A diploma lassan alapkövetelmény lesz a szellemi munkát végzőknél?
Szerintem már most az. A felsőoktatást tömegessé tették, az érettséginek nulla értéke, és a diplomának is egyre kevesebb.
Viszont a protekció az számít.
„Viszont a protekció az számít.”
Leginkább az számít.
Aki akar valamit az vagy vérprofi legyen vagy gátlástalan.
Vagy negyven éve az akkori öregek azt mondták:
"Tanulj fiam, vagy mehetsz kapálni!"
Valamit tudhattak. Én tanultam...
"Tanulj fiam, vagy mehetsz kapálni!"
Kapálni nagyon jó dolog, én szeretek.
Az ember kint van a természetben, gondozza a rá bízott életet, ami a földben növekszik neki és elvan nyugalomban a saját gondolataival, miközben hasznos munkát végez.
Engem nagyon fel szokott üdíteni a kerti munka, amikor hétvégén hozzájutok, pedig töritanár vagyok, és gyakran van úgy, hogy sok dolgozatot kell javítanom.
A helyedben nem nézném le azt a "kapálást", mert ki tudja lehet, hogy egyszer még szükséged lesz rá.
Kedves Történelemtanár!
Félreértés esete forog fenn.
Nem magamat akartam fényezni,(nem szokásom)hanem a diploma, a tanulás becsületét megvédeni. Divat lett manapság a végzettség leszólása. Te tudod legjobban, mennyi munka van egy/két diploma megléte mögött.
A kapálást,(értsd:fizikai munka) pedig különösen nem "fikázom", hiszen az elsők között voltam, aki 90-ben lecserélte a szolgálati terepjárót traktorra, mert nem vette be a gyomra az olyannyira szeretett mezőgazdaság, dilettánsok által ideológiai alapon történő szétverésében való asszisztálást. Mellette 2 hektár szőlő
"hobby".
Voltam már kétdiplomás éjjeli őr is, mert pénzt adtak érte.
Ezzel a kis kiegészítéssel remélem másként hangzik a hsz-em. Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!