Mi értelme van ennek a rendeletnek?
Az rendben van, hogy a fás szárú növényeknek árt a só, de szerintem nagyobb kárt okoz, ha nincs pénzem hiper granulátumokra, ezért nem tudom jégmentesíteni a házam előtti részt és valaki meghal, mert elcsúszik.
Eddig több száz éven keresztül jó volt a só, élnek fák is, és mindenki sózta, jégmentesítette a saját utcafrontját.
Ovasd végig...miben okoz még károkat...
És ha figyelmesen elolvastad volna...a hamura, és a fűrészporra csak van pénzed....
És, most jobb, ha valaki kitöri a nyakát a házam előtt?
És a közutakat érdekes módon lehet sózni. Pedig arra több a fa, meg az autó...
Most a házam előtt csak az én alvázam teszi tönkre, mikot behajtok...
Egyrészt a só sem oldja a jeget, kicsit vissza kéne menned a kémiaórára, mert alapfogalmakkal nem vagy tisztában. A víz oldja a sót.
Másrészt a jéggel nem az a baj, hogy jég, hanem hogy csúszik, azt meg csökkenti (semmiképpen nem oldja!) a fűrészpor és a hamu. Másképpen mondva a súrlódási együtthatót növeli.
Szerintem sem okos a rendelet. A környezetet jobban károsítják a műtrágyák, a különféle mosogató és kozmetikai szerek stb.
Ahol a járdára ráfagy a jég,hiába szórsz rá homokot,fűrészport,salakot,a jég marad. Egyidő után ugyanúgy csúszik. Ha sót szórsz rá,akkor a jég megolvad,és letudod söpörni a járdáról. Nem kell ehhez kilószámra rászórni a sót.
Ma már felénk mindenki gázzal fűt,tehát nincs hamu és salak. Fűrészüzem sincs a városban,így forgács sem kapható. Homokhoz is csak úgy jutok,hogy 4-5 évente hozatok egy kocsi homokot. Meglehetősen drága szórakozás,és a tárolása is gond az udvarban. A társasházakban pedig még erre sincs lehetőség.
Kitalálni valamit könnyű,de a végrehajtás már elég necces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!