Mi a jobb a magán nyugdíj pénztár vagy az államinyugdíj?
2 éve mikor elkezdtem dolgozni kötelező volt megkötnöm. Most meg itt lesz ez az uj törvény. Fogalmam sincs mi lenne a jobb. Valaki segítene dönteni?
22/L
"én nem tudom h kilépjek e.... mire odakerülök h nyugdíjba menjek az államtól sztem nem számíthatok semmi pénzre. A m.ny.pénztár lehet h kevesebb de legalább biztosabb.
Tényleg nem tudom mit kéne csinálnom. A pénztárt felhívtam azt mondták h várjak még a döntéssel mert bármi történhet még,de jobban magukat fényezték h mindenképp jobb ha maradok"
Persze, hogy fényezik magukat, de jobb tőlük mielőbb megszabadulni. Az ilyen magáncégektől sok jóra ne számíts nyugdíjat meg hála istennek már nem az Orbán kormánytól fogsz kapni, mert akkor éhenhalnál. :)
"Az előző kormány már egy jó ideje megadta a lehetőséget, hogy visszalépj. Eddig dönthettél a magán és az állami között. Te mégis maradtál a magánnál. Most bezzeg, hogy a kis kedvenced kötelezővé teszi az államit, és megfoszt a döntési lehetőségtől, máris jobban tetszik az állami, mi?! Te mekkora majom vagy!"
Te meg egy idóta seggjuk nyaló. Ha rajtam múlna Orbán már ki lenne végezve!
"A magánnyugdíjpénztár is jó ha megfelelően kezelik"
Persze, csak nem fogják. Én ezért nem maradok semmiképp sem magánban.
Én egyértelműen maradok a magánpénztárnál, az állami nyugdíjban ebben a formában sehogy nem tudok bízni, a magánpénztárnál meg úgy forgatják a pénzt, ahogy én felhatalmazást adok, ha kockáztatok, akkor úgy, ha nem akarok kockáztatni, akkor meg úgy. Állambácsi úgy fenyeget, ahogy akar, de nem tudok nekik hinni.
Amúgy is, mit papol egy Matolcsy erről, amikor őt (saját elmondása alapján) a felesége léptette be, neki nem volt kötelező belépni, amikor önként kiléphetett, nem lépett ki, magyarán ő képtelen a saját pénzügyei fölött rendelkezni, akkor nem tudom, hogy képzelik sokan, hogy mások pénzével jobban fog bánni, ha még a sajátjával se tud?
én maradnék,de nem tudok visszalépni,mert azt olvastam h az országba 3 ponton lehet majd személyesen nyilatkozni.
Egyrészt azt se tudom h hol vannak ezek a pontok ahol lehet nyilatkozni(amilyen szerencsém van tuti h az ország másik felén). Másrészt nem is kapok szabadságot. 3 müszakba dolgozok,minden hétvégén bent vagyok-ha nem megyek be ki rugnak,az ilyen hivatalos ügyeket csak munka elött vagy munka után tudom elintézni azt is itt helyben a városban. Nem tudok utazgatni ez miatt,sőt azt is halottam h ha ezek a pontok a nap 24 órájába nyitva vannak,akkor se biztos h rákerül az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!