Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol vannak a szerkezeti reformok?

Hol vannak a szerkezeti reformok?

Figyelt kérdés
Én a fideszre szavasztam, mivel annyira ígérgették a reformokat. Kisebb parlament(állam), egészségügyi-, oktatási reform, stb... Hol vannak? Csak a médiatörvény megy? Ha most nem lépik meg ezeket a szerkezeti reformokat, akkor még jobban lemaradunk, 20 éve halogatják ezeket. Vagy a szavazók miatt nem merik meglépni? Ez számít és nem az ország? Meg kell nézni hol van Csehország és Szlovénia, arról nem is beszélve, hogy lassan Románia is lehagy bennünket.
2011. jan. 11. 13:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

Februárban okosabbak leszünk talán,de tartok tőle hogy valódi reformok nem lesznek,pedig nagyon kellenének mert nagyon lemaradunk ahogyan te is írtad.

Félnek a népszerűség elvesztésétől.

2011. jan. 11. 13:06
 2/13 anonim válasza:
38%
A régi Skoda 120-esomban! Zsiguli karburátort szereltem bele... Rosszabb lett mint volt...
2011. jan. 11. 13:07
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Hol vannak a reformok? A tarsolyukban, azt meg sajnos elvesztették.
2011. jan. 11. 13:19
 4/13 anonim ***** válasza:
15%
Pár hete még panaszkodtak az iskolások néhány változtatás miatt. Arról meg ki tehet, hogy a média csak a sajtószabadság eltörléséről írhat, másról nem?
2011. jan. 11. 13:20
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Talán olvass utána... A kissebb parlamentet már véghezvitték, 3 év múlva már csak 200 akárhány képviselő lesz.

Az oktatási reform folyamatban, újra lehet buktatni, a tanterv is átdolgozás alatt.

Egészségügyiről nem tudok, szóval arról nem nyilatkozok.

A médiatörvény azért megy, mert akkorára fújják, mint a Himalája...

Szerkezeti reformok is folyamatban, mint pl a nyugdíjpénzek átcsoportosítása, válságadók a bankok, magáncégek felé.

Most komolyan, mit vársz? :) Te is az a szavazó vagy, aki elhitted, hogy két hét alatt itt lesz a Kánaán?

Tudod, politikában úgy nézd, hogy kapásból dobáld ki az egyértelműen hihetetlen dolgokat, aztán nézd meg, hogy ami megmaradt, az jól hangzik-e.

2011. jan. 11. 13:21
 6/13 A kérdező kommentje:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:21

"Az oktatási reform folyamatban, újra lehet buktatni, a tanterv is átdolgozás alatt."

Nahát! Ez nagy szerkezeti reform. Én a felsőoktatás megreformálására gondoltam. Arra, hogy akinek rossz jegyei vannak az a következő félévtől bizonyos mértékig finanszírozza magának a képzést, aztán ha újból teljesít, akkor meg újból az állam finanszírozná.

"A médiatörvény azért megy, mert akkorára fújják, mint a Himalája..."

Igen, de akkor sem ezzel kellett volna most kezdeni(fontosabb dolgok is vannak), pláne nem EU-s elnökség idején, amikor rajtunk a világ szeme...

"Szerkezeti reformok is folyamatban, mint pl a nyugdíjpénzek átcsoportosítása, válságadók a bankok, magáncégek felé."

Nyugdíjpénzek átcsoportosítását én egyáltalán nem tartom jó ötletnek. Pályakezdő vagyok, de mi arra a garancia hogy lesz nyugdíjam, ha államiba leszek? Több lesz az eltartott, mint a dolgozó! Így garantálni tudja az állam a nyugdíjakat? Vagy majd szépen IMF-hitelből fogja fedezni? Mert ha nem fizetik ki őket, akkor itt oltári nagy balhé lesz... Ráadásul az állam, mint olyan, miért garancia? A családom vagyonát is garantálta annó az állam, mégis elvették a kommunisták! Az állam sem "örök" és főleg nem maradandó, ezért ez sem garancia. Legalábbis szerintem.

"Most komolyan, mit vársz? :) Te is az a szavazó vagy, aki elhitted, hogy két hét alatt itt lesz a Kánaán?"

Természetesen nem vagyok naív! De azt azért az ember elvárhatná (jogosan), hogy elindulnak abba az irányba. Ehelyett eddig csak azt látni, hogy rúgdossák az öngólokat. Szembemennek a nyugattal, majd ők most megmutatják... Lehet így is játszani, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg minden a nyugat kezében van és szerintem minimum mazochista az aki szeret "magának" fájdalmat okozni!

2011. jan. 11. 14:04
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

14:04

"akinek rossz jegyei vannak az a következő félévtől bizonyos mértékig finanszírozza magának a képzést"

Ez eddig pont így volt. Már sok éve.

"Nyugdíjpénzek átcsoportosítását én egyáltalán nem tartom jó ötletnek. Pályakezdő vagyok, de mi arra a garancia hogy lesz nyugdíjam, ha államiba leszek?"

És mi a garancia arra, hogy lesz nyugdíjad, ha magánpénztárnál vagy? Elárulom, hogy ugyanaz a garancia.

"Az állam sem "örök" és főleg nem maradandó"

Miért, valamikor a közeljövőben anarchia lesz? Tudsz erről valamit?

Államok évezredek óta léteznek és egy ideig még létezni fognak. A "kötelező magánnyugdíjpénztár" ezzel szemben egy elég új jelenség, és egyre több országban törlik el.

"Természetesen nem vagyok naív! De azt azért az ember elvárhatná (jogosan), hogy elindulnak abba az irányba."

Bevezettek egy új adórendszert. Ha ez sem "elindulás", akkor fogalmam sincs, mekkorák az elvárásaid.

"Ehelyett eddig csak azt látni, hogy rúgdossák az öngólokat. Szembemennek a nyugattal"

Szembemennek a nyugattal? Vagy inkább néhány újságíróval? Benyelted az összes baloldali kampánydumát, mint kacsa a nokedlit.

2011. jan. 11. 14:53
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy az oktatási reform, pláne a buktatás igenis baromi nagy reform... Tudod milyen jól lehet tanulni, ha a negyedik osztály tele van írni-olvasni képtelen gyerekekkel, akikkel nem lehet mit kezdeni? Az egy dolog, hogy ők eddig is voltak, csak éppen a többieknek volt esélyük továbbmenni. Viszont így leragad az egész óra, mert a tanár nem tudja tanítani a többit sem, ha pár gyerekkel az ABC-t kell tanulni...

És nem a médiatörvénnyel kezdtek, csak éppen ez megy most.

Azt miért nem emeled ki, hogy pl x órányi hiányzás után nincs családipótlék? Pedig erről is volt ír, csak ezt nem hangoztatták. Arról miért nem beszélsz, hogy változik az egész adórendszer? Pedig erről is volt hír. A kisebb parlamentről is volt, csak szelektív hallással és látással mindig csak azt látjuk és halljuk, amit akarunk...

2011. jan. 11. 15:07
 9/13 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:53

"Ez eddig pont így volt. Már sok éve."

Hát ahol én tanulok ott nem így van: 7+2 félévet támogat az állam, gyakorlatilag 2-essel végig lehet bukdácsolni. Vagy ha egy tárgyat 3-szori felvétellel sem sikerül teljesíteni, akkor kerül költségesre.

"És mi a garancia arra, hogy lesz nyugdíjad, ha magánpénztárnál vagy? Elárulom, hogy ugyanaz a garancia."

Igen! De akkora nem úgy kell beállítani, hogy az állami a végső mindent megoldó garancia!

"Miért, valamikor a közeljövőben anarchia lesz? Tudsz erről valamit?"

Soha nem lehet tudni! A kommunizmus is csak úgy hip-hop itt volt, a családom vagyonát meg elvették a roh.adékok.

"Államok évezredek óta léteznek és egy ideig még létezni fognak. A "kötelező magánnyugdíjpénztár" ezzel szemben egy elég új jelenség, és egyre több országban törlik el."

Szlovákia is évezredek óta létezik, igaz? Vagy csak, hogy egy újat említsek, Koszovó.

"Szembemennek a nyugattal? Vagy inkább néhány újságíróval? Benyelted az összes baloldali kampánydumát, mint kacsa a nokedlit."

Én nem csak az újságírókról beszélek, és nem csak a médiatörvényről. Magyarország ma az egyik legkockázatosabb besorolású ország. De hát szeretnek a széllel szemben... Még mielőtt elkezdesz kiosztani a külföldi tőkéről és a multikról, érdemes lenne a környező országokat megnézni, ahol nincs "keleti szélirány" mánia.

2011. jan. 11. 15:47
 10/13 A kérdező kommentje:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:07

"Amúgy az oktatási reform, pláne a buktatás igenis baromi nagy reform... Tudod milyen jól lehet tanulni, ha a negyedik osztály tele van írni-olvasni képtelen gyerekekkel, akikkel nem lehet mit kezdeni? Az egy dolog, hogy ők eddig is voltak, csak éppen a többieknek volt esélyük továbbmenni. Viszont így leragad az egész óra, mert a tanár nem tudja tanítani a többit sem, ha pár gyerekkel az ABC-t kell tanulni..."

Korrekt. Egyet értek. Csakhogy én a felsőoktatásról beszéltem.

"És nem a médiatörvénnyel kezdtek, csak éppen ez megy most."

Nem lett volna ekkora fennhangja az egésznek, ha nem az EU-elnökség idejére tervezik. Még a fidesz is beismerte valamelyik Echo-s műsorban.

"Azt miért nem emeled ki, hogy pl x órányi hiányzás után nincs családipótlék? Pedig erről is volt ír, csak ezt nem hangoztatták."

Erről tudok. Mondjuk én szigorúbb feltételekhez kötném.

"A kisebb parlamentről is volt, csak szelektív hallással és látással mindig csak azt látjuk és halljuk, amit akarunk..."

Nem rendelkezem szelektív halással, de a populizmus igencsak megy a fidesz részéről. Egyik oldalt sem kedvelem különösebben és szerintem aki csak az egyik oldal véleményét hangoztatja állandóan az a felszínes és elfogult. Már bocs.

2011. jan. 11. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!