A fideszesek miért áltatják magukat azzal, hogy a közvéleménykutatások nem a valóságot mutatják?
Én elhiszem, hogy rossz érzés lefelé csúszni létrán, aminek egyelőre még nem látszik az alja.
De az, hogy már minden kutatóintézetet (összesen 6-ot) valami baloldali sorosista összeesküvésbe csomagolnak, az nem túlságosan megmosolyogtató? Ezt már szerintem a saját követőik sem hiszik el.
Eközben Mráz Ágoston Sámuel intézete persze hiteles, aki a HírTv-n szokta gyalázni Magyart, a régi osztálytársát.
Valamelyik közvéleménykutatásról azt olvastam, hogy 1000 embert kérdeztek meg. Tehát még csak nem is 100 000-et.
Most ha véletlenül megkérdeznek 1000 fideszest, akkor az jön ki, hogy 100%-on van a Fidesz.
Nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást.
Majd jövőre amikor az emberek elmennek szavazni, akkor derül ki az igazság.
Az időközi választások nem azt mutatják, mint a közvélemény kutatások. Emlékeztek mi volt 2022-ben? Mértek összefogás előnyt is, de minimum nagyon szoros eredményt vártak azok a közvélemény kutatók, akikre most is hivatkoztok. Mi lett a vége? A történelem legnagyobb Fidesz győzelme. Már senki se hisz ezeknek a "kutatóknak"!
Az USA ugyanez. Végig vezetett Kamala a kutatók szerint, aztán jó nagy pofont kapott a választáson.
A közvéleménykutatásban nem hiszek, mert nagyon kis csoportokat kérdeznek meg.
Szerintem ha holnap lennének a választások meggyőződésem, hogy a fidesz nyerne (sajnos). Max nem 2/3-dal.
"Az időközi választások nem azt mutatják, mint a közvélemény kutatások. Emlékeztek mi volt 2022-ben?"
És te emlékszel mi volt 2024-ben?
Mint ahogy az 1es is prezentalja fogalmuk sincs hogy mukodik egy kozvelemeny kutatas vagy a statisztika.
De az is igaz h a mai valasztasi torvenyekkel a fidesz akar 36 szazalekkal is ketharmadot tudna szerezni. (Igaz nem ket part rendszerben ami fele tartunk)
Én elhiszem azokat, amelyek összhangban vannak az időközikkel. Lásd:
Az aktív szavazó pártválasztók bázisán jelentősen nőtt a Fidesz-KDNP előnye (már 15 százalék) a TISZA Párttal szemben
Hogy lehet az időközi választások eredményét reprezentatívnak tekinteni, ha a legnagyobb ellenzéki párt el sem indul rajtuk? Óbudán most vasárnap a kutyapártos lett a második (30% fölött, miközben a fideszes 40 alatt volt), ebből mit lehet leszűrni?
Az 1000 fős minta a közvélemény-kutatásokban reprezentatívnak tekinthető, ergo felesleges pénzkidobás ennél nagyobb mintát venni, mert nem befolyásolja érdemben a végeredményt. (Oldaltól függetlenül, ez egy technikai kérdés. Nem véletlenül dolgozik mindenki ilyen mintán.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!