Miért jó hogy már a 13-14 éves gyerekekbe is belenevelik azt hogy csak a pénz a lényeg? (többi lent)
„de a fiatalokat nem tudom miért kell ennyire félrevezetni...”
Mert egyszer felnőnek, és akkor majd belőlük is meggazdagodik egy szűk réteg.
Érdekes, a minap amikor fogászaton voltam, az asszisztens csaj meg pont az ellenkezőjén filózott.
Hogy mért tanítanak a gyerekeknek matekot, mért kell megoldaniuk olyan sok és bonyolult feladatot, amit ő fel sem tud felfogni ép ésszel. Ő tudja jól, hogy a gyereknek a munkaheléyn soha nem lesz szüksége ezekre a hülyeségekre. Mért nem inkább arra tanítják őket, hogy hogyan tudjanak ügyeskedni a pénzzel, és megélni a saját lábukon, hogyan vezessenek egy céget...a nagyvilágban, hogyan legyenek talpraesettek. Mert ugye nálunk ez kell, ahhoz, hogy ne dögölj éhen.
Hát izlések és pofonok. Van aki nem anyagias természetű, és van aki meg foggal körömmel küzd minden egyes garasért, és ezt még akkor is folytatja ha már sok van neki :)
Szerintem nem nevelik bele a gyerekekbe.
A suliban biztos nem. Ott inkább a gyerekek nevelik bele egymásba, vagy a szülők a gyerekeikbe, a gyerek meg tovább adja...
A reklámok meg csak azért vannak, mert el akarnak adni egy terméket, nyilván, mert a cég ebből él.
A gyerekek meg buták, minden kell nekik ami új, csillog, és fényűzés.
De hát reklámok és suli ide vagy oda, azért van a szülő, hogy megtanítsa a gyerekét mindenre, amit helyesnek tart.
Nem? Azt nem mondom hogy könnyű, de azért nem lehetetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!