Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek mit látnak még a...

A fideszesek mit látnak még a pártban?

Figyelt kérdés
eddig nem sok jót cselekedtek! nektek tényleg elég annyi, hogy ne az mszp-szdsz legyen hatalmon 'oszt jónapot?!
2010. dec. 5. 10:44
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Helmet köszi a tartalmas választ, most már jobban értelek :)
2010. dec. 5. 12:24
 12/34 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de hol az a hülye kutya, amelyik a saját farkába harap?
2010. dec. 5. 12:25
 13/34 anonim ***** válasza:
55%

"urban legend!"

Mutass már egyetlen országot Hegyeshalomtól nyugatra, ahol ez a kötelező magánnyugdíj pénztári rendszer bevezetésre került! Ja, hogy nincs? Vajon miért?

2010. dec. 5. 12:34
 14/34 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy ez a diktatúra-nem diktatúra kérdés senkit nem érdekel, ez egy politikai-teoretikai vita.

Gondolj arra, hogy a Kádár-rendszerről sem az jut az emberek eszébe, hogy ki volt a főtitkár, és hogy diktatúra volt (mert az volt).

Arra emlékeznek, hogy volt munka, a többség jobban élt mint most, meg tudták venni amit akartak, iskolába járt a gyerek.

Ha Viktort királlyá választják, az sem fog sokakat érdekelni, hogyha a következő válsztásig érezhető gazdasági javulás következik be. Arra fognak emlékezni, hogy ahhoz képest ez most.

Ehhez az is elég, ha a ciklus fele körül, vagy az után felmutat valamit.

A gazdasági javulás pedig nem tőlünk függ. Hiába játszik "erős vezetőt". Magyarország "kitettsége" akkora, hogy ha a nemzetközi környezet nem javul, ha az EU, és elsősorban németország gazdasága nem "húzza" a magyar ipart, akkor önerőből itt semmi nem fog történni.

Nekem az a véleményem, hogy a kormány, és Viktor most arra vár, hogy az EU ban mikor ül már el végre a válság, és indul be a növekedés.

Addig nem tudnak mit tenni, ezért ez a látványos "adminisztratív" serénykedés. Igyekeznek a buzgó munka látszatát kelteni, egyenlőre a papírok között. Ezért ez a serény alkotmányozás, és hasonlók. Szerintem a nyugdíjpénzből is odáig próbálják kihúzni, közben adminisztratív reformokkal "megágyaznak" az esetleg megkezdődő fellendülésnek, hogy hatékonyabban tudja az ország "felvenni a lépést".

Németország gazdasága a hírek szerint elérte a válság előtti szintet. Én most erre koncentrálok, mert ez a magyar gépiparban például hozhat fellendülést.

Ha nem lesz a recessziónk vége, akkor ugrik a nyugdíjvagyon, és akkora sz@rban leszünk, hogy visszajön az MSZP.

Na, akkor meg a Demján vagyona ugrik majd, mert akkor meg nem lesz majd más lehetőség, mint az.

Szerintem.

2010. dec. 5. 12:39
 15/34 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek Helmet hozzászólásával.

Ha 2012-től az embereknek végre vastagabb lesz a pénztárcája, senkit sem fognak érdekelni a kormány mostani, valóban nem túl elegáns lépései.

Németország lesz a 21. század Európájának vezető hatalma, Viktorék most az alakulóban lévő Németország-Oroszország-Kína gazdasági tengelyhez szeretnék kapcsolni Magyarországot is Ebben pedig nagy lehetőségek vannak számunkra is. Reméljük, sikerre viszik a dolgot.

2010. dec. 5. 12:48
 16/34 anonim ***** válasza:
77%
És miből gondoljátok, hogy ez egy szupersikeres kurzus lesz? Vagy egyszerűbben, hogy vastagabb lesz a pénztárca. A pénztárca még sehol nem lett vastagabb attól, hogy eltörölték a szabadságot. Sokkal vékonyabb viszont már sokszor lett.
2010. dec. 5. 12:50
 17/34 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. K-ra nem vagyok MSZP-s. Rühellem mind a két pártot. Nekem csak az fáj hogy nem lesz nyugdíjam, és azért fizetem be a sok pénzt, hogy a mostani nyugdíjasok dőzsöljenek. Jó ez kicsit túlzó, de nem egy nyugdíjast ismerek, aki 130 ezer nyugdíjat kap, közben persze panaszkodik hogy nem lehet a nyugdíjból megélni, így mellette még dolgozik is. Ez nekem azért szúr szemet, mert diplomával keresek 100 ezer nettót, amiért hálát adhatok az égnek, mert nem egy csoporttársam otthon ül, mert nincs munka.

Ez nyilván egyedi eset, mert mások többet keresnek, és van pénzük arra, hogy megtakarítsanak a nyugdíjas éveikben. Nekem nincs, sőt, talám még saját házam sem lesz soha. De a nyugdíjasokért mindent...

2010. dec. 5. 13:12
 18/34 anonim ***** válasza:
*nyugdíjas éveikre.
2010. dec. 5. 13:13
 19/34 anonim ***** válasza:

A nyugdíjpénztárak államosítására visszatérve: már 2009 áprilisában, a Bajnai kormány egyik főtanácsadója, Kun János közgazdász is javasolta a kötelező magánnyugdíjpénztárak államosítását. Csak azért nem Bajnaiék lépték ezt meg, mert tudták, hogy 2010 tavaszán úgyis elvesztik a hatalmat, a piszkos munka elvégzését meg ráhagyták Orbánékra.

A közgazdász elemzése ma is olvasható a Népszabadság archívumában:

[link]

2010. dec. 5. 13:43
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Erre én is kíváncsi lennék bár a szomszédom Fideszes és ha megkérdem hogy xy törvénynek mi értelme hiszen mi szívjuk meg ő csak ennyit mond: Ez egy olyan dolog ami nélkül nincs jólét...

Szánalmas...

Ha eladnák az ivóvizet is csak azt szajkóznák hogy de legalább a pénzt ránk költik, vagy hasonló.

2010. dec. 5. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!