Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az öreg Fidesz szavazóknak...

Az öreg Fidesz szavazóknak nem tűnik fel, hogy miért mennek ki a gyerekeik külföldre?

Figyelt kérdés
Van nekem is egy megrögzött fideszes nagyim, tesómék már kinn vannak Írországban, mi most készülünk Hollandiába. Nem érti, hogy miért megyünk ki, szerinte nem olyan rossz itt, vagy ha mégis, akkor hamarosan minden sokkal jobb lesz. Közben aki kinn él és nem lusta dolgozni, az sokkal hamarabb eléri a vágyott életszínvonalat, mint itthon. És hát egyszer élünk.

tegnap 14:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
30%

Mit nevezel öregnek?

53 évesen öreg vagyok?

Tudod átéltem még a rendszerváltás előtti szocializmust, mi voltunk azok akik létrehoztuk az első szabad diák önkormányzatokat, megtapasztaltam milyen más kormányok alatt az élet. Nekünk öregeknek köszönhetően vagyunk most az unió tagjai és élhetsz olyan szabad országban ahol ilyen ostobaságokat is kiírhatsz nyilvánosan kérdésbe.

Én még akkor kezdtem a fiatal életemet amikor még scak vágytunk arra, hogy bárhova mehessünk és emlékszem, hoyg az unió pont amiatt volt vágyott cél, mert azzal lehetővé vált, hoyg bárki szabadon mehessen a tagállamokban ahová akar élni, dolgozni.

Most megtehetjük. Mi vele a gond?

Magyarországról a térségben legkevesebben mentek el és kivándorlás a németektől, franciáktól de még a svédektől is van. Pont mert a fiatalok szeretnének mást is kipróbálni, megtapasztalni.

Én is terveztem, hogy pár évre külföldre megyünk, aztán itthon jobb lehetőségeink voltak és másképp alakult. de a világ minden táján élnek ismerőseim, barátaim és első kézből van tapasztalatom, hiszen testvérem és más rokonom is él külföldön, ahogy van aki csak kijár dolgozni, meg vannak sokan akik pár évet kint töltöttek és aztán hazajöttek.

a világ nagy és a fiataloknak jó ha "világot látnak" vagyis utaznak, máshol vállalnak munkát, emberekkel ismerkednek, tapasztalatokat szereznek. Aztán eldöntik hogy hol akarnak majd élni és ezt most megtehetik szabadon. Ezért küzdöttünk sok éven keresztül.

Ha menni akarsz akkor menj nyugodtan. nem értem miért kell köpködni azokat akik nem akarnak menni. Ez nagyon szánalmas.

tegnap 15:23
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

"Kádár idejében nem volt ilyen kimászkálás"

Ez teljesen fedi a valóságot.

tegnap 15:23
 13/21 Justinianus ***** válasza:
Az öreg fidesz szavazókat annak idején lelőtték volna, ha át akartak volna menni a határon, most mi a gondod, hogy örülnek, hogy te meg boldogan átmehetsz...
tegnap 15:27
 14/21 árokpart ***** válasza:
47%
11-13-as Viszont a Kádár rendszerben meg lehetett élni és könnyen meg lehetett vásárolni egy ingatlant vagy lakást azért azt se felejtsük ám el.
tegnap 15:33
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Felőlem.menjenek

Meg is érdemlik a sorsuk

Ha neki nyugaton az a csicska munka kell amit a nyugatiak nem végeznek el akkor menjen

Csak ne számítson örökségre ezek után.

tegnap 15:40
 16/21 anonim ***** válasza:

#14 Semmi ilyen nem volt a Kádár rendszerben, miért kell elhinni a hülyeségeket?

Nagyon nehezen lehetett lakáshoz jutni is meg építkezni is. Mivel nem volt semmi, se építőanyag, se lakás. A szüleim a panelt úgy vehették meg - apám kedvezményezett jó elvtárs volt és így jutottak ehhez a lehetőséghez - hogy 40 évre! vettek fel miatta lakáshitelt. Előtte 2 kisgyerekkel egy félkomfortos garzonban laktak évekig.

Anyósomék az esküvő után az apósoméknál laktak a kis szobában évekig, majd sokat kuporgatva tudtak venni egy lepusztult vályogházat a település szélén. Megint évekig kuporgattak és akkor kezdtek építkezni, amit a saját munkájukkal csináltak meg, közben a 10nm-es nyárikonyhában éltek 2 éven át 2 kisgyerekkel.

Sem könnyebb nem volt az élet sem jobb. Egyszerűen semmi nem volt és mivel senkinek nem volt semmije, senki nem utazhatott sehová, senki nem tudott vásárolni, mert üresek voltak a boltok, nem látszott hogy mindenki milyen szegény.

tegnap 15:42
 17/21 árokpart ***** válasza:
15-ös Nem te vagy az véletlenül aki a rendőrség témakörben is folyamatosan trollkodik, hol úgy tesz fel kérdést mintha áldozat lenne, hol úgy mintha rendőr. Nem te vagyaz véletlenül aki mindig azt mondja minkenkire, hogy fura egy mandarin vagy? Nagyon hasonló a stílusotok.
tegnap 15:46
 18/21 anonim ***** válasza:
25%
"Viszont a Kádár rendszerben meg lehetett élni és könnyen meg lehetett vásárolni egy ingatlant vagy lakást azért azt se felejtsük ám el" Francokat. A 80-as években drágább volt az ingatlan a fizetésekhez viszonyítva, mint ma. Abba már bele se megyek, hogy mennyivel minőségibb egy mai építésű lakás, mint egy akkori. Az albérlet is akkor más jelentett mint ma. Ma azt jelenti, hogy egy magad vagy hasonló korúakkak bérelsz egy lakást, akkor meg azt jelentette, hogy bérelsz egy patkánylyukat a néninel meg a bácsinál.
tegnap 15:55
 19/21 anonim ***** válasza:
"Viszont a Kádár rendszerben meg lehetett élni" Jobb esetben szerényen megtudtál élni, de igazán jómódban nem. A déli gyümölcsök luxuscikk volt, technikai dolgokból csak egy fajta volt, évekig fizettél mire megkaptad a trabantot. Meg azt se felejtsük el, hogyha eljárt a szád, akkor elkezdtek végzálni és egy életre ellehetetlenìtettem.
tegnap 16:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem csak az tűnik fel, hogy az általatok imádott és nosztalgiázni Kádár-rendszerben a külföldre menés életveszélyes mutatvány volt. Miután az egyik szaktársammal elkezdtek minket vegzálni a főiskolán, arra jutottunk, hogy diszidàlunk 1972-ben. Mivel Ausztria felé teljesen le volt zárva a határ és mindig járőröztek, arra jutottunk, hogy Jugoszlávia felé megyünk. Ìgy is tettünk egy éjszaka a régi vasúti híd közelében egy csónakkal el is indultunk a túlpartra, de a csónak felborult, nekem még valahogy sikerült mèg átkusznom a túlsó partra, és stoppolva eljutottam Belgrádba ahol jelentkeztem az NSZK nagykövetségèn. Sajnos a barátom nem volt ilyen szerencsés, magukkal vitték a hullámok, továbbá sorsa ismeretlen, valószínűleg nem élte túl.
tegnap 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!