Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért hisznek...

A fideszesek miért hisznek jobban a Nézőpontnak, mint a 21 Kutatóintézetnek, ami a legpontosabb volt az EP választáson és most Tisza vezetést mér?

Figyelt kérdés

A Nézőpont intézet Mráz Ágoston Sámuel intézete, aki egyébként Magyar Péter gimnáziumi osztálytársa volt. A HírTV-n lebohócozta Magyart, ennyire független.

A 21 Kutatóközpont bár régebben a Momentumnak segített, tehát ennyiben vádolható elfogultsággal, viszont a legpontosabban jósolta meg az EP választások eredményét.

Akkor a fideszesek szemében miért hitelesebb a Nézőpont, mint a 21 Kutató, ami szerintük valami mérési összeesküvés része, amit Soros irányít a háttérből?

ma 11:45
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
A (seggből)Nézőpont egy Fideszes propagandacsürhe, tehát a narancsbolsik csak nekik hisznek, illetve csak azt hiszik el, hogy a Fidesz vezet 10567%-al minden párt előtt. 🤣🤣🤣
ma 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért hisznek jobban, mert annak hisznek, aki azt mondja, amit hallani szeretnének.

Ez szimplán egy pszichológiai szabályszerűség.

ma 11:55
 3/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
11%

Kérdező, hülyén fogod fel a dolgokat szerintem, azután mindig csodálkozol te is, a választások másnapján, amikor jön a keserű kijózanodás:

- De nekem a 444.hazudok.soros nem ezt mondta!

Semmit nem számít, hol járt valaki véletlenül egy osztályba és mindenkinek lehet saját véleménye, a munkája szakszerűségét ez nem feltétlenül befolyásolja.

Ott volt Trump esete, akit vesztésre jósoltak, akár nem is csak tévedésből, hanem így próbálták szándékosan manipulálni a közvéleményt. Ezek után mindenki azt hisz, amit akar, voltaképpen a kérdésednek sincs semmi értelme.

Tényként közölsz valamit, miközben sok esetben a Fidesz-szavazók is csak találgatnak, hogy mi lehet a valóság.

Nem azért, mintha hazugsággal gyanúsítanánk mondjuk a Nézőpontot, csak egyszerűen lehetnek olyan mérési hibák, ami miatt jósolgatni nem olyan egyszerű, elvileg nem is lehet biztosra.

Azt látjuk, hogy Magyar Péter egy sérült gondolkodású jampec, ellenszenves pofa, Fidesz-szavazókat nem nagyon tud megfogni.

A negatív oldal persze örül neki, ő dolguk. Majd elválik.

ma 12:04
 4/9 A kérdező kommentje:

- Az EP választáson is megjósolták a Tisza 30%-át ás igazuk lett. Sőt, alá is mértek a legtöbben a "balos" intézetek közül.

- Amikor Karácsony agyonverte Tarlóst, ott meg 10%-al Tarlós vezetést mért a Századvág, aztán lett pofára esés a Fidesznek.

Trumpot se értem, hogy miért hozzátok fel mindig, az USA = Magyarország? Mellesleg ott éppen a kormánypárti kutatók tévedtek, nem az ellenzékiek... akkor most mi van? 🤣

Önmagában az is igazolja a Tisza vezetést, hogy ennyire felhúzzátok magatokat a méréseken. Érzitek belül, hogy vége.

ma 12:10
 5/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Mondom én, hogy totál értetlen vagy. Trump esete csak arra példa, hogy a közvélemény-kutatásokat általánosságban fenntartásokkal kell kezelni, főleg ezek után.

Őszintén szólva engem nem is nagyon érdekelnek ilyen találgatások, továbbra is abban bízom, hogy a Fidesz szavazóbázisa nem vesz komolyan egy ilyen "mentalistát".

Amit te csinálsz, engem arra emlékeztet, van itt egy felhasználó, amelyik azt akarja folyton kínosan bizonygatni, hogy földönkívüli aktivitások márpedig vannak, hiszen azt mondta néhány bolond.

Közben semmi nincs, csak a vak duma megy.

Nem ám kivárná ő is, hogy legyenek konkrét bizonyítékok (úgyse lesz...), ehelyett légvárakra épít.

ma 12:23
 6/9 A kérdező kommentje:

#5 az USÁ-ban nem mértek azért olyan nagyon rosszul a kutatók, mint azt próbáljátok beállítani. A szavazatok számát nézve 1,5%-al győzött Trump, és a kutatók az utolsó hetekben már fej-fej mellé mérték őket.

Jó ez a földönkívüli párhuzam, csakhogy a közvéleménykutatások valósak, ellentétben a földönkívüliekkel. Nem hiába vagytok beszarva.

Amúgy mindenre sikerült reagálni, csak a kérdésre nem, hogy Mráz Ágoston, a vérfideszes propagandista miért hitelesebb, mint a 21 Kutató, ami a legpontosabban jósolt 2024-ben, és most Tisza vezetést mér.

ma 12:32
 7/9 A kérdező kommentje:

"továbbra is abban bízom, hogy a Fidesz szavazóbázisa nem vesz komolyan egy ilyen mentalistát"

Egyébként van másik 5 mentalista még a 21 Kutató mellett, akik ugyanilyen mentalistán Tisza vezetést mérnek.

ma 12:34
 8/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Amúgy mindenre sikerült reagálni, csak a kérdésre nem, hogy Mráz Ágoston, a vérfideszes propagandista miért hitelesebb"

Mert ez neked a kényszerképzeted, nem mindenki gondolkodik ilyen egyszerűen. Csak egy példa: ha azt látjuk, hogy MP egy ránézésre idegbeteg jampec, akkor lehet, hogy hajlamosabbak vagyunk annak hinni, aki ehhez közel áll.

De nem azért, mert ő mondja meg a mi véleményünket, csak arra utaló jelek vannak, hogy lehet benne valami.

Hasonló, mint amikor bemásolok egy Wikipédia idézetet és jön a hörgés, hogy Wikipédia hülye, ezzel együtt hülyének néznek mondjuk engem is.

De azt én nem azért másoltam be, mert a Wikipédia diktálta az én véleményem, vagyis onnan olvastam volna ki, hogy én mit higgyek.

Csak láttam, hogy lényegileg azt írják, amit én is írnék, kvázi alátámaszt engem, így egyszerűbb azt bemásolni, meg így legalább az is létszik, hogy ez nem csak az én véleményem.

ma 12:55
 9/9 anonim ***** válasza:

8.

Ti neveltétek ki MP-t is, ez sült ki belőle. Nekem most már mindegy ki, csak váltsa le ezt a maffiabandát.

ma 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!