Mi értelme van ennek a rendeletnek?
Az rendben van, hogy a fás szárú növényeknek árt a só, de szerintem nagyobb kárt okoz, ha nincs pénzem hiper granulátumokra, ezért nem tudom jégmentesíteni a házam előtti részt és valaki meghal, mert elcsúszik.
Eddig több száz éven keresztül jó volt a só, élnek fák is, és mindenki sózta, jégmentesítette a saját utcafrontját.
Egyrészt a só sem oldja a jeget, kicsit vissza kéne menned a kémiaórára, mert alapfogalmakkal nem vagy tisztában. A víz oldja a sót.
Másrészt a jéggel nem az a baj, hogy jég, hanem hogy csúszik, azt meg csökkenti (semmiképpen nem oldja!) a fűrészpor és a hamu. Másképpen mondva a súrlódási együtthatót növeli.
Veled sem az a baj, hogy válaszoltál, hanem, hogy ezt bunkó, lekezelő stílusban tetted.
Egyébként, ha rászórod a sót a jégre, akkor az olvadáspont lecsökken, tehát -10 foknál még bőven jó, ha lesózod.
-17 fok pedig nem sűrűn lesz.
Szerintem többet ér megszüntetni a baj forrását (jeget), mint elfedni homokkal, vagy fűrészporral, ami meg tényleg mindenbe beleragad, és olyan lesz a fél város, mint valami mocsár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!