Az Szdsz/Mszp miért vezette be, hogy az óvodákba nem lehet az Anya-Apa (papás/mamás) felállást nevelni a gyerekekbe?
Szóval az Szdsz/Mszp miért vezette be azt, hogy az óvodákban, az óvónők, nem taníthatják azt a gyerekeknek, hogy mindenkinek, van egy apja,meg anyja, és nem lehetett aput, anyut használni, csak a szülő szót??? Azt mondták, hogy ez sztereotípia, hogy valakinek egy anyja van, meg egy anyja. De könyörgöm ez sztereotípia?
Aztán ezt megszüntette a Fidesz. Miért?
"A blog írója éppen azt emelte ki a törvényből, amit jónak látott, és ami az ő igazát bizonyította."
Na, a Magyar Hírlap és a többi jobbos újság szintén, te mégis az ő véleményüket fújod vissza (gondolok itt a homofób összeesküvés elméletekre, "jajj, a liberálisok b*zikat nevelnek a gyerekeinkből!"). Akkor miről beszélünk?
A valódi (!) nemi szerepek és nemi identitás meg majd úgyis kialakulnak magukból, a többi (hogy anyu mosogat, apu targoncát vezet stb.) meg szimpla sztereotípia, ami a nyugati/európai kultúrában kialakult világképből fakad.
"Óvodáskorú a gyerekem, tehát igen, járok óvoda közelében."
Na! És megb*zult már?
"Az Szdsz/Mszp miért vezette be, hogy az óvodákba nem lehet az Anya-Apa (papás/mamás) felállást nevelni a gyerekekbe?"
Nyílvánvaló.Az MSZP/SZDSZ liberális,őrült eszmevilága szerint a nemi szerepeket fel kell számolni.Ezzel közelebb jutnak az egyik nagy liberális álomhoz,a tradícionális családmodell megsemmisítéséhez.
Egyébként az általános nemi szerepek felszámolásának ötlete és ezen keresztül a hagyományos családmodell megszüntetése először nem a liberálisok hanem kommunisták
terve volt.Szép sorokat lehet olvasni erről olyan komcsi filozófusoktól mint Engels,Lukács és Bebel.
Ők azért utálták a családot mert azt gondolták hogy a kapitalizmus alapsejtje.A liberálisok meg azért utálják mert szerintük a társadalom alapegysége az egyén,nem pedig a család.
Szóval liberális-kommunista...egy kutya mindkettő.
Mindegyik ámokfutásba kezd és nagy kárt okoz.
Nagy mázli hogy az SZDSZ elpusztult,az MSZP pedig ma a legelutasítottabb párt a politikai palettán és vélhetően már soha nem fog kormányra kerülni.
Walter Sobchak:
Idézd kérlek, hogy hol írtam én olyat, hogy "jajj, a liberálisok b*zikat nevelnek a gyerekeinkből!"
Én nem ezt írtam, értelmezni tudni kellene, mielőtt vitába szállsz valakivel. Egye fene, segítek értelmezni: Én azt írtam, hogy a gendertörvény egyik célja az lehetett, hogy a társadalmat elfogadóbbá tegye a homoszexuálisok ÖRÖKBEFOGADÁSI JOGÁT illetően...
Én nem fújom senki mondanivalóját, sem a Magyar Hírlapét, sem másét. Én a véleményemet az alapján fogalmaztam meg, amit a gyermekek fejlődéslélektana ismeretében gondolok, az általad említett cikket nem is olvastam.
Mire alapozod azt, hogy a "valódi nemi identitás majd "úgyis" (!!! micsoda indok...) kialakul"? Ismersz bármilyen pszichológiai kísérletet, véleményt, ami ezt bizonyítaná? Vagy szimplán csal állítasz valamit, amiről fogalmad sincsen?
A gendertörvény felesleges, és káros. Lehet, hogy az "anya mosogat, apa fát vág" felfogás csupán sztereotípia, de úgy gondolom, hogy az "apa-anya-gyerekek" családmodell egyáltalán nem az, hanem egy ősidők óta jól működő rendszer, amire a gyereknek az egészséges fejlődéshez szüksége van. Lehet példákat írni egyedülálló szülőkről, de nem véletlenül mondja azokra a magyar nyelv, hogy "csonka család".
A magam részéről sajnos apa nélkül nőttem fel, és bizton állíthatom, nem ez volt az ideális. Hidd el, 10 gyereket is megkérdezhetnél, milyen családban szeretne felnőni, mind a 10 ugyanazt válaszolná: "olyanban, ahol van apa és anya is". Nem két "szülő", hanem apa, és anya.
Ami pedig az előítéleteket, és a sztereotípiákat illeti: ismételten olyan dolgot állítottak be liberális barátaink létező problémaként, ami nem létezik. Senki nem ítéli el azt az apukát, aki GYED-re megy a babával, vagy babakocsit tologat az utcán, mint ahogy nem ítélik el azt a nőt sem, aki ért az autókhoz, vagy éppen nadrágot visel. Nálunk a párom (férfi) többször főz, mint én, és mosogatni is szokott. A hároméves fiam időnként segít neki, nem tiltom, nem esek kétségbe, sőt, örülök neki. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a fiam tisztában van a nemével, tisztában van azzal, hogy apa miben különbözik anyától, és azzal is, hogy milyen egységekből áll a szűkebb, és a tágabb családja. Már most "udvarol" a neki tetsző kislányoknak (pl. megfogja a kezüket, sétál velük, stb.), és egészen máshogy játszik egy kislánnyal, mint egy fiúval. A lányokra vigyáz, a fiúkkal viszont gyakran játszik "harcosabb" játékokat... Ő maga is tisztában van azzal, hogy mást igényel egy kislány, mint egy kisfiú...
A nemi identitás szükséges része az egészséges személyiség kialakulásának. Létezik, így eltagadni, elnyomni nem csak felesleges, de veszélyes is.
Ami az utolsó mondatodat illeti, az magáért beszél, így nem is válaszolok rá. A stílusod alapján nem hinném, hogy kettőnk közül én lennék a homofób...
Még csak annyit tennék hozzá ahhoz, hogy "a nemi identitás úgyis kialakul", hogy kialakul, ha nem nyomják el, ha a gyerek a környezetében látja, miben különböznek a nemek, és kinek mi a szerepe a családban... Ezt nem csak én állítom, de a pszichológia is. Arra vonatkozóan én magam nem ismerek adatokat, hogy mi történik akkor, ha ebbe a rendszerbe beleavatkoznak, és a gyerek nem ismerheti meg a nemek közti különbségeket.
A nemek összemosása, eltagadása egyébként valóban orwelli víziókban szerepel leginkább, ahogy már előttem valaki megfogalmazta.
Hülyeséget ír a t. kérdező, nem a hírlapból kéne tájékozódni.
A gender ideológiát vezették be, azaz, hogy nincs egyértelműen nőies/férfias játék teszem azt, ha egy kislány autókkal akar játszani, akkor az ovónő ne nyomjon a kezébe egy játéktűzhelyet, hogy neked ez való, lány vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!