Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek mit látnak még a...

A fideszesek mit látnak még a pártban?

Figyelt kérdés
eddig nem sok jót cselekedtek! nektek tényleg elég annyi, hogy ne az mszp-szdsz legyen hatalmon 'oszt jónapot?!
2010. dec. 5. 10:44
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
68%
Én sem értem az embereket, szerintem szimplán idióták. A 300 Ft-os vizitdíj miatt ment a hőbörgés, most meg hogy több milliárdot zsarolnak ki az emberektől teljesen rendben van. Kezd elegem lenni ebből az országból!
2010. dec. 5. 11:33
 2/34 A kérdező kommentje:
fidszesek választát vártam, nem mszp-sekét! -.-
2010. dec. 5. 11:50
 3/34 anonim ***** válasza:
92%
Én nemzeti gondolkodású emberként lehetőséget látok egy széleskörűbb nemzeti összefogásra, és a következő évek során a nagy állami rendszerek megfontolt, és határozott átalakítására.
2010. dec. 5. 11:54
 4/34 A kérdező kommentje:
Helmet ha jól tudom, te is osztod a Fideszt rendesen! Értem mit akarsz ebből kihozni, de az hol összefogás, hogy csak az lehet amit ők akarnak? (a kétharmad témát most hanyagolnám)
2010. dec. 5. 11:56
 5/34 A kérdező kommentje:
amit csinálnak az nem megfontolt, viszont széleskörű lesz!
2010. dec. 5. 11:57
 6/34 anonim ***** válasza:
44%

Nagyon az elején vagyunk még a Fidesz kormányzásnak! Várni kéne egy kicsit az ítélkezéssel!

Sok dolog nekem sem tetszik, AHOGYAN csinálják, de azért én annak drukkolok, hogy sikerüljön nekik talpra állítani és hosszú távon is fenntartható növekedési pályára állítani az országot. És erre szerintem van esélyük.

Mindenekelőtt a szocik által ránk hagyott irdatlan államadósság tengert kellene csökkenteni, hogy lélegzethez juthasson az ország, a gazdaság. Ez minden jövendő sikernek az alapfeltétele. Tetszik, nem tetszik, a nyugdíjpénztárak államosítása is az egyik, ehhez szükséges lépés.

2010. dec. 5. 12:03
 7/34 anonim ***** válasza:
67%

"Mindenekelőtt a szocik által ránk hagyott irdatlan államadósság tengert kellene csökkenteni, hogy lélegzethez juthasson az ország, a gazdaság."

És ezt szerinted alátámasztja, hogy Orbánék több százezer Ft-tal emelték a saját fizetésüket, a szegények kárára?

2010. dec. 5. 12:14
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha te tudod, hogy mit akarok kihozni, akkor okosabb vagy nálam. :)

Én csak azt mondom, hogy kicsi országunk a demokráciák "állatorvosi lova". Jól látható, hogy amenyiben egy országban a többség "meg van vezetve" vagy ostoba, akkor az egész ország hülyeségeket csinál.

Jelen helyzettel kapcsolatban az a véleményem, hogy még tökéletes kormányzással sem lehetne az elmúlt évek, évtizedek rossz politikáját "orvosolni". Ez pedig bár nem ideális kormányzás, de még korai lenne végleges véleményt mondani. Ki kellett várnunk Gy.Ferenc ciklusának a végét, most ezt leszünk kénytelenek kivárni.

Eddig lényegében szimbolikus döntések születtek a kettős állampolgársággal, és az alkotmányozásból is ez láthtó.

A nyugdíj államosítása egy demokráciában "minimum udvariatlan", de nem látom, hogy az állami rendszerek nyugodt, megfontolt átalakításának idejére, és az államadósság csökkentésére honnan vehetett volna pénzt ez a kormány, ha nem akar látványosan közterhet emelni, vagy külföldi hiteltért folyamodni.

Ahogy én elnézem az lehetett itt a terv, hogy a többséggel rendelkező kormánynak az EU ad nagyobb mozgásteret, és az elengedett néhány százalék hiányért cserébe sikerül felpörgetni a gazdaságot.

Viktort lekoppintották, aztán próbálkoztak azzal, hogy a nyugdíjkasszák pénzét írják jóvá az államadósságból. Ehhez csatlakozott még pár ország, de ez is "elbukott".

Ezután olyan helyzet állt elő, hogy nem volt más lehetőség a pénzhez hozzájutni, mint ez a mostani.

Ez egyébként teljes hazárdjáték, mert ha nem indul meg a gazdaság továbbra sem, és nem történik meg a nagy állami rendszerek reformja,akkor tényleg elmegy a pénz, és két szék közül a pad alá esünk.

Ezért lesz a következő év nehéz. De én még nem vetem el a lehetőségét annak, hogy hátha sikerül.

Azt várom most, hogy sikerül-e.

2010. dec. 5. 12:14
 9/34 A kérdező kommentje:

"Tetszik, nem tetszik, a nyugdíjpénztárak államosítása is az egyik, ehhez szükséges lépés."

urban legend!

2010. dec. 5. 12:23
 10/34 A kérdező kommentje:

Ennyi erővel a Demján magánvagyonát is lenyúlhatták volna! :D

azzal már beljebb lennénk :D

2010. dec. 5. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!