Miért akarják mindenáron tönkretenni a magánnyugdíjat?
Az emberek már nem bíznak az államiban, és egy jó alternatíva lenne a magánnyugdíj. Főleg, hogy saját magának gyűjtöget, ami örökölhető is. Az meg nem kifogás, hogy tőzsdére viszik, mivel az állami nyugdíjban lévő pénzt sokkal rosszabb helyen van, mint a tőzsdén.
A bizonytalan nyugdíj meg szerintem fekete munkához vezet, amit én megtapasztaltam a néhány állásinterjúmon.
A főnök általában azt mondta, hogy csak 4 órára jelent be, hogy kapjam a TB-t, cserébe egy kicsit többet fizet, hogy tudjak félretenni, mert a nyugdíjamból úgysem lesz semmi. Persze, hogy elfogadom...
A magánnyugdíj lett volna az embereknek egy olyan rendszer, amiben talán még bízni tudtak volna...
komolyan kérded, hogy miért?
kell a pénz a kormánynak, ennyi. hogy mire költik az más kérdés. nyilván finanszírozni kell a gazdagok adócsökkenését, ki fizetik a nyugdíjasokat stb. de valszeg megy ott pár zsebbe is a téma, tudod 1-2 milliárd eltűnést ki vesz manapság észre?
Ne várd, hogy a kormány ne a saját lopásait támogassa.
Amúgy meg azon túl, hogy a mi megtakarításainkat veszik el, munkanélkülieket is csinálnak egy ilyen intézkedésekkel, hiszen rengeteg ember dolgozik nyugdíjpénztáraknál, nekik nem lesz szükség a munkájukra, ha ellehetetlenítik (én is dolgoztam nyugdíjpénztárnál).
egyrészt kell a pénz az államnak
másrészt a magánnyugdíj-pénztárak még az államinál is rosszab hozamot értek el eddig
akkor pedig ott tartunk hogy az állami nyugdíj rossz, a magán meg még rosszabb...
hidd el, nem jó alternatíva ...
El kell törölni őket, át kell tenni mindent egy központi és állami rendszerbe, ennyi. Csak ez nyújthat teljes biztonságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!