Magyarországon miért követi a FELTÖLTŐKÁRTYÁS SIM-kártyák vásárlását kommunista időket idéző bürökrácia és személyazonosítás?
Külföldön pl. Ausztriában és Ukrajnában úgy vehetsz feltöltőkártyás mobil SIM-et vagy mobilinternetet, hogy leemeled a polcról, belerakod a gépbe és működik is.
Magyarországon szerződést kell aláírni a telefonboltban, kell személyit és lakcímkártyát mutatni és valami adatbázisban majd 20 percen keresztül pötyögnek rólad valamit egy gépbe.
Miért van ez?
"Jó, csak mondjuk az is igaz, hogy bűnözők is használhatják a személyazonosság nélküli mobilt..."
Mégis kisebb a bűnözés Ausztriában, mint nálunk...
Az még semmi.
Én egyszerűen a telefonomra töltöttem fel 1500 Ft-ot asszem egy benzinkúton és papírt kellett aláírnom, személyit kértek, lakcímkártyát, csak úgy néztem, hogy most mi van.
Azért, mert a nyugatiak idióták és nem gondolnak arra, hogy sokkal könnyebb lehallgatni egy személyt, ha már eleve tudunk potenciális telefonszámokat amiket használhat.
Az is elképzelhető, hogy rendelkezésükre áll más olyan technika, ami lehetővé teszi ezt és ezért könnyebb ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!