Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most olvastam itt hogy kötelez...

Most olvastam itt hogy kötelező lesz 3 nyelv a gimnáziumban?

Figyelt kérdés
Mert most angolt tanulok 10-es vagyok de ha jól értem akkor jövőre még plusz 2 nyelvet kell tanulni a gimnáziumba,?
2010. dec. 3. 22:23
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Hát én megmondom nektek őszintén nekem sem tettszik annyira az ötlet. vagyis tettszik is meg nem is. Én az egyik nyelv az biztos hogy spanyol lenne a másikat pedig nemtudom. De lenne rá erre keret szerintetek? vagy pénz rá?
2010. dec. 3. 23:06
 12/36 anonim ***** válasza:
84%
Istenem, ez a pontatlan olvasás! Felröppen egy hír úgy, hogy el se olvassák! A hatosztályos elitiskolákról van szó! Amúgy se lehet semmit egycsapásra bevezetni!
2010. dec. 3. 23:18
 13/36 anonim válasza:
84%
Nem tudom te milyen közép iskolába jársz,de nálunk kötelező a 2 idegen nyelv (:
2010. dec. 3. 23:19
 14/36 anonim ***** válasza:
50%
4 nyelv
2010. dec. 4. 00:01
 15/36 anonim ***** válasza:
88%
Inkább tanuljanak meg egy idegen nyelvet, de azt normálisan.
2010. dec. 4. 00:14
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Amíg elit suliban van csak az nem érdekel,de ha ezt az összes suliban megakarnák csinálni,az gáz lenne.Az én gimimben 2 nyelv kötelező,de úgy érzem,hogy a mai világban az a 3. nyelv inkább a magyar kellene,hogy legyen,mert a többség még magyarul sem tud rendesen.e ugye pofásan hangzik az a 3 idegennyelv:)
2010. dec. 4. 10:49
 17/36 anonim ***** válasza:
50%
Az a baj, hogy ha én nem járok külön suli mellett tanfolyamra, a közoktatásbeli nyelvoktatás nem lett volna elég középfokú nyelvvizsgára, és ez a színvonal azóta se változott.
2010. dec. 4. 11:12
 18/36 anonim ***** válasza:
23:00 - Pontosíthatok? Pedagógus ismerősöm elmondása alapján a magyar diákok egy része még magyarul se tud rendesen!
2010. dec. 4. 11:14
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

a tervezett 29. oldalának legteteje:

"A hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban a két kötelező idegen nyelv mellett egy harmadik idegen nyelv tanulása is kötelező. A nyolc évfolyamos gimnáziumban meg kell teremteni a feltételeket a negyedik idegen nyelv fakultatív tanulásához."

Ez az iskolák számára is gyakran megoldhatatlan, ráadásul a gyerekek számára is követhetetlen. A gyerekek jó része még az első nyelvet se nagyon tanulja meg jó szinten (hány embernél is van az, hogy azért nem kapja meg a diplomáját, mert nincs meg az az egyetlen nyamvadt nyelvvizsgája?), a másodikat végképp gyengén. Egy harmadik nyelv csak rontana a helyzeten, azt már végképp sehogy nem tanulnák meg, de a másik kettőt is csak rosszabbul, mert csak még jobban belezavarodnának.

Ha feltétlenül a nyelvekre akarnak rámenni, akkor az első két nyelvet tanítsák nagyobb intenzitással, de ennek, hogy akkor még egy nyelvet ráhúzni, és akkor a végén 3 nyelven tudja majd elmondani, hogy XYnak hívnak, de azt is keveri, semmi értelme.

2010. dec. 4. 11:19
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, aki már egy adott rendszerben elkezdte a tanulmányait, arra nem vonatkozik egy új rendszer. Vagyis te még megúsztad.
2010. dec. 4. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!