Orbán a magyar 1 milliós "átlagbért" a fideszesek bérének 10 millióra emelésével akarja elérni?
Tudom, hogy le fognak pontozni, de azért megírom.
1. Ha nem is szeretjük, sőt, utáljuk a személyt, akkor is adjuk meg neki a tiszteletet, légyszi, írjuk ki az illető teljes nevét.
2. Míg a minisztereknek tényleg magasabb a fizetésük, a többi parlamenti képviselőnek ugyanannyi, mind a fideszeseknek, mind az ellenzékieknek. Tehát a fideszes képviselőknek pont akkora lesz a bére, mint az ellenzékieké.
3. Lehet vitatkozni azon, hogy ki mennyit dolgozik, de a tény, hogy egy országért és majd 10 millió emberért felelnek, tagadhatatlan. Én nem biztos, hogy képes lenné arra, hogy egy országot irányítsak, és ilyen fajsúllyú döntéseket hozzak. Ennek megfelelően, elfogadom, hogy a politikusok fizetése akkor is jóval több, mint az enyém, ha csak aludni járnak a parlamentbe heti egyszer.
4. Ha valakinek nagyon nem tetszik ez, az indulhat a választásokon, kipróbálhatja a politikai pályát. Alulról könnyű beszélni, és ítélkezni, hogy egy-egy döntés mennyire szar, de kíváncsi lennék, hogy ha ott lennénk, ki hogyan döntene.
5. Miért fáj valakinek az, hogy egy miniszter fizetése mennyi? Én úgy vagyok vele, hogy ezt én nem tudom befolyásolni, de foglalkozni ezzel csak felesleges stressz és idegeskedés. Inkább foglalkozom a saját pénzügyeimmel.
6. Bár, biztosan sokan hiszik, nem vagyok Fideszes, sőt, nem vagyok én semmilyen, csak simán szeretném, ha visszatérne a közéletbe a normális, tiszteletteljes és érzelmektől mentes vita politikai ügyek kapcsán is.
Nem. Mondhatnám, hogy sajnos nem. A fideszesek nagy része ugyanolyan átlagember, mint bárki más. Nagy részünk nem tartozik a szűk elit körébe, akik mindenféle kiváltságokat kapnak.
Mondjuk ez minden pártnál így van. Nagyon szűk a felső szint, ahol megy a pénzek és egyéb előnyök osztogatása.
“Ha nem is szeretjük, sőt, utáljuk a személyt, akkor is adjuk meg neki a tiszteletet, légyszi, írjuk ki az illető teljes nevét.”
Tacskó Horthynak lehet hívni? Vagy Tescós Napóleonnak?
Majdnem ugyanolyan irreális légvárpuffogtatás, mint az 1 milliós minimálbér. Mert gondolom nettóban értette, mivel a nettó átlagbér már eleve 600 ezer körül alakul. Amit kevesek kiugróan magas fizetése húz fel ilyen magasra.
Most a nettó medián bér 383 400 forint (a magyarok fele e felett, másik fele ez alatt keres). Ez mutatja a legjobban a magyarországi bérszínvonalakat.
Vidéken sok régióban még ennél is jóval kevesebbet keresnek.
Még az Ausztriában dolgozó magyarok átlagbére sem éri el a nettó 2000 eurót (ami kb 800 ezer ft-nak felel meg). Nagyon messze van még az 1 milliós nettó magyar átlagbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!