Mi lesz ha a svájci frank 240 lesz? Nincs elegetek az igérgetésekből a hazudozásokból a Tettek meg sehol?
Tisztelt kérdező és válaszadók!
Amikor olvassátok megfogalmazódhat magatokban ,hogy semmi köze sincs a kérdéshez ,de nyugalom rá térek.
Szerintem aki azt írta, hogy nem lehet kilábalni úgy a válságból ,és rendbe tenni a gazdaságot ,úgy, hogy adót csökkentünk.Aki ezt írta annak tejesen igaza van!Nem lehet úgy pénzt spórolni ,ha adunk és csökkentjük a befolyt pénznek a menyiségét.Azt kellet volna ,hogy megszüntetni a kiskapukat ,hogy aki csal az adó befizetésnél azt tejes mértékben ki kéne fosztania az államnak és nem börtönbe tenni, mert akkor az adózok adójából lesz eltartva hanem csak egyszerűen el kellene kobozni mindenét!A gyerektámogatások csak olyan ember Vállajon gyereket akinek van biztos anyagi háttere egy gyerek felnevelésére ,ezért én csak adnák adnék segélyt aki már legalább 2 vagy 3 évet dolgozott erre is hatalmas pénzeket költ az állam és nincs értelme olyan családokkal támogatni aki nem tesz be semmit a közösbe.Az adót általában onnan csökkentik ahol nem kéne és ott növelik ahol nem kéne szintén.A benzin árak az egekben vannak esetleg Európában itt vannak a legmagasabb benzinárak Hát emberek minden kapcsolatos a szállítással és nehogy azt higyék hogy az aki árul a benzinek a költségét nem a vevővel fizetteti ki tehát ha pl a benzint árát az állam csökentené különféle támogatásokkal az gyakorlatilag mindent olcsóbbá tenne hosszútávon.És ha esetleg az embereknél adót emelnének amiből rengeteg pénzt kapna az állam és ha jól forgatnák a pénzt akkor minden rendbe lenne lassan már az országban.Vannak állami cégek pl BKV,MÁV az állami cégeknek olyan fejlesztési illetve növekedési tervet kéne készíteniük ,hogy pl a Modern új buszokat illetve metrók ,vonatokat tudjanak venni ,és ne a 10 éve németek által leselejtezett vonatokkal vegyük meg ami hosszútávon sokkal költségesebb mint ha újat vetünk volna.Rosszul ellenőrzik azt ha valaki jeggyel utazik vagy sem és mivel a fele utas lóg ezért azokkal próbálják megfizettetni akik nem lógnak ,plusz az állam pénzeli őket rendesen a mi adónkból, és láthatjuk hogy nem fejlődnek semmit.A nyugdíjrendszer úgy működik, hogy mi fizetünk adót és a nyugdíjasoknak abból fogják majd kifizetni a nyugdíjat ami jó is lenne akkor ha becsületesen fizetnék az adót ha az állam nem venne el onnan pénzt ,ha valahol máshol hiány van és sürgősen fedezni kell azt a közös nyugdíjból fedezik. Az egészségügy közös az adónkból vonjak plusz biztosítást kötünk és még így sem tudnak úgy ellátni minket ahogyan azt megérdemelne az aki rendesen fizetni az adót és ha esetleg én többet adók akkor elvárhatnám hogy jobb kezelést kapjak mint aki szinte semmit nem ad be.Az Oktatás fizetem adó formájában azt a tandíjat amit a fiam főiskoláztatására megy közös állami kaszába és ha esetleg a fiam nem tanul tovább vagy külföldön akar tovább tanulni akkor én azt a pénzt én visszakapom?!Nem!tehát ha valaki Magyarországon végezte főiskolát és külföldön dolgozik helyezkedik az nem szegény állambácsit használta ki mert a szülei már kőkeményen kifizetek a tandíjárát, mint adó!ha ezekre mind nem akkora mértékű adót vetnének ki mint most az embereknek több lenne és még azok a tanulok akik esetleg nem tudnák kifizetni mert hátrányosabb helyzetű annak azért még kitudnák fizetni az állam így is, ha jó tanuló ösztöndíj formájában ,az a baj ,hogy sok van a diplomásból ,de kevés van mondjuk jó vízvezeték szerelőből tehát csak akkor mennének az emberek főiskolára ,vagy egyetemre ,ha tényleg céljuk van vele. Ezzel mind ,kapcsolatban van hogy milyen az ország megítélése a nagyvilágban menyire bíznak meg Magyarországban és ez alapján erősödik vagy értékelődik le a forint!Én nem vagyok Mszp-és de Bajna Gordon volt államfő elindította Magyarországot egy aránylag nem rossz irányba ami hosszútávon jó lett volna ,de a politikusok és az emberek csak rövidtávon gondolkodnak és nem látnak egy kicsit tovább a dolgokon.Nem tudom ki emlékszik Bokros Lajosra ő meg mondta ,hogy mit kellet volna csinálni ,és azt is ,hogy milyen megszorítások kelletek volna ,senkinek nem kellet(mert a megszorítás rossz és nem kell)!
"Szerintem aki azt írta, hogy nem lehet kilábalni úgy a válságból ,és rendbe tenni a gazdaságot ,úgy, hogy adót csökkentünk.Aki ezt írta annak tejesen igaza van!Nem lehet úgy pénzt spórolni ,ha adunk és csökkentjük a befolyt pénznek a menyiségét."
20 évig csak megszorítás volt, és egyre rosszabb lett. Tehát adóemeléssel nemhogy nem lehet kilábalni a válságból, de csak sodródtunk felé. Ha nem is világválság, egy saját válságba jutottunk volna. Tehát az adóemeléssel sem jutottunk előre. Az, hogy az adócsökkentés bevételcsökkenést eredményez, akkor lenne biztosan igaz, ha nem lenne a fekete/szürkegazdaság. Ha csökkentik az adót, minden alapszintű közgazdasági ember tudja, hogy nagyon jó eséllyel csökken az adóelkerülés aránya. Ez pedig végül akár bevételnövekedést is eredményezhet. Ha az 1-1.5% adóteher-csökkenés a 2%-kal több adófizetést jelent a vállalkozásoknál, akkor máris nyert ügye van az államkasszának.
Persze lehet brutálisan is adót emelni (köszönjük, Bokros elvtárs!), ami szintén bevételnövekedést eredményez, de jelenleg az adócsökkentés is csak alap az anyázáshoz, nemhogy egy adóemelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!