Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lehet az oka, hogy a...

Mi lehet az oka, hogy a Magyarság tudatban kiveszőben van az irredentizmus?

Figyelt kérdés

(ugye az irredentizmus, hogy igényt tartanánk az elcsatolt területeinkre)

Mármint úgy értem, hogy sokan nem ismerik el / nem ismerik fel amit dédapáink át éltek, hogy Magyarországtól területeket raboltak el.

Mindig azt mondják a mai magyarok, hogy "megérdemeltük, jogos volt, a mi hibánk" miközben az őseink nem így gondolták, hiszen még volt is rá példa, hogy Erdélyt visszafoglaltuk.

Szerinem az okok azok lehetnek, ami miatt megváltozott a magyarság gondolkodása az elcsatolt területek vissza szerzéséről.

1. A régi szocial- kommunista rendszer felfogása: Vagyis tegyük össze a kezünket azért ami van és maradjunk csöndben.

2. Az elkeseredettség, hogy túl régen volt, és azóta sem állt helyre Magyarország és a Magyarság. - gazdaságilag sem.

3. Rossz történelmi oktatás, ami valahol az állam felelősége is, hiszen békediktátumként tanítanak egy olyan dolgot, ami zsarlásra alapult.

jan. 23. 17:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Vajon a honfoglaló őseink megkérdezték a megérkezésükkor már a Kárpát-medencében élőket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy mi most ide önkényesen bevonulunk és letelepszünk? Kétlem.

De ha a Kárpát-medence így lett a "miénk", akkor mégis milyen jogon horgadunk fel azon, hogy annak egy része másé lett 100+ éve? Milyen alapon gondoljuk azt, hogy a honfoglalás az origó, és az akkori terület után áhítozunk, mintha nem mi is csak valakitől elvettük volna azt? Miért van nekünk több jogunk itt lenni, mint az előttünk itt élőknek?

jan. 24. 15:15
 22/27 anonim ***** válasza:
Mit várunk egy országban ahol a miniszterelnök olyan kijelentéseket tesz, hogy Hungária azt jelenti a hunok földje...
jan. 24. 15:59
 23/27 anonim ***** válasza:
14%

Magyarország jelenlegi miniszterelnöke szerint Hungária inkább a körülmetélt kippások országa.

jan. 24. 17:29
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
hagyjuk már ezt a honfoglaló ősöket meg ilyenek, szánalmasan nevetséges, mai magyaroknak semmi közük nincs hozzájuk sőt már kb szerintem több mint 300 éve nincs is magyar
jan. 24. 18:43
 25/27 anonim ***** válasza:
24: Ez lényegtelen a Kérdés szempontjából. Az a kérdés, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy a honfoglaló magyaroknak joguk volt elvenni mások területét, az miért vitaja el ezt a jogot másoktól Trianon kapcsán. Végeredményben ugyanaz történt: valaki kikiáltotta a területet a sajátjának. Nekünk szabad volt, de másoknak nem szabad? Ez csúnya kettős mérce, nem? Szóval aki sérelmezi Trianont, az miért nem sérelmezi a honfoglalást?
jan. 24. 19:40
 26/27 anonim ***** válasza:
utolsó ez is jogos amit írsz es egyetértek de trianon nem ilyen egyszerű mint korábban leírtam trianoni területeken a magyarság kisebbségben volt szinte mindenhol igy ilyen alapon miert kellene ide tartoznia??? mások területét elvenni ahol más népek élnek többségben az nem fair
jan. 24. 20:13
 27/27 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok (már régen) irredentista, revizionista

Azért nem mert olyan népség amelyik elveszíti nemzettudatát és nemzeti erkölcseit sutba dobva öngyűlölő retorikát vesz fel, az nem is érdemel semmilyen revíziót.

Az ilyen népség helyette azt érdemelné hogy megmaradt államát megsemmisítsék és odaadják jóravaló szomszédainak, tudom örülnének is neki legtöbben, én magam is.

De azt ne higgyétek hogy a revíziónak nincs jogalapja!

Amióta modern értelemben vett államok vannak a Kárpát-medencében, azóta annak természetes egységet képviselő területét a magyar állam birtokolta a világháborúig.

Ezt a természetes egységet a diktàtumok szétrombolták.

Ha lenne ennek az országnak nemzettudata, már régen (a módszerváltástól) kiállt volna ezért, és az összes környező aktuális instabilitást kihasználva fokozatosan elkezdte volna visszaszerezni a területeit.

Most már minek tennénk ilyet?

Nincs nemzet, tehát nemzetállam sincsen, el kell engedni az egész történetet, hiszen egy halott nemzetet felesleges támogatni

jan. 25. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!