Mi a jobb a magán nyugdíj pénztár vagy az államinyugdíj?
2 éve mikor elkezdtem dolgozni kötelező volt megkötnöm. Most meg itt lesz ez az uj törvény. Fogalmam sincs mi lenne a jobb. Valaki segítene dönteni?
22/L
én nem tudom h kilépjek e.... mire odakerülök h nyugdíjba menjek az államtól sztem nem számíthatok semmi pénzre. A m.ny.pénztár lehet h kevesebb de legalább biztosabb.
Tényleg nem tudom mit kéne csinálnom. A pénztárt felhívtam azt mondták h várjak még a döntéssel mert bármi történhet még,de jobban magukat fényezték h mindenképp jobb ha maradok
a jövőbe gondolom majd lesz gyerekem...
De a híradóba mondtak vmi olyasmit is h az állami nyugdíjat is örökelhetik majd a gyerekeim. vagy ez most mi?
Nem értek én ehez a politikához. Már tökre nem vágok semmit se
Plusz még egy csavar: Aki átlép az államiba, azt még meg is adóztatják a pénze után. Az államiba, amit befizetsz, azt nem te kapod meg, azt neked nem fogják gyűjteni a magánnal ellentétben, azt most elköltik, amikor befizeted. A magán a te pénzed marad akkor is, ha csak 1Ft marad a végén, az államiból viszont egy fillér nem lesz a tiéd, mert a kizárólag állami nyugdíjasokat az aktuális dolgozók adójából tartja el. Kicsit számoljunk, a társadalomban többségben vannak az eltartottak vagy életkoruk (gyerek, nyugdíjas) vagy egyéb okok miatt (rokkant, segélyes kisebbség, dolgozni akaró és nem akaró munkanélküliek, kórházban fekvő betegek, börtönben lévők...), és a dolgozók közül se mindenki adózik tisztán.
Akinek még sok éve van nyugdíjig, az jobban jár, ha marad a magán pénztárakban, mert sokat változhat a dolog, és mire nyugdíjas korba lép, a Fidesz már sehol nem lesz.
Mire 40 év múlva nyugdíjba mész, lehet hogy dúsgazdag ország leszünk, mert eljön az a szép világ amiről az itteni megmondóemberek álmodoznak. Mivel ők tudják a frankót, hogy mit kéne tenni, másfél éven belül új pártot alapítanak, és megnyerik a 2017-es választásokat (a 2014-est még nem, de parlamentbe jutnak), ugyanis addigra szakad el a cérna, a Fidesz ugyanis 80% fölött fog kapni 2014-ben. Onnantól kezdve Magyarország minden gondja egycsapásra meg lesz oldva, és egekbe emelik a nyugdíjakat.
Ennek a történetnek kb annyi a realitása, mint bármilyen más képzelgésnek arról, hogy 40 év múlva miből lesz nyugdíjad. Lehet, hogy meg sem éled azt a kort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!