Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A diploma lassan alapkövetelmé...

A diploma lassan alapkövetelmény lesz a szellemi munkát végzőknél?

Figyelt kérdés
Szerintem már lassan ott tartunk.
2010. nov. 15. 13:38
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"Egyik lányzótól azt kérdezték tudja-e mi az PI-szám, a másiktól meg hogy mikor volt a mohácsi csata..."

A diploma fajtálja sem mindegy. Odamehetsz egy magyar tanárhoz és megkérdezed Arany életét, azt tudni fogja, de lehet, hogy a mohácsi csatát nem. A töri tanár viszont fordítva. Én meg láttam egy videót, hogy egy riporter bemegy az egyetemre(BME? CORVINUS) és nem tudták mi történik a tollal ha a holdon elejted. Miért nem egy fizikust kérdeztek meg. Bár halkan megjegyezném és középiskolás vagyok, de tudtam a választ. A fizikus lehet nem fogja tudni a 100 éves háborút.

2010. nov. 15. 14:16
 12/26 anonim ***** válasza:
87%
Tomcat volt az. Mondjuk szerintem akkor is egő, ha nem egy fizikus az illető, főleg ha BME-re jár.
2010. nov. 15. 14:41
 13/26 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a mohácsi csata évszámát se csak egy töri szakosnak kéne tudni.
2010. nov. 15. 14:48
 14/26 anonim ***** válasza:
86%
Nem lesz. Ma már egy diploma lófaxt sem ér. Az számít mit tudsz megcsinálni.
2010. nov. 15. 14:49
 15/26 anonim ***** válasza:
66%

"Hát igen, a szellemi munka azért megkövetel egy bizonyos intelligenciaszintet."

Meglehet, de mi köze ennek a diplomához?

2010. nov. 15. 14:50
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

" Jó de ha nincs papír honnan tudod hogy tényleg el tudja-e látni, valami fogalma van-e egyáltalán a dologról és nem csak sürgősen valami munka kell neki, érted."

Onnan, hogy létezik a próbaidő fogalma.

2010. nov. 15. 14:53
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Akkor se lenne jó úgy, hogy felvesznek mindenféle akárkiket próbaidőre, aztán a fele nem tud semmit, és elpazaroltak mittudomén egy hónapot úgy hogy nem csinált az illető semmit. Próbaidőre is olyat vesznek fel szerintem aki tudja mit kell csinálni.

Na mindegy, szerintem semmi probléma nincs azzal hogy megkövetelik a diplomát, aki olyat akar dolgozni amihez kell az szerezze meg, aki meg nem, az meg ne, ennyi.

2010. nov. 15. 14:56
 18/26 anonim ***** válasza:
73%
Hamar kiderül az ha valaki nem ért ahhoz, amit vállalt.
2010. nov. 15. 15:00
 19/26 A kérdező kommentje:

"" Jó de ha nincs papír honnan tudod hogy tényleg el tudja-e látni, valami fogalma van-e egyáltalán a dologról és nem csak sürgősen valami munka kell neki, érted."

Onnan, hogy létezik a próbaidő fogalma."

Igen csak diploma nélkül még interjúra se hívnak be.

2010. nov. 15. 15:01
 20/26 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező!

Igen, kevés ember megy írónak, de az is szellemi munka. Úgyhogy ha másra gondolsz, szűkítsd a kört!

Mellesleg a diploma valóban nem feltétlenül ad plusz tudást, de ahhoz, hogy az érettségi elég legyen, eléggé fel kéne turbózni a középiskolai oktatást, ami ugye ma elég alacsony szintű.

Én történelem-földrajz szakos vagyok és mindkét szakon kb. három évig az megy, hogy azt pótolják, amit a középiskolában nem tanítottak meg.

Ha ezen változtatnának, akkor elég lenne az érettségi, de így szerintem igenis szükséges a diploma.

Azt is túlzásnak tartom persze, hogy diploma nélkül szóba se állnak veled és azt se mondtam, hogy diplomával feltétlenül fel kell, hogy vegyenek valahova, de az, hogy elvégeztél egy egyetemet, jelent valamit.

Igen, diplomások között is vannak hülyék és csak érettségivel rendelkezők között is vannak zsenik, de ez fordítva is legalább ennyire igaz.

Kérdezőnek: Programozói állásra valóban hülyeség, hogy diploma nélkül szóba se állnak veled, de azért te is megértheted, hogy az ember jobban megbízik abban, akinek van papírja arról, hogy ezt felsőfokon tanulta, mint akinek nincs.

Ennek ellenére lehet, hogy az utóbbi sokkal jobban tudja, ezért az esélyt meg kéne adni, de továbbra is az a véleményem, hogy nagyonis helyes, hogy szellemi munka esetén előnyben részesítik a diplomásokat. Az mondjuk már nem, ha a csak érettségivel rendelkezőkkel szóba sem állnak, de az más kérdés.

2010. nov. 15. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!