A rendőrség kp-ben fizeti ki a nyomravezetői díjat? Vagy hogy működik ez? Bemegyek, feldobom, és irány a pénztár?
Első tréfarépának: köszi,körbevigyorogtam a fejemet...
Másodiknak köszi,én is sikeres elfogásra gondoltam,de a kérdés ettől még kérdés marad...
Nos akkor elmondom,hogy Én mit hallottam erről..
Bemegy a kedves állampolgár,és a jutalom reményében információkat szolgáltat a rendőrség felé.
Namost nemhogy "pénzjutalmat" nem kap,de még örülhet,ha egyáltalán szabadon engedik,mivel ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉGE lett volna már jóval korábban közölnie ezeket.
Magyarországon az embereknek három állampolgári kötelezettségük van:
-közteherviselés
-szülők, gondviselők kiskorú gyermekük taníttatásáról való gondoskodása
-honvédelem, polgári védelem
(+akik egészségügyi esküt tettek, azoknak az segítségnyújtás)
Szóval nem tarthatnak bent azért mert nem mondtad el amit tudsz, illetve ilyen jogcímen biztosan nem, hogy "állampolgári kötelezettség"
"Kisbarátom!"
Olyan van maximum, hogy feljelentés elmulasztása. A következőknél:
- állam elleni bűncselekmények -> bárki elkövetheti
- vesztegetés (nemzetközi kapcsolatban) -> csak hivatalos személy követheti el
- nemzetközi gazdasági tilalom megszegése -> bárki, kivéve az elkövető hozzátartozója
- katonai bűncselekményeknél szökés esetén -> bárki elkövetheti
Na most mivel ezek viszonylag nem túl gyakoriak (kivéve talán a vesztegetés, de ott is csak hivatalos személy lehet a feljelentés elmulasztásának elkövetője), így feltételezem, nem ilyen ügyben való közreműködésre gondolsz.
Ezeken kívül nincs olyan, hogy "állampolgári kötelezettség". Mint mondottam volt, "Lőf@szt!"
Szóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!