Magyar nyelv szóbeli érettséginél irodalomból is és nyelvtanból is meg kell lennie az 10-10% kötelező minimumnak, vagy elég ha összesen (tehát 25+25pontnak az 10%, ami 5 pont összesen, lévén egy tantárgynak számít érettségin a nyelvtan+irodalom)?
Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 12:20
1/12 A kérdező kommentje:
persze úgy értem a rendes "magyar nyelv és irodalom" nem mint magyar mint idegennyelv
2011. jún. 9. 12:22
2/12 anonim válasza:
Szerintem irodalomból is meg nyelvtanból is teljesíteni kell minimum a 10%-ot!
Szóval nyelvtanból is 5 pontot szerezzél legalább meg irodalomból is.
3/12 anonim válasza:
egy jegyet kapsz a végén csak a kettőre.de akkor is kell teljesíteni mind a kettöből a 10%-ot.
4/12 anonim válasza:
ha jó az irodalom feleleted de nyelvtanból egy szót sem tudsz akkor nem bukhatsz meg mert a kettőt összesítik..de azért cink ha nyelvtanból semmit nem mondasz hidd el:) nézegesd át azért.
5/12 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, igazából fordítva lenne, amúgy most hogy van, mert mást mondtok :D
azért kérdem mert külön külön 25-25 pontot érnek, aminek a 10%-a 2,5 pont .. és fura hogy ilyen fél pontok lennének a minimumok.
2011. jún. 11. 15:03
6/12 anonim válasza:
én is most szóbelizek, és szerintem elég ha a kettőből eléred a 10%-ot. nem tartanám logikusnak hogy még külön az irodalomból és a nyelvtanból is 10 10 százalék stb.. hova boncolgatnák már :D
7/12 anonim válasza:
és mennyit kell elmondani kb,hogy a 10% meglegyen?
8/12 anonim válasza:
mivel az írásbeli 100pontos volt, így a szóbeli 50pontos
10% --> 5 pont. nagy cucc :D
9/12 anonim válasza:
nekem ezt írták tegnap itt: Ha bármelyik tényeződ elégtelen, az egész érettségid elégtelen, függetlenül az önálló tényezőkön elért eredményedtől. Tehát ha van egy írásbeli eredményed, amely 100 %-os, van egy magyar irodalom szóbelid amely 96 %-os, és van egy magyar nyelvi szóbelid ahol meg sem szólaltál, akkor az érettségid elégtelen.
10/12 anonim válasza:
Tartalom: 25 pont, előadásmód: 25 pont magyar érettségin, nem irodalom nyelvtan szerint nézik, ezekből együtt kell h kijöjjön 5 pont és akkor megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!