Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldaliak, befogott orral,...

Baloldaliak, befogott orral, de leszavaztok majd a Tiszára?

Figyelt kérdés

jan. 14. 18:19
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/175 anonim ***** válasza:
70%

"Hihetetlen amikor megmagyarázzátok miért KELL valakire szavazni akire nem akarsz."

NEM azt magyaráztuk hogy kire KELL szavaznia bárkinek!

Csupán azt hogy kire érdemes, azért nagyon nem mindegy

Baloldaliként számotokra amúgy is az lenne a lényeg hogy megerősödjön egy baloldali párt, ami később győzhet. Azt viszont be kéne látnod hogy egy Gyurcsány mellett és a jelenlegi rendszerben erre semmi esély nincsen. Váltsuk le a rendszert, és utána építsetek tiszta emberekkel (Gyurcsány nélkül) egy baloldali pártot és szavazz arra! Ez lenne az én üzenetem, hogy békéljünk meg, különben mind elveszünk!

jan. 16. 10:20
 72/175 anonim ***** válasza:
31%

71, és megint ott tartunk, hogy magyarázod és kampányolsz amellett, hogy kinek, hogyan és miért kellene szavaznia...

baloldalikén számotokra...

Csak azt nem sikerül elfogadni, hogy, akik ellenzékiként Magyar Pétert kritizáljuk ugyanazt látjuk benne, mint 0rbánban és az a rendszer, amit ő igér, semmivel sem biztosit több garanciát egy jobb, demokratikusabb, szinesebb országért, mert ugyanúgy kizár belőle mindenkit, akivel nem ért egyet és ugyanúgy ő mondja meg, hogy ki lehet jelölt, ki nem. Ezért nem fogok Magyar Péterre szavazni.

jan. 16. 10:35
 73/175 anonim ***** válasza:
47%

72 - te leszel az egyik, akinek Orbán a jövőjét köszönheti!!!

Nem sok eszed van, az jól látszik!

jan. 16. 12:00
 74/175 anonim ***** válasza:
100%

73, és igy akarsz meggyőzni, hogy én vagyok a hibás?

Tudod, mit én leszek a hibás, szivesen!

jan. 16. 12:03
 75/175 anonim ***** válasza:
65%

72-es, érthető ha nem akarnál baloldaliként Magyar Péterre szavazni. Nyilván az előző válaszoló, csak azt szerette volna elmondani, hogy a választási rendszerből adódóan, ha nem akarod, hogy a fidesz továbbra is hatalmon maradjon, akkor kénytelen vagy a jelenlegi legerősebb pártra a tiszára szavazni, minden más esetben a fidesz esélyeit növeled.

Persze, meglehet, hogy Magyar Péterrel is rossz lóra teszünk, de akkor én már úgy vagyok, hogy inkább kockáztatok, minthogy a biztos rossz bekövetkezzen.

Ettől függetlenül nem kell megfogadnod a tanácsomat, arra szavazol 2026-ban, akire akarsz.

jan. 16. 12:39
 76/175 anonim ***** válasza:

"mert ugyanúgy kizár belőle mindenkit, akivel nem ért egyet és ugyanúgy ő mondja meg, hogy ki lehet jelölt, ki nem. Ezért nem fogok Magyar Péterre szavazni."

Ez nem igaz

Egyrészt nem zár ki (rekeszt ki) embereket, ezt nem is tudom mire alapozod. Pártokat rekeszt ki, de nem az embereket. Pártokat amelyek a felelősek a kormányváltás elmaradásáért immár 15 éve.

Bár leginkább csupán a dk-t zárják ki, hiszen a rendszer szerves részét képezik.

De ha úgy nézed, akkor láthatod hogy fordult a kocka. Míg idáig folyamatosan baloldali összefogás volt porondon hogy leváltsák ezt a rendszert, és a jobboldaliaknak kellett megalkudnia ha változást szerettek volna, addig most az embereknek elegük lett a baloldal tehetetlenségéből (ami leginkább Gyurcsánytól eredt) és egyre inkább beállnak a rendszerváltást ígérő centrista/jobboldali ellenzéki párt mögé. Veled vagy nélküled, tömegesen teszik ezt.

Nyilván az indul aki akar (ezért konkrétan nem is hibáztatható senki) és azt támogatsz akit akarsz, de mint sokan belátják egyezség kell.

Ha a momentum lenne ezen egyezség élén (a Gyurcsány nélkül) akkor én támogatnám. De a momentum elbukott, az mszp szintúgy, ami maradt a baloldalnak az meg csupán a populista jobboldalnak játszik.

Ilyen kínálat mellett felesleges hezitálni

jan. 16. 12:41
 77/175 anonim ***** válasza:
100%
Ha 26-ban nyer tisza meglehet, hogy jövőben már ki tud nőni egy olyan párt, amire már szívesebben szavaznál és nyerne is, de ameddig a fidesz kétharmaddal folyamatosan hatalmon van, addig erre kevés esélyt látok.
jan. 16. 12:44
 78/175 anonim ***** válasza:
33%

Ahhhha szóval szavazzunk a Tiszára, azért mert így hátha jön valaki 2030ban aki képvisel minket is, addig meg kuss, mindezt azért hogy az orbántakarodj emberek végre megnyugodjanak hogy nincs Orbán, de a szar rendszer maradni fog hiszen az egész lufi egyetlen pillanatból áll, abból hogy győzünk, de az utána levő 4 évről még nem láttunk konkrét szakpolitikai tervet. Jól hangzó 21 pontot kaptunk, meg rengeteg orbáni propagandakommunikációt, de magyarázatokat meg konkrétumokat nem.

A fidesz pedig egy ellenzékbe szorulással sem fog megszűnni, a győzelem ugyanis nem jelenti azt hogy a vesztes párt feloszlik, azaz 4 éven keresztül abból fog állni az ellenzék hogy MP takarodj.

Emellett aztán tényleg jobb esélye lesz a baloldaliaknak új pártot alapítani (főleg úgy hogy helyek híján pénz sem lesz rá). Tényleg megéri nekünk rászavazni…

jan. 16. 13:26
 79/175 anonim ***** válasza:

Nem kötelező senkinek se rászavazni. Aki nem akar változást ne szavazzon rá és nem lesz, aki változást akar az meg szavazzon és vagy lesz változás vagy nem, de még így is jobbak az esélyek. Nekem is biztosan lenne párt amire szívesebben szavaznék, de momentán nem azokat az időket éljük.

Meggyőzni meg senki nem akar senkit, mert mindenki azt kezd a szavazatával amit akar.

jan. 16. 14:20
 80/175 A kérdező kommentje:
Mondjuk amig rengeteg varosi nyugdijas Gyurcsanyt meg Dobrev Klarat elteti addig vaktozasrol aligha beszelhetunk. Nekik kb annyi eszuk van mint a fideszhivoknak. Ismerek en gimnaziumi tanart aki gyuloli a Fideszt de a DK-rol meg nem tud leszokni. Pedig pont hogy nem latja be mi miatt nyer Orban lassan 2 evtizede.
jan. 16. 14:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!