Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akarják mindenáron...

Miért akarják mindenáron tönkretenni a magánnyugdíjat?

Figyelt kérdés

Az emberek már nem bíznak az államiban, és egy jó alternatíva lenne a magánnyugdíj. Főleg, hogy saját magának gyűjtöget, ami örökölhető is. Az meg nem kifogás, hogy tőzsdére viszik, mivel az állami nyugdíjban lévő pénzt sokkal rosszabb helyen van, mint a tőzsdén.

A bizonytalan nyugdíj meg szerintem fekete munkához vezet, amit én megtapasztaltam a néhány állásinterjúmon.

A főnök általában azt mondta, hogy csak 4 órára jelent be, hogy kapjam a TB-t, cserébe egy kicsit többet fizet, hogy tudjak félretenni, mert a nyugdíjamból úgysem lesz semmi. Persze, hogy elfogadom...

A magánnyugdíj lett volna az embereknek egy olyan rendszer, amiben talán még bízni tudtak volna...

2010. nov. 24. 09:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már, milyen állami hozamról beszélsz??? Az állam soha nem forgatta meg a befizetésedet, soha nem adott rá semmit, elköltötte amint befizetted. A magánnyugdíj rendszerben legalább egyéni számlán van a pénzem, amire fizetnek valamennyit és ha valami velem történik, örökölhető, nem vész el az állami befizetéssel ellentétben. Igen, volt veszteség is. De ez rajtam is múlott, mert jogom volt dönteni, hogy melyik portfóliót választom. Az én bajom, hogy nem a legalacsonyabb kockázatú mellett döntöttem. És szerintem, ha valami probléma felmerül a pénztárak működésével kapcsolatban, akkor egy normális országban változtatnak a működésükkel kapcsolatos jogszabályokon, nem pedig ilyen undorító húzásokkal kényszerítik ki az emberekből, hogy visszalépjenek. Eddig is utáltam Orbánt, most kifejezetten vöröset látok attól az embertől.
2010. nov. 24. 10:44
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha valakit érdekel: [link]
2010. nov. 24. 10:47
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy demokráciában (értsd: ez nem az) joga van az embernek dönteni. Ilyen húzást még a Szlovákok sem mertek megcsinálni, amit ez a tolvaj igen.
2010. nov. 24. 10:47
 14/27 anonim ***** válasza:
Köszi a linket!.
2010. nov. 24. 10:53
 15/27 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy a válság miatt nem volt túl nagy a hozam a magánnyugdíjaknál, de így is pozitívan zártan, és mivel az az én pénzem, és külön számlán van, ezért -csőd esetén- legalább azt amit befizettem, azt visszatudják adni. Végül is csődről nem beszélhetünk, csak kevés nyugdíjról, ha nem teljesítenek jól. ??

Az öröklődés viszont jó dolog, mert ha valaki nyugdíj előtt meghal, akkor a gyermeke már az ő nyugdíjával kezd.

Hosszútávon szerintem jó lehet...

Rosszul gondolom?

2010. nov. 24. 10:57
 16/27 anonim ***** válasza:
6%

nem zártál pozitívan. félre vagy informálva.

ha volt pl 100.000ft-od és az bukott a válság ildején 40%-ot, akkor maradt 60.000Ft-od. utána hiába mutogatják a kimutatásokat, hogy hozott 50%-ot, mert az az 50 % már a lecsökkent 60.000Ft 50%-a lesz, tehát marad 90.000Ft-od. Erre bazíroznak ezek a befektetési tanácsadók, hogy az áltag ember csak ezt látja -40%, de aztán hirtelen +50%. A százalékok mögé már nem szokás nézni.

2010. nov. 24. 11:02
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy lesz olyan magán pénztár,amelyik csődbe megy,de azért ez egy alternatíva,hogy idős koromra lesz valamennyi nyugdíjam. Az állam 20 év múlva már nem tud nyugdíjat fizetni. Nemcsak nálunk,hanem a gazdagabb országokban sem. Azért emelik a nyugdíjkorhatárt,hogy minél kevesebb embernek kelljen nyugdíjat fizetni. A statisztikák szerint ma egy aktív dolgozóra két nyugdíjas jut,20 év múlva pedig 3-4.

Szeretett Vezérünknek sok pénzre van szüksége. Mivel nem emelheti meg a háztartási hiányt,onnan vesz el,ahonnan tud.. Nemcsak a gazdagok adócsökkentésére kell neki a pénz,hanem a jövő évi Eu-elnökséghez is. Előreláthatólag ez 77 millió euróba kerül az országnak. Elnökként a programoknak csak 10 %-át adja majd az elnökség,a többi 9o % a tagállamok közös céljainak van alárendelve.

2010. nov. 24. 11:04
 18/27 anonim ***** válasza:
11:02 - Nem mindenki az OTP-be fektet be, ami még banknak is rossz.
2010. nov. 24. 11:05
 19/27 anonim ***** válasza:
Az lenne a legjobb ha a magánnyugdíjat az állam kezelné tehát gyüjtögetem a lét magamnak és nem másnak és örökölhető legyen az állam meg fektesse be vállaljon garanciát.De most megyek mert be kell vennem a kis fehér tabikat.
2010. nov. 24. 11:16
 20/27 anonim ***** válasza:

11:16 - Na igen, ha így tenne az állam, kevesebb lenne a felháborodás is, de az a baj, hogy nem így tesznek.

Abba eddig nem sokan gondoltak bele, hogy ha tönkremennek a magánnyugdíjpénztárak, sok ezer ember kerül az utcára, aki korábban ott dolgozott, és egy ilyen intézkedés miatt válik munkanélkülivé. Kell még több munkanélküli?

2010. nov. 24. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!