Mi lesz a magán nyugdíjpénztárakban maradt emberekkel, ha csődbe megy a pénztár?
ma 18:37
Már ne haragudj, de ennek a személyes sérelemnek semmi köze se a magán-, se az állami nyugdíjrendszerhez. És azt sem értem miért hülyézed le az előtted szólót. Te szapultad az állami nyugdíjrendszert, Ő azt mondta, hogy a történeted akkor hihető, ha nagymamád feketén dolgozott, erre kiderül, hogy valóban így volt és most falhoz akarod állítani azzal, hogy "hülye és naív vagy".
ma 18:37
Az állam tehet róla, ha valaki évtizedekig nem bejelentve dolgozik?
Mindenről az állam tehet szerintetek, aztán megsértődtök, ha lekommunistáznak titeket?
A kommunizmusban állami cégnél 50 éven keresztül feketén dolgoztatták öreganyádat???
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”,
. . . . . . . .. .,. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .,
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,`^`.}
. . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,”. . . .
. . . . . . .. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . `. . . .
. . . . . . . __.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,`. . . .. .
. . . . . . (_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,`. . . . _
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; . .. .}
. . .. . .((. . .~_. . . .”=-._. . .“;,,.`. . ” . . . .. .. ..
. . . .. . .`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ..
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ...`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ... .
. . . . . . `~.-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..,......,__
,,_. . . . . }.-._. . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,__. . . `,. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .`=~-,,.,. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . `,, . . . . . . . . . . . . . `. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _. . . . . ._,-%. . . ..`
Kérdező, de van köze, mert egyesek azt hiszik, az állam szent és tökéletes és hibátlan, nagyanyámat állami szervek használták ki, fosztották meg a tisztességes nyugdíj jogától, megtették, abban a korban is, és megteszik most is, átestem rajta, igaz, kisebb mértékben, amikor orvosnál derült ki, hogy hoppá, nem vagyok biztosítva, a munkáltató bejelentés nélkül kirúgott, miután kértem, hogy járjanak utána, miért nem vagyok állítólag hivatalos szerződéssel biztosítotti jogviszonyban, másfél hónapom bánja, másfél évig ült rajta a munkaügyi bíróság úgy, hogy az én tanúimat tojtak meghallgatni, és végül "bizonyíték hiányában" lezárták az ügyet a volt munkáltatóm javára. Nagyanyámmal ugyanezt eljátszották sokkal több évre visszamenőleg. És megteszi az állami szerv, én nem tudok bennük bízni ezek után. Korrupt a kormány, az állami szervek, ha nem tejelsz, le se xarnak. A MNYP-al szerződésem van, írásos szerződés, minden szigorúan szabályozva, lepapírozva, aláírva, az OTP-n kívül egyet se fűzik személyes érdekek az államhoz, nekik az ügyfelek az érdekbázisuk, ha rosszul csinálnak valamit, az ügyfél is távozik, és az az ő káruk is, az állam ezzel szemben apellálhat arra, hogy úgyis itt élsz, és sokkal bonyolultabb váltani, az emberek többsége meg jellemzően lusta.
Nézd, mi, nagyimék és én is megpróbáltuk a "lehetetlent", megbüntettetni 1-1 csalót, és kiharcolni, ami jogosan jár, amiért megdolgoznunk, de pont az állami szerv volt az, ami pénzért megvásárolható volt, és a kárunkra döntött.
Ha csődbe megy a MNYP akkor pontosan az lesz velük mint az állami nyugdíjasokkal ha az állam csődbe megy. De a világon eddig több állam ment csődbe mint MNYP. De nálunk arra van a legnagyobb esély, hogy együtt mennek csődbe az állammal, mert 85%ban állampapírt vesznek.
Nem értem miért kapkodott Viktor ezzel a húzással, mikor 4-5 év múlva már érezhetően csökkentette volna a kifizetéseke a régi MNYP tagság meginduló nyugdíjazása, a Ratkó csapat ellenére is. Ezek szerint most van qrva nagy baj.
Ha valaki teszem azt most maradt MNYP-be és később azt mondanák a tagok, átakarunk menni az államiba vinnénk X milliárdot még nektek. Erre azt mondanák az aktuális kormányok, : áhh ne gyertek ide, nehozzátok be a énzeteket. Szóval úgy látom államiba befele még nincs végleg és technikailag bezárva az út, csak Viktor elrettentéspolitikájában és illékony törvényeinkben. De államiból magánba már a büdös életbe nem tud kijönni senki, mert ott nincs egy kunyi vas se felhalmozva, hanem folyó kifizetés van.
A 24%járulék adósítása meg egyenesen alkotmányellenes, a közös teherviselést sérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!