Szerintetek mi lessz ha már 400 ft felett lessz a benzin
ára?
Figyelt kérdés
2010ben is 10%-al kevesebb benzin fogyott mint 2009-bent egyre többen térnek majd át az etanolra. Kormány megmeri majd tenni hogy az Eu-val ellentétesen jövedéki adóval sulytja az etanolt?
Az etanol adóval való terhelése rendkívüli felháborodást keltene, amit szerintem a kormány is tud. Ráadásul mivel pont fordítva cselekednénk, mint a Nyugat, nemzetközi port kavarhat, mint ez az új médiatörvény is...
Túl sokat beszélnének a magyarokról így egymás után, és ez erőt adna az esetleges "forradalmároknak" :D
Nem értek hozzá, de én így gondolom.
2011. jan. 14. 16:49
2/27 anonim válasza:
Etanolból több kell. Majd nagyobb lesz az abból származó ÁFA-bevétel. És sokan meg fogják venni 400Ft-ért is a benzint, meg 500-ért is mert kényelmes a valaguk. Én is...
2011. jan. 14. 17:18
3/27 anonim válasza:
Én bízom benne, hogy nem merik megtenni, mert visszaállni benzinre az újabb költség lenne. Ráadásul a motort is károsítja így újra megnő az alkatrészköltség.
2011. jan. 14. 17:31
4/27 anonim válasza:
Nem beszélve arról mekkora pofont adna ezzel ismét a magyar gazdaságnak. Megint elkezdenénk kuwaitot, irakot meg a ruszkit támogatni a pénzünkkel, ha benzint veszünk.
2011. jan. 14. 17:32
5/27 anonim válasza:
Csak annyit hiányolok ebből az etanolos blablából, hogy miért nem tesznek közzé energia mérleget. Van egy olyan érzésem, hogy több energiába kerül az előállítás, mint amennyit tartalmaz.
2011. jan. 14. 17:58
6/27 anonim válasza:
Vicces vagy. xD
Házi előállítása 50ft/l
Na most akkor gondolhatod mennyibe kerülhet ez nagyüzemileg. :D
Én valahogy találtam energiamérleget is különböző alapanyagokra lebontva.
Valamint a teljes költséget literenként ami 319 Ft/l és ebben már az alapanyag is benne van ami kb 80% át teszi ki a teljes költségnek. Tehát energiára nagyjából 40-80ft/l kell attól függően milyen anyagból állítod elő.
2011. jan. 14. 18:21
9/27 anonim válasza:
Azt is tegyük hozzá, hogy a bioetanol miatt emberek halnak éhen.
2011. jan. 14. 20:38
10/27 fegyvernepper válasza:
Mi lesz akkor ha már 400 ft felett lesz a benzin ára?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!