Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is vicc a mostani...

Szerintetek is vicc a mostani gazdaságpolitikánk?

Figyelt kérdés

Orbán képtelen strukturális reformokra, semmit nem tesz az ellen, hogy az emberek direkt kerülik a munkát, segélyből élnek. Nem érdeklik a közgazdaságtan alapjai.

Mai kijelentése pl.: Olcsóbb hiteleket szeretne.

Mire fel? Ki miatt minősítették le 2 ponttal is az országot a hitelminősítők? Ki miatt kell már most drágább hiteleket felvenni?

2010. dec. 11. 01:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

08:42

"Majd ha letelik a mandátumuk és sokal szarabb lessz minden majd lehet rinyálni!"

EZEKNEK tényleg rosszabb lesz. Ugyanis a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája azokon segít, akik nemcsak sírnak, hanem dolgozni, teljesíteni is hajlandók.

2010. dec. 11. 08:59
 12/26 A kérdező kommentje:

Nem, csak már a tököm kivan, hogy tisztességesen dolgozunk, mások segélyből élnek, és még lopnak is. Én legalább le tudom írni a kijelentés szót.

Amúgy vidéken is meg lehet élni, menjél ki a kertbe vessél zöldséget, termelj epret, add el...

Jah, hogy ezzel dolgozni is kellene, és kellemesebb a segélyre várni?!

Amúgy 20 fölött vagyok jóval.

2010. dec. 11. 08:59
 13/26 A kérdező kommentje:

Képzeld, a fideszre szavaztam, sőt mellettük kardoskodtam, de láttam, hogy mennyire demagógok (igen, ezt is mittomén kitől loptam)

Számold már ki egy cigány kb 60.000 segély+egyéb jövedelmere tesz szert, vannak 3 millióan 180 milliárd havi szinten, éves szinten 2160 milliárd...

És ezért semmilyen termelő munkát nem végez.

És ne mondd, hogy nem lehetne munkára szorítani senkit, ha nem kap pénzt, valamilyen munkát találni fog, max elmegy kapálni.

És én arról a szakadékról beszélek, ami a munkavállalók között áll, engem nem érdekelnek az élősködők, egyre többen vannak.

Érdekes módon egyébként szlovákiában bevált a segélyek elvételet, ők már az euró zóna tagjai, mi pedig talán 2019-ben válthatnunk taggá

2010. dec. 11. 09:13
 14/26 anonim ***** válasza:

ma 08:59

"Nem, csak már a tököm kivan, hogy tisztességesen dolgozunk, mások segélyből élnek"

Akkor nagyon okos gyerek vagy, hogy ezt a kormányt szidod. Ténylegm, jöjjenek vissza Gyurcsányék. Ők mennyire a dolgozó embert részesítették előnyben a segélyesekkel szemben! Hűdemennyire igaz ez!

"Amúgy vidéken is meg lehet élni, menjél ki a kertbe vessél zöldséget, termelj epret, add el"

Ezt kinek írod, okostóni? Te siránkozol, én kösz, elégedett vagyok.

"Képzeld, a fideszre szavaztam, sőt mellettük kardoskodtam, de láttam, hogy mennyire demagógok"

Vajon miért gondolja szinte az összes szoci itt és más fórumokon, hogy ez az elkoptatott "én is fideszes voltam, csak kiábrándultam" duma hihető?

"Számold már ki egy cigány kb 60.000 segély+egyéb jövedelmere tesz szert, vannak 3 millióan"

A cigányok száma 600-800 ezer, és közülük a legrosszabb esetben is csak 200-300 ezren kapnak segélyt...

Viszont az legalább kiderült a hozzászólásodból, hogy te is olyan közgazdászzseni vagy, aki olvasta ugyan az újságban, hogy gyűlölni kell Matolcsyt, meg Tótától is bemagolta, hogy bezzegaszlovákok, de azért a számokkal nincs tisztában.

"És ne mondd, hogy nem lehetne munkára szorítani senkit, ha nem kap pénzt"

OK, ne kapjon pénzt. Akkor elmegy dolgozni. HOVA? Hallottál már a "munanélküliség" fogalmáról, vagy akkora közgazdász vagy, hogy ennek is most kell gyorsan utánanézned az értelmező kéziszótárban?

Szóval a gazdasághoz teljesen analfabéta vagy, de azért jól megmondod, hogy milyen a kormány gazdaságpolitikája?

Egyszerű kocsmai hőbörgő vagy, kár ezt szépíteni.

2010. dec. 11. 09:26
 15/26 anonim ***** válasza:

Az jó hogy 20 felett vagy de nem látszik! Képzeld vidéki vagyok keleten lakok Debrecentől 65 km re. Csak érettségiztem sajnos meg 3 szakmám van de örülök ha egy évben a fél évet le tudom dolgozni kapok valami munkát debrecenben így is örülhetek hisz van egy 16 éves rozsdaboglyám amivel be tudok menni dolgozni mert tömegközlekedésel nem tudnám megoldani a bejárást nem érnék be időre és így is azt kell mindig hazudnom hogy debreceni vagyok mert ha nem tenném fel sem vennének ezt tapasztalatból mondom most is azért dolgoztam 2 hónapot hogy felujítasam a kocsit és jövőre legalább ujra kezdjem ugyanezt. és én még r*hadt szerencsésnek mondhatom magam.

És csak hogy tudd az emberek vidéken is termesztenek de nem azért hogy dolgozanak hanem hogy ne haljanak éhen mi is termelünk zöldséget hogy ne legyen olyan drága mert akármilyen hihetetlen vidéken minden élelmiszer drágább! Délutánonként hétvégente mindig a kertben vagyunk kapálunk míg te a városban mozizol meg vered a t*köd.

Sőt van 4 hektár földünk ami a kapához k*rva sok de egyébként meg k*rva kevés tisztában vagy te azzal menyibe kerül csak egy traktor ekéröl a vegyszerekről stb-ről nem is beszélve honnan legyen rá pénzünk? 4 hektárból meg nem lehet megélni vagy 50ha kéne.

Az ember meg az utcára sem tud kimenni eladni mert megbüntetik kell egy pár engedély hozzá! mellesleg kinek adjuk el itt senki sem vesszi meg talán menjünk a városokba oszt áruljuk az utcán.

2010. dec. 11. 09:34
 16/26 A kérdező kommentje:

Melyik része nem igaz a számoknak? Serintem te vagy a f@sz, ha nem nyílt még fel a szemed, és én tényleg fidesz szavazó voltam, ha nagyon igényled még néhány előző hozzászólásomat is bemásolom.

A menjél el epret ültetni pedig nem rád, hanem egy előző válaszolóra vonatkozott.

És most úgy néz ki, hogy Bajnai jobban vezette az országot, mint a mostani kormány.

És hol láttad, hogy Gyurcsányt istenítem?

2010. dec. 11. 09:41
 17/26 anonim ***** válasza:

szlovákiában nem vették el a segélyt az emberektől egyébként itt is elveszik ha megszegel néhány szabályt!

Én elküldenélek vidékre lakni kedves kérdező (pl: konyára egyszer menyél el) kapáljál aztán éljél meg! lefogadom hogy életedben nem kapáltál még, sőt vidéki rokonod sincs hogy ilyeneket állítasz!

2010. dec. 11. 09:43
 18/26 anonim ***** válasza:

09:41

"Melyik része nem igaz a számoknak?"

Sem az, hogy 3 millióan vannak, sem az, hogy fejenként 60 ezret kapnak. De ezt mintha már írtam volna. A rendszeres szociális segély éves költsége kb. 100 mrd volt, amíg ez létezett, nem pedig 2000 mrd.

"én tényleg fidesz szavazó voltam"

Minden szoci ezt mondja. Kár az erőlködésért.

"És most úgy néz ki, hogy Bajnai jobban vezette az országot, mint a mostani kormány."

Jobban vezette? Bajnai egyetlen intézkedése az volt, hogy felvett egy IMF-hitelt. Ez "vezetés"?

"És hol láttad, hogy Gyurcsányt istenítem?"

A politikában nem kívánságműsor van, hanem választás. Tehát VAGY ezt, VAGY azt választod. Aki ma kormányellenes, az ellenzéki. Az ellenzék fő ereje az MSZP, az MSZP legbefolyásosabb politikusa Gyurcsány. Aki azt akarja, hogy ez a kormány bukjon, az Gyurcsányt akarja kormányon látni. Vagy még annyi esze sincs, hogy ezt belássa.

2010. dec. 11. 09:57
 19/26 anonim ***** válasza:
Van nekünk olyan? o.O
2010. dec. 11. 10:37
 20/26 anonim ***** válasza:
7%

""én tényleg fidesz szavazó voltam"

Minden szoci ezt mondja. Kár az erőlködésért."

te nagyon frusztrált vagy! Ráadásul ez a hülyeség, hogy aki ellenzéki az csak MSZP-s lehet...

A világ nem fekete és fehér! -.-

2010. dec. 11. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!