Csak szerintem rohadt gáz emellé a nyilatkozat mellé beállni, mint gyermekvédelmi szolgáltató, ezzel foglalkozó alapítvány, és egyéb ilyesmi?
Egyszerűen álszentnek érzem, hogy van egy gyermekvédelemmel foglalkozó szervezet, vagy csak személy, és olyan leegyszerűsítve látja a helyzetet, hogy ami most folyik a gyermekvédelem körül, az csak egy politikai csatatér. Tény, hogy vannak rothadó intézmények, tény, hogy alacsonyak a bérek és ezért kevés a dolgozó, kb lehetetlen szűrni az alkalmatlanokat, mert mindenkit fel kell venni a hiány miatt.
Miért politikai csatatér az, hogy erre valaki felhívja a figyelmet? Ha belegondolunk, nagyjából lényegtelen, hogy most ezt egy ellenzéki párt teszi, vagy egy random civil szervezet teszi ezt. Ha elég nagy visszhangot kap, de civilektől indul, akkor a fidesz úgyis igyekezne úgy beállítani, hogy egy párt bujkál mögötte és politika érdek. Mint a gyermekvédelmi tüntetés esetében, nem politikusoktól indult, hanem youtuberektől, akiknek a politikai állásfoglalásuk kb annyi volt mindig, hogy nem fidesz, hanem az aktuálisan legesélyesebb ellenzék. Most meg ott tartunk, hogy pártpolitika volt tüntetni a pedofilvédő kegyelme miatt.
Ez nem tűnik fel azoknak, akik azt mondják, hogy hm, álljunk be emellé a közös nyilatkozat mellé?
Nekem ez a nyilatkozat azért is fáj, mert én a felsoroltak közül az egyik szervezetnél önkénteskedtem. Nem egy felkészítőn elhangzott a vezetőség felől, hogy az állami fenntartású intézményeknek gyakran nagyon szrok, ne lepődjünk meg, ha az aktuális rendezvényre az állami intézményből érkező gyerek ne adj isten problémásabb lesz a körülmények miatt. Ha az adott szervezet vezetősége tisztában van azzal, hogy az állami intézményekben, akkor mi a fszért kell hozzáadni a nevüket ehhez a nyilatkozathoz?
Azt is megértettem, hogy miért nem szabad csúnyát mondani a fideszes politikusokra, mondjuk amikor megjelennek az adott szervezet rendezvényén. Nézzük a gyerekek érdekét, ne vágjunk el egy szálat, ahonnan jöhet az adomány, ha az adományok kellenek a jó körülményekhez. Pont ugyanezért is értem meg, hogy miért fogadnak el adományt fideszes oligarchától. Ezzel semmi bajom nincs, látom benne, hogy ez a gyerekek érdeke.
De a nyilatkozat? Nem kell szidni a fideszt, ha rá vannak szorulva, de simán csendben lehetett volna maradni a nyilatkozat helyett, ha már tudják, hogy szr van az állami gyermekvédelmi intézményekben.
#1 Ne haragudj, de engem nem az érdekel, hogy ebből milyen haszna van az épp aktuális ellenzéki politikusnak. Én leszrom, hogy MP ezzel választást nyer-e, vagy sem. Ha ezzel azt éri el, hogy a fidesz elkezd tisztességesen kormányozni, én azzal is maximálisan elégedett leszek. Én fideszes lennék, ha a fidesz azt csinálná, amit mond.
Mellesleg, amikor nem politikusok háborogtak, hanem youtuberek, az is össze lett pártpolitikázva, pedig köze nem volt ahhoz.
Van egy probléma, valaki felhívja rá a figyelmet, az emberek háborognak az állapotok miatt. A fidesz 14 éve kétharmados többséggel kormányon van. Volt 13 évük a hangos gyermekvédelem miatti háborgás előtt, senki nem háborogna, ha nem rohadnának bizonyos állami szektorok. 13 év igazán elég lett volna arra, hogy mondjuk legyen ajtó a wc-ken a gyermekvédelmi intézményekben, meg olyan épületkarban tartásokra is elég lett volna a pénz meg az idő, hogy ne folyjon a víz a plafonból, meg ne rohadjon a fal ott, ahol gyerekek élnek és az állam a fenntartó. Hatszázmilliárd bezzeg volt túlárazott irodaházakra, amikre igény sincs jelenleg.
Ez a hozzáállás érdekes módon nem árt a szektoroknak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!