Járnak ide kommunista ifjak, vagy én vagyok az egyetlen?
Mit jelent számodra a kommunizmus? Miért érdekel, hogy itt vannak-e olyanok?
Végigolvasva a válaszokat, ez a "mocskos kommunista" ifjú több tiszteletet mutat, mint idősb nemzeti(vagy akármi másnak hívják magukat) társai...
Akik nyilvánvalóan nem mondják magukat kapitalistának, de a gyakorlatban nagy részük az lehet.
Ennek a "tiszteletet mutató ifjúnak" halvány lila gőze sincsen arról, hogy mit jelent kommunistának lenni és, hogy az milyen római katólikus kereszténységhez hasonlatosan szigorú életvitellel jár együtt.
Feltételezem ez a "tiszteletet mutató ifjú" is csak egy divatkommunista, aki attól, hogy a szovjet himnusz a csengőhangja, Che Geuvarás pólóban mászkál, ateista, és el bírt olvasni 5 oldalt Marx művéből mielőtt megunta és a sarokba dobta, már kommunistának vallja magát.
Ez kb. olyan, mintha valaki kereszténynek vallaná magát attól, hogy húsvétkor és karácsonykor elmegy templomba, vagy hippinek vallaná magát mert szereti a füves cigit.
Műtős segéd, boncsegéd? Vagy csak álmodozó?
Szerintem unatkozó tizenéves.
Fizessük be egy menetre valami "hozzáértőnél"?
17:31 vagyok
szerintem divatkommunizmusnál többről lehet szó. habár ettől semmivel sem ér kevesebbet mint egy keresztény, vagy egy kapitalista. azok is világszemléletek. jézus nevében is öltek már meg elég embert. ettől függetlenül tudomásom szerint a kommunizmus 100milliós áldozatát semmi sem múlja felül.
kérdés az, hogy hogyan jön a kérdéshez egyesek szakmai karriere...
17:31 vagyok
én nem kételkedek a szakmai tudásában, mert nem is érdekel, tehát nem gyűlöletből mondom: a tekintélynek semmi köze egy érdemi vitához, főleg nem ehhez a témához.
ha valóban okos ember, akkor nem lenne szabad ilyen kirohanásokat tenni, főleg nem egy felismerhető név alatt.
természetesen az már külön téma lenne, hogy milyen vicces, amikor az emberek ilyen polkorrekt álarcot mutatnak pénzért/elismerésért, de néha a megélhetésért
amilyen gonosz vagyok, az is megfordult a fejemben, hogy ez az utóbbi hozzászólás akár kamu is lehet.
nem hiszek a tekintélyelvű társadalomban, mert ez a helyet is bizonyította, hogy minden ember esendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!