Miért akarják mindenáron tönkretenni a magánnyugdíjat?
Az emberek már nem bíznak az államiban, és egy jó alternatíva lenne a magánnyugdíj. Főleg, hogy saját magának gyűjtöget, ami örökölhető is. Az meg nem kifogás, hogy tőzsdére viszik, mivel az állami nyugdíjban lévő pénzt sokkal rosszabb helyen van, mint a tőzsdén.
A bizonytalan nyugdíj meg szerintem fekete munkához vezet, amit én megtapasztaltam a néhány állásinterjúmon.
A főnök általában azt mondta, hogy csak 4 órára jelent be, hogy kapjam a TB-t, cserébe egy kicsit többet fizet, hogy tudjak félretenni, mert a nyugdíjamból úgysem lesz semmi. Persze, hogy elfogadom...
A magánnyugdíj lett volna az embereknek egy olyan rendszer, amiben talán még bízni tudtak volna...
jó hát azért a nyugdíj kérdése talán ne a MNYP-aknál dolgozók munkalehetőségéről szóljon már ....
és azért bárhogy is és bármennyit is lopnak, egy biztos: az állam azért olyat nem csinálhat,. hogy "bocsi de -50%", míg egy MNYP-nál ez teljesen legálisan megtörténhet
11:21-nek.
ha az a kérdés, hogy lesz-e nyugdíjam, vagy hogy más munkanélküli lesz-e (azért mert nem akarom, hogy az én pénzemmel rizikózzanak), akkor számomra egyértelmű a válasz. A saját nyugdíjam mellett fogok dönteni.
Tehát amit írtál (ami kicsit fenyegetésnek, vagy ha úgy tetszik zsarolásnak hangzik), hogy ha kiveszem a pénzem, akkor az intézmény miattam megy csődbe és kerül az utcára emiatt sok ember, az kissé abszurd. Arról nem beszélve, hogy 15 évvel ezelőtt nem volt magánnyugdíj pénztár. Akkor hol dolgoztak ezek az emberek? Na megint menjenek majd oda.
11:31 - Azért nem tud ilyeneket csinálni az állam, mert amit te befizetsz az államnak, azt azonnal ki is fizetik az aktuális nyugdíjasoknak, és azt nem neked teszik félre, te majd abban reménykedhetsz az államival csak, hogy lesz elég dolgozó, akinek az adójából meg tudsz élni majd nyugdíjasként.
És igenis szóljon az ott dolgozókról is, mert így is sok a munkanélküli, nem hiányzik, hogy még több legyen, az ő járulékukat is (még ha el is akarnak helyezkedni dolgozni) az adók fedezik, ha még több lesz a munkanélküli, még több pénzt kell elvonni a dolgozó rétegtől. Hiányzik ez? Munkát persze nem teremtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!