Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jót teszünk a magyar szakmunká...

Jót teszünk a magyar szakmunkástanulóval, ha nem tanul a jövőben szépirodalmat?

Figyelt kérdés
Miért kell őt megfosztani az olvasás, az esztétika, az élethelyzetek kínálta szerepazonosulás lehetőségétől?
2011. febr. 17. 15:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
49%

"Az ilyenektől mint te az agyamat eldobom minek irodalom a szakmunkásoknak felesleges semmire nem használja az életben csak az életét pazarolja ilyen szarságokra. Én csak le érettségiztem 4 évig tanultam ilyen szarságokat verseket ugy gyűlölte a többség mint a szart de végülis tul lettem rajta de jobb ettől az életem nem kitörölhetem a seggemet az érettségimel."

Látod azért maradtál ilyen buta mert utáltál még tanulni is. De most még attól is elvennéd aki szeretne?

2011. febr. 17. 18:58
 32/70 anonim ***** válasza:
48%

"Most ez is mi? Petőfi vagy Ady mégis hogy segít nekem bekötni egy 3 fázisú villanymotort?

Betonozást meg a falvakolást irodalom nélkül is tovább lehet "fejleszteni"!"

Dehogy lehet.

2011. febr. 17. 19:00
 33/70 anonim ***** válasza:
42%

"Már miért ne venné hasznát? A te életed csak napi 8 órából áll?"

Mert a szabadidejét mindenki úgy tölti el ahogy akarja, ha érdekli az irodalom akkor a szabadidejében ugyanúgy olvashat róla. Mellesleg ugyanakkora joga van valakinek Petőfit olvasni, mint tévézni, vagy a kocsmában meginni egy sört.

Az iskolának az a feladata, hogy felkészítsen az életre, nempedig az, hogy tanácsokat adjon a szabadidő eltöltésére.

Általános iskolában minden témáról tanul mindenki. Ugyanúgy alapszinten fogalma lesz róla, hogy mi az az irodalom, mint arról, hogy mi az a párhuzamos kapcsolás és a váltakozó áram. Szerintem az általános iskolás szintű tananyag bőven elég arra, hogy valakinek általánosan fogalma legyen a világról.

Ezek után középiskolában a bölcsésznek készülők tanuljanak filozófiát, irodalmat, a szakembernek készülők fizikát és szakmai gyakorlatot, a katonának készülők emelt számú tesit és katonai alapismereteket, az orvosnak készülők biológiát és orvosi gyakorlatot.

2011. febr. 17. 19:03
 34/70 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek azokkal akik szerint nem veszik hasznát, sőt örülnének is annak, ha nem lenne irodalom az órarendjükben. Azok pedig akik szeretik az effajta művelődést, szórakozást azok a szakmunkásképzőben igen csekély számban vannak. Saját példám: a középiskolát egy budapesti szakközépiskolában végeztem el, ott az egyik osztálykiránduláson - asszem suzuki gyárlátogatás volt - az egész buszt összehug.yozták az állatok! És ez szakközépiskola! Szerencsére jó tanuló voltam és egy igen jó főiskolára kerültem azóta. Szóval azért nem kellene leszólna azokat akik szerint ez jó ötlet.
2011. febr. 17. 19:15
 35/70 anonim ***** válasza:
74%

Most gondolom mindenki hülye földtől elrugaszkodott bölcsésznek fog bélyegezni (vagy csak simán hülyének).

Az ember gondolkodásmódjának alapjai nem sokat változtak kétszáz év alatt. A irodalom megőrizte mindazt, amire elődeink jöttek rá, amin gondolkoztak, amilyen következtetésekre jutottak. Nem hiszem el, hogy ezeket ne lehetne felhasználni ma, a 21. században. Emellett igen, innen lehet elsajátítani az esztétika alapjait. Innen lehet elsajátítani a logika egyes elemeit és a szövegértelmezést.

Az meg, hogy senki nem kényszeríti, hogy máskor ne olvasson... persze, de ki az, aki 8 óra után még elmegy a könyvtárba, hogy olvasson egy kicsit, csak a szépsége miatt? Nem sokan. Nem hiszem, hogy az irodalom megártana bárkinek is.

2011. febr. 17. 19:18
 36/70 BlackSword ***** válasza:
64%
Hát jó nagy sötétség uralkodik itt... Itt írta valaki, hogy ez a 21. század... Pedig nekem úgy tűnik, hogy inkább a sötét -könyvégető- középkor... Mert ok értsen a szakmájához, de egy kis műveltség azért senkinek sem árt... Miért lenne elvárás egy asztalostól, kőművestől, hogy hülye legyen??? Ezzel a sötét hozzáállásotokkal veszitek el a szakma becsületét... Szánalmasak vagytok...
2011. febr. 17. 19:39
 37/70 anonim ***** válasza:
34%

"Miért lenne elvárás egy asztalostól, kőművestől, hogy hülye legyen???"

De p*csába már, miért lenne attól hülye, hogy nem ismeri az irodalmat?! Mindenki másban okos, a bölcsész az irodalomban okos, a szakmunkás meg a gyári munkában okos! Most ezek szerint a bölcsész is hülye, mert ő meg nem tudja hogyan kell dolgozni a gyárban?!

2011. febr. 17. 19:43
 38/70 anonim ***** válasza:
55%

Pont erről beszéltem az egyik előző oldalon, hogy számotokra még mindig az jelenti az okos ember fogalmát aki Petőfiről, Aranyról és Madáchról mindent tud, aki meg normálisan be tudja kötni a villanyt, le tud gyártani mindenféle gépalkatrészt és megszereli a buszt ami be viszi s*ggetek a munkahelyre, azt meg elkönyvelitek idiótának!

Ti csak az elméleti, lexikális tudásban jártasságot tartjátok okosnak, a gyakorlati tudásban lévő jártasságot meg nem!

Ha szerintetek minden munkás idióta akkor miért vannak szakmunkás iskolák? A ti logikátok szerint elég lenne, hogyha gimnáziumok és bölcsészkarok lennének, aki meg kibukik az meg automatice megy a gyárba, mert ahhoz meg semmilyen tapasztalat nem kell, vagy mi?

Olyan elitista, arisztokrata szöveget nyomattok, mintha a Horthy-rendszerben vagy a Csengetett Milordban lennénk!

2011. febr. 17. 19:48
 39/70 anonim ***** válasza:
34%

Más körülmények között is így gondolkodnátok?

Egy lakatlan szigeten kit tartanátok megbízhatóbb információforrásnak? Egy zsoldost vagy egy irodalomprofesszort?

Ha a gyerekeket haldokolna, kiben bíznátok jobban? Az orvosban aki tudományos módszerekkel meggyógyíthatja, vagy a papban, aki térdre borul imádkozni a minden bizonnyal nem létező istenéhez, aztán lesz ami lesz?

2011. febr. 17. 19:53
 40/70 anonim ***** válasza:
41%

,,Szakmunkásnak amúgy sem az észkombájnok mennek... Legalább az iskolában műveltebbé tehetnék a sok bélát."

Már bocs,de nem érzem magam kevesebbnek mert szakmunkást végeztem.Testérem érettségizett szakmázott és nem ér vele semmit mert annyira nagyra tartja magát!

A szakma amit tanultam és 4-4 -el elvégeztem nem kért érettségit.Ha kért volna akkor eszem ágában nem lett volna letenni,mert nem értem mire jó 12 évig rágódni az irodalom-nyelvtan töri...stb-n. Nem látom értelmét csak 12 évet azzal eltölteni,hogy nem tudok mást csak ugyan azt,és nem érek vele semmit se el vele a való életben.Kitörölni se jó vele mert kemény fedeles!

Inkább tanultam szakmát.Nemmondanám,hogy buta vagyok hisz szakmámhoz latint,- és szakszavak tömkelegét kelett tanulni!Attól nem leszek több mert fejből nyomom a Toldit,vagy a János vitézt...

20/N

2011. febr. 17. 19:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!