Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a jobb a magán nyugdíj...

Mi a jobb a magán nyugdíj pénztár vagy az államinyugdíj?

Figyelt kérdés

2 éve mikor elkezdtem dolgozni kötelező volt megkötnöm. Most meg itt lesz ez az uj törvény. Fogalmam sincs mi lenne a jobb. Valaki segítene dönteni?

22/L

2010. nov. 27. 22:01
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
20%
Engem is kényszerítettek, hogy belépjek a magánnyugdíjpénztárba, de utálom mint a szart és örülök, hogy végre vége lesz.
2010. nov. 27. 22:07
 2/29 A kérdező kommentje:

én nem tudom h kilépjek e.... mire odakerülök h nyugdíjba menjek az államtól sztem nem számíthatok semmi pénzre. A m.ny.pénztár lehet h kevesebb de legalább biztosabb.

Tényleg nem tudom mit kéne csinálnom. A pénztárt felhívtam azt mondták h várjak még a döntéssel mert bármi történhet még,de jobban magukat fényezték h mindenképp jobb ha maradok

2010. nov. 27. 22:12
 3/29 anonim ***** válasza:
Ha a mostani helyzetből indulunk ki, akkor nem az a lényeg, hogy melyik a jobb. Hanem hogy a viktor ellop(at)ja a mnyp-ba befizetett pénzeket 14 hónapig. És zsarol, hogyha nem lépsz vissza, akkor nem kapsz majd normális állami nyugdíjat. Ha lennének gyerekeid, fontos lenne, hogy örökölhessék a pénzt, amit befizettél. Nem szándékozom védeni a brókereket, de annyi pénzt amennyiről a kormány beszélt, fizikai képtelenség lett volna elveszíteni.
2010. nov. 27. 22:20
 4/29 A kérdező kommentje:

a jövőbe gondolom majd lesz gyerekem...

De a híradóba mondtak vmi olyasmit is h az állami nyugdíjat is örökelhetik majd a gyerekeim. vagy ez most mi?

Nem értek én ehez a politikához. Már tökre nem vágok semmit se

2010. nov. 27. 22:23
 5/29 anonim ***** válasza:
78%

Plusz még egy csavar: Aki átlép az államiba, azt még meg is adóztatják a pénze után. Az államiba, amit befizetsz, azt nem te kapod meg, azt neked nem fogják gyűjteni a magánnal ellentétben, azt most elköltik, amikor befizeted. A magán a te pénzed marad akkor is, ha csak 1Ft marad a végén, az államiból viszont egy fillér nem lesz a tiéd, mert a kizárólag állami nyugdíjasokat az aktuális dolgozók adójából tartja el. Kicsit számoljunk, a társadalomban többségben vannak az eltartottak vagy életkoruk (gyerek, nyugdíjas) vagy egyéb okok miatt (rokkant, segélyes kisebbség, dolgozni akaró és nem akaró munkanélküliek, kórházban fekvő betegek, börtönben lévők...), és a dolgozók közül se mindenki adózik tisztán.

Akinek még sok éve van nyugdíjig, az jobban jár, ha marad a magán pénztárakban, mert sokat változhat a dolog, és mire nyugdíjas korba lép, a Fidesz már sehol nem lesz.

2010. nov. 27. 22:28
 6/29 anonim ***** válasza:
Az állami örökölhetőségéről csak annyit hallottam, hogy házastárs vagy élettárs örökölheti, de ha én pl. nem rokont akarok megjelölni, mert pl. egy rokon méltatlan arra, hogy utánam örököljön, azt a magánban megtehetem, de az államiban nem.
2010. nov. 27. 22:29
 7/29 A kérdező kommentje:
és akkor most hogy van? Hol és mikor kell majd nyilatkozni h milyen nyugdíjt szeretnék?
2010. nov. 27. 22:29
 8/29 anonim ***** válasza:
Na igen, egy újabb ígéret... Szerintem is várjál még, lehet hogy 1-2-4 hét múlva már más kérdésed lesz...
2010. nov. 27. 22:36
 9/29 anonim ***** válasza:
52%

Mire 40 év múlva nyugdíjba mész, lehet hogy dúsgazdag ország leszünk, mert eljön az a szép világ amiről az itteni megmondóemberek álmodoznak. Mivel ők tudják a frankót, hogy mit kéne tenni, másfél éven belül új pártot alapítanak, és megnyerik a 2017-es választásokat (a 2014-est még nem, de parlamentbe jutnak), ugyanis addigra szakad el a cérna, a Fidesz ugyanis 80% fölött fog kapni 2014-ben. Onnantól kezdve Magyarország minden gondja egycsapásra meg lesz oldva, és egekbe emelik a nyugdíjakat.

Ennek a történetnek kb annyi a realitása, mint bármilyen más képzelgésnek arról, hogy 40 év múlva miből lesz nyugdíjad. Lehet, hogy meg sem éled azt a kort...

2010. nov. 27. 23:21
 10/29 anonim ***** válasza:
23:21 - De az is biztos, hogy a Fidesznek csak akkor lesz 80% fölötti a teljesítménye, ha csak a rajongóik maradnak az országban 20% bizakodó ellenzővel.
2010. nov. 27. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!