Az Szdsz/Mszp miért vezette be, hogy az óvodákba nem lehet az Anya-Apa (papás/mamás) felállást nevelni a gyerekekbe?
Szóval az Szdsz/Mszp miért vezette be azt, hogy az óvodákban, az óvónők, nem taníthatják azt a gyerekeknek, hogy mindenkinek, van egy apja,meg anyja, és nem lehetett aput, anyut használni, csak a szülő szót??? Azt mondták, hogy ez sztereotípia, hogy valakinek egy anyja van, meg egy anyja. De könyörgöm ez sztereotípia?
Aztán ezt megszüntette a Fidesz. Miért?
Urban legend powa...
Ellentétben azokkal a rémtörténetekkel amivel riogattak annak idején a jobbos hírforrások, nem az anya-apa képet számolták fel, hanem az olyan nemi sztereotípiákat nem erőltették, hogy csak a nő főzhet és nevelhet gyereket, csak a férfi barkácsolhat meg mehet dolgozni stb. Csak ugye ennek nincs hírértéke és így nem is lehet az újságokban b*zuló liberális óvodásokban kiteljesedő nemzethalálról siránkozni, jajveszékelni a vakjobbos médiában.
Bővebben itt: [link]
Ha jól tudom itt arról volt szó, hogy a nemi szerepeket ne "neveljék bele" a gyerekekbe. Mert liberálisék szerint az káros...
Ahogy a vicc mondja:
"Két anyuka beszélget
- De aranyos kisbaba, fiú vagy lány?
- Áh majd eldönti."
szóval megint azt játsszuk, hogy berakunk valamit, ami ugyan eléggé nem igaz, de jól fel lehet rajta magunkat húzni, és egy kiadósat komcsizni-liberálisozni.
Értelem, értelem...
Egyrészt, nem csak azt vezették be, hogy egységesen a "szülő" megnevezés használandó apára is, anyára is, hanem azt is, hogy a gyerekeket nem szabad megkülönböztetni a nemük alapján. Tehát eltörölték a "fiús-lányos játék" kifejezést is, és határozottan arra sarkallták az óvónőket, hogy támogassák azt a fiút, aki mondjuk babázni akar, és azt a kislányt, aki autózni. Arra kötelezték az óvónőket, hogy ne éreztessék a gyerekekkel azt, hogy melyik nemhez tartoznak.
Ezeket az intézkedéseket aztán a legkülönbözőbb módon akarták megmagyarázni. Pl. azzal, hogy csökkenteni akarják az előítéleteket azokkal az apákkal szemben, akik az anya helyett mennek el GYED-re, vagy hogy segíteni szeretnék azt, hogy a nők is értsenek az autókhoz, stb. A valódi magyarázat pedig szerintem ennél sokkal egyszerűbb. Egyrészt így próbálták a közvéleményt terelgetni afelé, hogy elfogadóbbá váljon a homoszexuális párkapcsolatokkal szemben (főleg ami az örökbefogadást illeti), másrészt viszont radikálisan le akarták csökkenteni a nemi identitástudatot a jövő gyermekeiben.
Ebben az a legborzasztóbb, hogy bárki, aki egy kicsit is ismeri a fejlődéslélektant (és úgy gondolom, aki gyerekekkel foglalkozik, annak ismernie KELL), az tisztában van vele, hogy a nemi identitástudat kialakulása mennyire fontos a gyerekek életében. Ahhoz pedig éppolyan fontos az apa-anya megkülönböztetése, mint a fiús-lányos ruhák, vagy éppen játékok. A gyerekek egyrészt szülői viselkedésmintákat követnek (a kisfiú apáét, a kislány anyáét), másrészt pedig a környezetük visszajelzései alapján szocializálódnak.
Úgy gondolom, hogy senki sem tudja megjósolni, milyen eredménye lett volna annak, ha ebbe a természetes, és jól működő rendszerbe az MSZP-SZDSZ genderprogramja belerondított volna. A nemek szerepe ősidők óta adott, és jól működik. Minden ember életének fontos része a nemi identitástudata, ettől megfosztani őt nem szabad. Nem gondolom, hogy a gendertörvény nélkül bármelyik óvónő kivenné egy kisfiú kezéből a babát, ha éppen azzal szeretne játszani, tehát a törvény ilyen szempontból is felesleges. Más szempontból pedig szerintem kifejezetten káros a gyerek személyiségfejlődésére nézve, a következményei pedig beláthatatlanok, így a Fidesz nagyon helyesen tette, hogy megszüntette azt.
15:24:
Tudsz konkrét példákat, hogy nyugaton hol vezették már be ezt a törvényt, és hány éve? Kíváncsi lennék.
Már megint átírták ezek a gyakorisok a kérdésem! Nem is így szólt. Hozzá volt írva, hogy:
"feltettem már ezzel kapcsolatban egy kérdést, itt a magyar politikában, és áttették, pedig szerintem ez nagyon is belpolitika!"
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
ezt mind kitörülték!
Walter Sobchak:
Óvodáskorú a gyerekem, tehát igen, járok óvoda közelében.
Elolvastam a cikket, amit linkeltél, na és? A blog írója éppen azt emelte ki a törvényből, amit jónak látott, és ami az ő igazát bizonyította. Ettől még az nem változik, hogy apa-anya egységesen "szülővé" vált a törvény értelmében, sem az, amit a nemi szerepek kialakulásának fontosságáról írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!