Magyar Péter támogatói a "bárki csak ne a Fidesz"-en kívül tudnak erre bármilyen indokot felhozni?
Nem értem, hogy mitől lett Magyar Péter hirtelen ennyire népszerű. Világosan látszik, hogy a csókát csak a saját egzisztenciája érdekli, ugyanazokkal a süket dumákkal, üres sallangokkal, teljesíthetetlen ígéretekkel hülyíti a követőit, mint az elmúlt időszakban bárki, aki megpróbálkozott a kormányváltással. Szóval tiszàsok: miben más MP, hogy ennyire kajáljátok a dumáját?
És mielőtt bárki betámadna, nem vagyok fideszes. Amíg a magyar politika csak a másik lejáratásáról és a Facebookon történő szájharcoskodásról szól, én nem kívánok részt venni benne.
+1, én tudnék rá szavazni, attól függetlenül, hogy hasonlóképp gondolkodok róla, ha vállalna valamiféle garanciát, hogy az ő álltala kinált modell, nem egy NER2 lenne, de mivel, kvázi kijelentette, hogy senkivel sem hajlandó összefogni, plusz az oldalon a szavazói alapján, én azt szűröm le, hogy ők annak is örülnek, már, hogy a többi párt megszűnne, nekem ez kicsit sem tűnik demokratikusnak.
Nekem olyan, mintha az ország, direkt, tudatosan egy újabb fülkeforradalmat akar, úgy, hogy aktiv tudásunk van arról, hogy az első is hová vezetett.
És akkor mi legyen?
Maradjon a fidesz, akik már bizonyították hogy alkalmatlanok?
Ki se próbáljunk mást?
Ha garancia nélkül az a modell lesz, aminek most kinéz. Ővele is a fidesz fog maradni.
Ha ugyanarra akarod lecserélni, azt, ami ma van, nem lesz változás.
Nem én fogom ezt megakadályozni, felőlem, próbáld ki, de én most megmondom, hogy nem lesz jobb, ha nem lesz valamilyen garantált fék a rendszeren.
Magyar Péter népszerűségét ténylegesen az adja, hogy az óellenzék többszörösen befuccsolt és igen, ebbből az lett, hogy "csak ne az Orbán-Gyurcsány".
Kérdezem én, hogy ez miért baj, miért nem belátható? Az ellenzék több, különböző figurával is próbálkoztak már, legutoljára MZP-vel, aki valódi konzervatív volt feddhetetlen múlttal. Nem sikerült, sőt, mégegy példát statuáltak vele, hogyha veszélyezteted a Fidesz hatalmát, akkor a feleségedet csecsemőgyilkosnak állítják majd be, elveszíti a munkáját, kibontják magánéleted legkisebb szeletét is a nyilvánosság elé, minden szavadat kiforgatják, munkádat akadályozni fogják. Ellenzékinek lenni önsorsrontó dolog, ráadásul kontraszelektív is, mert rengeteg DK-s, MSZP-s és egyéb öreg káder van, akik megélhetési politikusként simán szövetkeznek a fidesszel, hogy elnyomjanak téged.
"ugyanazokkal a süket dumákkal, üres sallangokkal, teljesíthetetlen ígéretekkel hülyíti a követőit, mint az elmúlt időszakban bárki,"
Hát meg úgy, mint a fidesz annak idején, vagy szerte a világon bármilyen ellenzéki párt a többi országban. Az ellenzékiséghez eléggé hozzájár a folyton elégedetlenkedés, annak témái pedig eléggé visszatérőek szoktak lenni.
5, azért baj, mert nincs garancia arra, hogy nem fog tudni a gyógyszer ugyanúgy elgurulni. Garanciát erre csak is egy többpártrendszer jelenthet.
Ha a Fideszt a Tiszára cseréled, fenn áll a lehetősége, hogy ugyanazt folytatják, ami a mai állapotokat eredményezte.
Jelen pillanatban én azt látom, hogy akár itt az oldalon, de időnként tőle is kihallatszik, hogy az ellenzékieket kriminalizálja, amivel nem látszik az, hogy akarna konszolidációt. Ebben az országban, 20 éve, folyamatosan megfoszt a politika egy jó nagy társadalmi csoportot attól, hogy beleszóljanak az ország dolgaiba. Ez vezetett a mai állapotokhoz, ha ugyanezt akarja Magyar Péter folytatni, csak, most úgy, hogy a DK-sokat kriminalizálja, meg 0rbán szavazóit, semmilyen változás sem lesz.
Hogy az emberek, meg mit akarnak... 45-ben a németek, újból leszavaztak volna Hitlerre, ha lettek volna választások Németországban.
"én azt szűröm le, hogy ők annak is örülnek, már, hogy a többi párt megszűnne"
Igen, örülnék ha a bukott gyurcsányos óellenzéki pártok megszűnnének.
7, ez az az antidemokrácia, amit én nem tudok támogatni semmi pénzért, és ezért nem fogok Magyar Péterre szavazni.
Nem attól lesz jobb ez az ország, hogy kevesebb párt lesz, hanem attól, ha mindenki beleszólhat a közösbe! Ők is, mivel ők is részei az országnak.
Semmit sem tanul ez az ország és a saját sirját már megásva, képtelen kijönni a gödörből. Most kezdjük földdel hantolni.
"5, azért baj, mert nincs garancia arra, hogy nem fog tudni a gyógyszer ugyanúgy elgurulni. Garanciát erre csak is egy többpártrendszer jelenthet."
Ez egy fair enough meglátás, de szerintem egy egészséges többpártrendszer egy fideszre szabott választási rendszerrel és egyéb tényezőkkel karöltve eleve nem tud kialakulni. Fel kell kavarni a vizet ahhoz, illetve eltávolítani az óellenzék legkontraproduktívabb elemeit, hogy lehetőséget teremts.
"semmilyen változás sem lesz."
Ebben pedig már csak azért sem hiszek, mert ha Magyar Péter ugyanakkora, ha nem nagyobb gazember is, mint Orbán, a képviselői azok castingolt emberek. Nincs káder hálózata, de annyi gyerekkori haverja sem (már ami most is látszana).
Az én igazi félelmem nem az, hogy Magyar Péter milyen jellemmé fordul egy győzelem után, hanem hogy a fidesz hogyan fog megújulni, ha ellenzékbe kerül.
Nem, ez nem fair enough, ez ugyanaz, változás nélkül, főleg, ha továbbra is az óellenzéket kriminalizálod és hibáztatod, semmivel sem leszel jobb, mint, ami ma van.
Ugyanaz lesz, ami ma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!