Mi értelme van a népszámlálásnak?
Ha ilyen egyszerű lenne,akkor egy országban sem csinálnának népszámlálást. De valamiért mégis csinálnak.
nem, nem pontosak az anyakönyvbőlszerezhető adatok. Vannak akik eltűnnek, kijelentkezés nélkül külföldre költöznek, Itt születtek nem magyar szülőktől és már hazamentek,külföldön meghaltak....
Töltsd ki az interneten,akkor nem kell annyit rohangálniuk.
Én láttam a kérdőívet és valóban nem annyi, hogy mikor születtél hol élsz.
Sokmindenre rákérdeznek, vallás iskolai végzettség jövedelem gyerekek számí lakások száma hol laktál ezelőtt, hány percre laksz a munkahelytől...
Itt nem az a lényeg, hogy megtudják hány ember lakik magyarországon.
pontosabban nem utolsó hanem válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:27
Nem értem mi rosszat mondtak az előttem szólók. Akkor válaszolok én is a kérdésedre, bár engem is le fogsz ugatni valószínűleg.
Mi értelme van a népszámlálásnak?
- Az, amit elmondtak az előttem válaszolók. A kérdőíveken rengeteg kérdés van amiből statisztikákat tudnak készíteni. Pl. átlagéletkor, iskolázottság, vallási megoszlás, népsűrűség, foglalkoztatás stb.
És hogy miért nem lehet megoldani amit kérdezel lejjebb?
- Megoldják, felírják, de attól még nem tudnak ilyen statisztikákat készíteni, mint amit fentebb leírtam.
Tehát összegezve, a népszámlálás lényege tulajdonképpen nem is maga a népszámlálás, mert azt meg tudnák oldani az általad leírt módon is, hanem a statisztika-készítés.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:35 köszönöm a válaszodat hasznos volt, ment is a zöld kéz, viszont megkérnélek, hogy legközelebb azért olvass jobban vissza mielőtt elkezdesz szenvedni, hogy leugatnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!