Mit jelent Neked a nagy-magyarországos ruhadarab, matrica az autón, zászló, stb? Mit fejezel ki azzal, ha használod?
Nem tetszik a tipikus Nagy-Magyarország kontúr mivel Horvátország soha sem volt a miénk. Nekem sokkal jobban tetszik a Horvátország nélküli Nagy-Magyarország, vagy a klasszikus Nagy-Magyarország + Horvátország (jelölve).
Szóval ezt letisztázva azt, hogy trianon igen is igazságtalan volt. Elkerülhetetlen az igaz, de szerintem az igazságos trianon a 2. világháború alatt revízionált Magyarország lenne. Azzal szerintem megtudna/megtudott volna mindenki békülni, még esetleg a szomszédos államok is.
Könyves Kálmán sikeres hadjárata után egy autonóm tartomány volt Horvátország, egy nagy méretű bánság, melynek vezére a horvát bán mindig a magyar király hű embere volt, mint az erdélyi vajda.
Az 1938-as első bécsi döntés már annulálta az 1920-as trianoni békediktátumot, azt pedig az 1947-es párizsi békeszerződés helyezte hatályon kívül. Jelenleg az 1947-es párizsi békeszerződés van érvényben, azt pedig azóta senki sem szegte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!