Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tudtok a magánnyugdíj...

Mit tudtok a magánnyugdíj pénztár váltásról? Úgyértve.

Figyelt kérdés
....nekem küldött az egyik "nem állami" hivatal egy levelet, hogy az összeget ami rajta van kipostázzák vagyis, hogy felvehetem. Most akkor amit az évek során odagyűjtöttem azt felvehetem? Vagy csak a reál hozamát? És mi az a reál hozam?
2011. ápr. 4. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:

A reálhozamot kapod meg (ha van!).

Az elmúlt kb fél évet átaludtad?

2011. ápr. 4. 18:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy ha van?De mennyi az a reálhozam mégis kb?

Ha nem tudsz válaszolni akkor köszi inkább ne írj

2011. ápr. 4. 22:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Szívesen...

Reálhozam az infláció feletti hozam. Rossz pénztár és/vagy portfólió választása esetén előfordulhat, hogy nincs reálhozam, sőt negatív is lehet (de nem kell befizetni). A reálhozam tehát akár 0Ft is lehet. Maximum kb 15%-a a befizetett pénznek, de akkor kivételesen jó pénztárad és portfóliód volt.

Az elmúlt fél évben tényleg ezzel volt tele a tévé, rádió, internet, közbeszéd, minden. Fura, ha valaki nem hallotta még hogy mi micsoda.

2011. ápr. 4. 22:34
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. Lehet tényleg ezzel volt tele a Magyar sajtó, tv., stb..., de aki most jött haza külföldről az nehezen hallhatott erről. Főleg Új Zélandod ahol nem igazán ismerik a magyarokat.....
2011. ápr. 5. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!