A népszavazással kapcsolatosan a következő kérdés merült fel bennem: Milyen mértékben vagyok köteles együttműködni a népszámlálóval?
Neten nem tudom kitölteni, mert nincs ott a vallásom a választhatók közt.
Nem értem, miért tartjátok természetesnek, hogy az állam betolakodhat a magánszférámba, a saját lakásomban viselkedési megjelenési elvárásokat fogalmazzon meg velem szemben, vagy, ami a nonpluszultra, elvárja hogy az Ő népszámlálásából NEKEM közvetlen költségeim legyenek. (Pl ég a villany az asztalnál ahol a koma írogat)
"Pl ég a villany az asztalnál ahol a koma írogat"
Nincs ablak? Pincében laksz?
"az állam betolakodhat a magánszférámba, a saját lakásomban viselkedési megjelenési elvárásokat fogalmazzon meg velem szemben"
Nem fogalmaz meg. Vannak úgynevezett íratlan, de elfogadott viselkedési formák. Tudod: többek közt ettől lettünk emberek. Legalábbis a többségünk. Persze vannak, akik ezt nem akarják elfogadni, és inkább élnek állatként. Tulajdonképpen fogadhatod szuahéli nyelven is a számlálóbiztost, azt úgysem érti meg, neked meg nem kötelező tudnod magyarul.
"Neten nem tudom kitölteni, mert nincs ott a vallásom a választhatók közt. "
Egyéb van, ha jól tudom. Az, hogy te a Szent Háromfejű Lovasszoborban hiszel úgysem lesz KSH tétel, csak mint "egyéb vallású" lesz felsorolva. Ugyanígy a Jedi "vallás" is csak az egyéb között fog szerepelni. (Más kérdés, hogy a SW története szerint a Jediség nem vallás, sokkal inkább egy kisebbség, de a magukat Jedinek vallóktól nem is várok el ennyi intelligenciát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!