Mi az, ami a legkevésbé tetszett a Fidesz elmúlt 9 hónapos politikájában?
Blacksword:
Szerintem, ha az állam ezt lehetőségként a kezedbe adta, ugyanolyan joggal vonhatja vissza, itt nem lehet lopásról beszélni. Ha te pénztári tag szeretnél lenni, akkor legyél, de az állam a nyugdíjadat már nem fogja finanszírozni. Az egész sz@r onnan ered, hogy töküres nyugdíjkasszát hagytak ránk az előző rendszerből.
52
Oké, ne finanszírozza, de akkor a teljes befizetett nyugdíj menjen annak a manyupnak, akit választok. Nehogy már fizessek a semmiért.
10:52 - Bogárkám, jól figyelj most:
1. állambácsi azt a 24%-ot, amit a munkáltató fizet minden dolgozó megnövelt (valós) bruttója után, átnevezte, és az átnevezés következtében elvileg nem jár utána semmiféle ellenszolgáltatás (tehát az állami nyugdíjrendszerben lévőknek sem)
2. ha mégis jár a 24% után szolgáltatás az állami nyugdíjrendszerben lévőknek, de a magánrendszerben lévőknek nem, akkor:
2.1 a magánpénztárban lévőktől ne vonják le és ne rakják bele az állami kasszába
2.2 a magánpénztárban lévőknek fizessék ezt a részt is a magánkasszákba
Nem vagyok a bogárkád!!! OK???
Ok: Legyen 2.2. Én elfogadom... Legyen így, és hagyuk meg mindenkinek a döntési szabadságát...
De azt azért Te sem állíthatod teljes meggyőződéssel, komolyan, hogy a magyar állam jelenleg biztonságosabb garanciákat ad, mint egy pénz alapú pénzintézet... Ők azért mégsem termelnek hiányt, a mi pici államunkkal szemben...
Kicsit frissíteném a memóriátokat. A 2009-es gazdasági világválság alatt egy olyan nagyméretű és megbízható bank ment tönkre, ami szinte az egész japán nyugdíjmegtakarításokat kezelte. Egy állam mindig biztosabb forrás, mint egy pénzügyi intézmény (ezért van az, hogy minden cég az állami megbízásokért küzd, mert az likvidebb). Senkit nem akarok meggyőzni melyik a jobb.
Mellesleg hozzátenném, hogy általában magyar államkötvényből szoktak bevásárolni a nyugdíjmegtakarításból, szóval ha tönkremegy Magyarország, akkor így is úgy is buksz. Ne legyél okosabb, dolgoztam ilyen helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!