Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy készültök arra az időszak...

Juliusz48 kérdése:

Hogy készültök arra az időszakra, amikor az E-ON és a többi szolgáltató ismét a világpiaci rezsiárat számlázhatja majd?

Figyelt kérdés
Eddig 100kWh fogyasztásért nekünk 3670FT-ot számlázott a német tulajdonú E-ON, bár mára az MVM állítja ki a számlát. De a rezsicsökkentés eltörlésével újra annyit számlázhat, mint a német háztartásoknak. A németeknél most 40 euró 100kWh, ami nekünk 16500Ft nagyjából, és nekem 200kWh amit számláznak havonta.
tegnapelőtt 09:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
9 egyet megneveznél? Csak kíváncsiságból.
tegnapelőtt 10:30
 12/30 anonim ***** válasza:

11, nem itt élek, de hasonló környezetben és tudomásom szerint a sógoroknál is vannak termál szolgáltatók.

[link]

tegnapelőtt 10:32
 13/30 anonim ***** válasza:
A netto világpiaci ár kb. 50Ft/kWh, áfával 63,5Ft, rá jön még a rendszerhasználati dij az 29,7 Ft ávával, szóval egy kWh kb. 95Ft lenne. 100kWh 9500Ft
tegnapelőtt 10:37
 14/30 anonim ***** válasza:
12 és azok természetes melgvizes források? Azért kérdezem, mert szeretek ilyeneket látogatni, én mondjuk nem az alopkban lakom, de felénk pl. nem azok klasszikus kénes fürdők vannak mint otthon, hanem vagy felmelegített normál vizek, esetleg sós forrás felmegítve (Sole Therme).
tegnapelőtt 10:38
 15/30 anonim ***** válasza:

#2 magyarországon és így lehetne, mert kiváló adottságokkal rendelkezik a geotermikus fűtéshez az egész kárpát medence.

De sajnos a hatóság (kormány) jól megnehezíti ennek kihasználását, mert az energia/anyagi függetlenség az ellenségük.

tegnapelőtt 11:35
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"világpiaci rezsiárat számlázhatja majd?"

Én várom, mert akkor olcsóbb lesz

tegnapelőtt 12:17
 17/30 anonim ***** válasza:

14, nem tudom, itt a helyemen, hegyi folyók tucatjai vannak azt tudom és vannak föld alatti források is, a vizmű is innen működik, de, hogy ez meleg, vagy hidegvizes, passz.

Mondjuk, annyi, hogy a város, ahol élek, több brutál nagy napelemparkkal is rendelkezik a viztárolók mellett, igy, ha tippelnem kéne, a termál hideg, de természetes úton megoldják a felmelegitését.

tegnapelőtt 12:23
 18/30 anonim ***** válasza:

Az E.ON Áramszolgáltató MVM tulajdon 2022 óta: [link]

Szóval nem német, az MVM 100% magyar állami tulajdon.

Kb. a "lakossági piaci ár" a zsinóráram reális ára, tehát ha a havi 210 kWh kedvezményes ár duplázódva lesz 14eFt, az nagyjából havi 7eFt többlet, hogy valós árat fizessünk. Nem ez fog földhöz vágni. Apámat kiteszi a kórház, otthon nem ápolható, a "krónikus ápolási osztály" 200eFt/hó. Fiam autista, fejlesztést nem kap, magánúton kb. 150eFt/hó, plusz még hogy a feleségem emiatt csak félállásban tud dolgozni, minimum havi 120eFt mínusz - ezekhez képest a havi 7eFt kerekítési hiba.

tegnapelőtt 12:52
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne hogy ez engem érdekeljen a Hanyatló Nyugaton? Menjetek el a helyi fideszirodába a fő- és alispánotokhoz, meg szolgabírókhoz, oszt nekik keseregjetek! Vagy esetleg szétkaphatjátok a karmelitát, mint Floki a lábtörlőt, ha tökösek vagytok, de ti sosem lesztek azok a Kárpát-medencében. Élvezzétek a fidesz kétharmadot. Ti így mentek előre, de főleg hátra!
tegnapelőtt 17:09
 20/30 anonim ***** válasza:
19 majd ha megmelegedett a helyed kint, akkor verd a nyálad.
tegnapelőtt 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!