Akik az új tákolmány népszavazással történő megerősítéséért kardoskodnak, mégis hogyan képzelik ezt el?
Lenne egy kérdés, hogy "egyétért-e ön azzal, hogy Magyarország alkotmánya az eddigi 1949. évi XX. törvény helyett a 2011. évi n-edik törvény legyen?", és ennyi? Mert a szavazólapon nyilván nem lehet ott az egész alkotmánykoncepció (meg ha ott lenne is, ki olvasná el?). Sokan, akik szavazhatnak, azt sem tudják, hogy azok ott fenn a parlamentben valamit alkotmányozgatnak.
Szerintem az alkotmány az állam gerince, erről nem dönthetnek az én véleményem szerint analfabéták (mert döntenének róla analfabéták is!).
A kérdést most függetlenítsük a pártpolitikától, tudtommal mindhárom ellenzéki párt a népszavazás mellett és mindkét kormánypárt a népszavazás ellen van.
Hát te még nem látod az összefüggést a jogállam és a te életed között, de már egyre többen látják. Most nincs idő, hogy ezt levezessem, de az egyszerűség kedvéért induljunk ki abból, hogy a szabadság korlátozása és az önkénnyel való felváltása, ami most zajlik, sehol nem teremtett jólétet, sőt tönkretette az országokat. Ezt gondolom, te is tudod.
Ami a végkielégítéseket illeti, az egy hatalmas csúsztatás, amit írsz. Persze, nekem sem tetszik Szalainé 100 milliója, meg a többiek, de erre sajnos nem az a megoldás, hogy akkor 2 millió felett 5 évre visszamenőleg visszaszedjük mindenkitől. Mert az a 2 millió bruttó, ami nettó 1 milliót jelent. És nem érdemel meg ennél egy kicsivel többet egy tanár vagy egy múzeumi dolgozó, ha 20-30 év után elbocsátják? Ez lenne a pofátlan végkielégítés? Az a pofátlan, hogy ezt a szerencsétlen kisemberektől 5 évre visszamenőleg visszakövetelik, holott a legtöbb biztos elköltötte, és nem áll úgy, hogy könnyedén vissza tudja adni. És milyen eljárás az, hogy ha nem tetszik az AB ítélete, akkor korlátozzuk az AB-t? Ki fog téged megvédeni, ha egyszer csak rád vetnek ki visszamenőleg, vagy év közben egy új adót? Na ez az önkény, a jogállam megszüntetése. Ezek elég elvont fogalmak, de meg vagyok róla győződve, hogy ha így nem is értik a legtöbben, de előbb-utóbb mindenkit utol fognak érni a kézzel fogható hátrányok, és rengeteg embert már utol is értek. Aztán ott van a magánnyugdíj-megtakarítások elkobzása. Arról is lehetne beszélni. Ez is rendben van szerinted?
Te azt hiszed, hogy ezt a kormány szórakozásból teszi?? szerinted ezeket a lépéseket akkor is megtenné, ha minden rendben lenne ebben az országban? Szerinted megmernék csinálni az általad állítottakat Európában főleg, hogy milyen cirkusz volt egy törvény miatt? Sajnos olyan gazdasági időket él Magyarország, hogy ezeket a lépéseket meg kellett tenni, hogy 1-ről a 2-re jussunk, mert arról, amit 8 évig csináltak bebizonyosodott, hogy sehova se vezet. Végre a nagycégek is vannak adóztatva nem csak a kis emberek, vállalkozók. Végre felülvizsgálják a rokkantnyugdíjakat és kiszűrik azokat, akik pénzért lettek leszázalékolva és egészségesen élnek mindenki nyakán. Végre foglalkoznak a demográfiai problémákkal... sorolhatnám még mik azok a dolgok, amik tetszettek, mert én általában azokat figyelem és röhögök a lejárató kampányokon (gondolok itt Lázár Audijára :), csak azt felejti el mindenki, hogy Gyurcsány kormányzását azzal kezdte, hogy lecserélte az autóflottát zsír új Audikra :D)
Én kíváncsian várom, hogy mi lesz 4 év múlva, mert én akkor fogok ítélkezni, nem pedig pár hónap után. Akkor lehet egy véleményen leszünk, lehet hogy a te javadra, de az is lehet, hogy az enyémre. Ha pedig jót akarsz, akkor ne halgass Szanyi Tibire, mert pofátlanul hazudik :D Jobban, mint a Szíjjártó... :)
Styloo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!