Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A diploma lassan alapkövetelmé...

A diploma lassan alapkövetelmény lesz a szellemi munkát végzőknél?

Figyelt kérdés
Szerintem már lassan ott tartunk.
2010. nov. 15. 13:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ mit értesz szellemi munka alatt.

Pl. egy írónak még a nyolc általános sem kötelező. Ha anélkül is jó könyveket írsz, akkor a kutya sem fogja kérni a papírjaidat.

Tanári, kutatói és egyéb állásokra viszont, elnézve a mai egyetemi oktatés színvonalát, szerintem jó is, hogy megkövetelik.

2010. nov. 15. 13:41
 2/26 anonim ***** válasza:
53%
Hát igen, a szellemi munka azért megkövetel egy bizonyos intelligenciaszintet.. Rakodni a hülye is tud ugye.
2010. nov. 15. 13:42
 3/26 anonim ***** válasza:
59%

Az utolsó megjegyzésemet arra értettem, hogy még a diploma sem feltétlenül ad megfelelő tudást és látásmódot, anélkül meg a többség jobb is, hogy nem kerülhet be sehova.

Vannak persze kivételes zsenik, akik már érettségi után is full pengék egy adott témában, ezért én nem kötném ki, hogy diploma nélkül szóba se állunk senkivel, de szerintem ezer emberből ha egy olyan, aki érettségivel már elég művelt és szakképzett ahhoz, hogy alkalmazzák, akkor sokat mondtam.

De sokan még diplomával sem azok.

2010. nov. 15. 13:43
 4/26 anonim ***** válasza:
59%
Nem a diploma adja az inteligenciát és a tudást !!! Sokszor egy diplomás sokkal butább....
2010. nov. 15. 13:48
 5/26 anonim ***** válasza:
61%
Jó, de lehet hogy valaki megtanult mindent amit kellett érettségiig (beleértve az egyetemes tananyagot is), de hol arról a bizonyíték? Hiába tud mindent, az nem úgy megy hogy beállít az állásinterjúra és elmeséli hogy ő nagyon okos meg szorgalmas és tud mindent, attól még nem árt ha van egy papírja is róla.
2010. nov. 15. 13:51
 6/26 anonim ***** válasza:
48%
Az intelligenciát meg úgy értettem, hogy lehet nem a legmagasabb a tanítási színvonal egyes helyeken de azért valamennyi figyelem és felelősségérzet kell ahhoz hogy végigvigye az ember. Elhiszem hogy vannak hülye diplomások is persze..
2010. nov. 15. 13:52
 7/26 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem meg nem a papír számít, hanem hogy el tudja-e látni az adott feladatot.

Nálunk is rengeteg diplomás van, és mégis nekem kell elmagyarázni nekik (érettségivel) mit kell csinálni !!!

Az inteligenciát meg nem az iskolában oktatják !!

2010. nov. 15. 13:55
 8/26 anonim ***** válasza:
83%
Jó de ha nincs papír honnan tudod hogy tényleg el tudja-e látni, valami fogalma van-e egyáltalán a dologról és nem csak sürgősen valami munka kell neki, érted. Fura világ lenne ha mindenkit felvennének mindenhova csak egy sima érettségivel. Ahhoz az kéne hogy a gimnáziumokban is kapjanak az emberek valami szakmai képzést de ott ugye csak általános tananyag van.
2010. nov. 15. 14:02
 9/26 anonim ***** válasza:
69%

Minap a tévében láttam a "diplomások" szépségversenyét. Egyik lányzótól azt kérdezték tudja-e mi az PI-szám, a másiktól meg hogy mikor volt a mohácsi csata...

Egyik sem tudott válaszolni.

Hát elég ciki..... Diplomások, GRATULÁLOK !!

(Tisztelet a kivételnek )

2010. nov. 15. 14:08
 10/26 A kérdező kommentje:

"Attól függ mit értesz szellemi munka alatt.

Pl. egy írónak még a nyolc általános sem kötelező. "

Azért nem mindenki az lesz. 100000-ből 1.

És általában be sem hívják az embert ha nincs papírja.

A minap néztem egy gyárban 8 állásból 5-höz kell felsőfokú végzettség.

A programozó is az a munka ahol papír nélkül is lehet valaki penge, de viszont alap követelmény. A nélkül be sem hívnak.

2010. nov. 15. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!