Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy látjátok, milyen eredmény...

Hogy látjátok, milyen eredmény születik majd 2026-ban?

Figyelt kérdés
Esélyes, hogy a Fidesz dombóvári kudarca országosan is érezhető, ami a Tisza malmára hajtja a vizet?

tegnap 14:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%

#19: "Utoljára írom le"

Végre egy jó hír.

"Mire alapozod azt, hogy torz lett az eredmény?"

Arra, hogy hülyék lettek volna a tiszások tömegesen ellenfelekre szavazni, ha a távolmaradást a pártjuk vezetője külön javasolta is. És ezt fogom gondolom akkor is, ha fejre állsz.

tegnap 15:54
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
#21 akkor szavaztak volna érvénytelenül, mérhető is lett volna és senki mást nem kellett volna támogatniuk, de nem ezt kérték mert nem akarták hogy mérhető legyen hogy egy fideszes körzetben mennyi tiszás van, hiszen azzal csak az ellenfél malmára hajtották volna a vizet.
tegnap 16:02
 23/35 anonim ***** válasza:
42%

Tehát azért torz az eredmény, mert Magyar távolmaradást kért a szavazóitól. Az nem számít, hogy nincs számadatunk az ottani Tisza-szavazókról, az nem számít, hogy nincs semmi különös a részvételi adatokban, az nem számít, hogy szokásos módon a Fidesz nyert Tolna 2-ben. A tények nem számítanak, csak az, hogy a "Magyar Péter memonta". Aranyosan buták vagytok :)

tegnap 16:04
 24/35 anonim ***** válasza:
78%

#23: Ezt nem Magyar Péter jóvoltaból mondom, én már a választás előtt is így gondoltam, hogy a tiszások egy része nem fog elmenni szavazni.

Ezt bebizonyítani nem lehet, ahogy ennek az ellenkezőjét sem. Fölösleges ez az őrjöngés, amit itt lenyomsz. Ha annyira biztos lennél magadban, akkor nem akadnál ki azon, hogy azt mondtam, hogy az eredmény torz, hanem csak nyugodtan hátradőlnél 2026-ot várva :)

tegnap 16:09
 25/35 A kérdező kommentje:

Amúgy a Tisza távolmaradása valóban torz eredményt szült. Lehet persze mondani, hogy ez egy szokásos eredmény, de itt lényegében a Fidesz mérte csak össze magát a Mi Hazánkkal meg a DK-val. Egyedül az EP eredményét tudom idehozni, ahol a következő eredmény született:

Fidesz: 3777

Tisza: 2185

Baloldali pártok: 1200 körül. Persze ez csak egy város nem találtam a teljes szavazó körzetre

tegnap 16:16
 26/35 anonim ***** válasza:
58%

"az elkötelezett ellenzékiek egy része" vannak vicces kedvű trollok de választások alkalmával ki szokott derülni, hogy elhanyagolható a számuk.

"a Fidesz azért elég keményen mozgósított most is, időközihez képest pláne"

Mennyire jól? Szerinted hány százalékát tudták a szimpatizánsaiknak elvinni? Ha lett volna egy komoly ellenfél pl. a Tisza képében akkor mennyit tudtak volna még elvinni a Fideszesek?

"azt miért nehéz elképzelni, hogy a Fidesz nem egyenlő mértékben gyengül országosan?"

Azt miért nehéz elképzelni, hogy a Fidesz nem gyengül országosan? Nyilván túlzok, mert pl. bezzegRomániában, akik az elmúlt 4 év alatt mindenkit is lehagytak (spanyolokat, portugálokat is) fogyasztásban, a kormányzó pártok az előző választásokhoz képest 18%-kal kaptak kevesebbet. Szóval benne van a pakliban, hogy a Fidesz is gyengült az elmúlt 4 évben főleg úgy, hogy 2022 egy kiugróan jó eredmény volt számukra DE most volt egy eléggé nagy mintás közvélemény kutatás a 20 ezer alatti településeknél és itt ugyanazt hozták amit 2022-ben, szóval talán jó lenne elgondolkozni azon, hogy pontosan mit is mérnek egyesek és hogy simán benne van a pakliban az ami az elmúlt 3 választás során (igazából 6) igaz volt, hogy a Fidesz bármi történik bő 2 millió fölött fog kapni választások során.

"miért tartod ezt olyan fontosnak, hogy ki hogyan értékeli a mostani szereplést?"

Mert amit most letolnak az ellenzékiek a legfőbb indoka annak, hogy nem lehet a Fideszt leváltani. Mindig úgy csinálnak mintha valami végső küzdelem jönne és most lehetne csak megfogni a Fideszt utoljára, közben meg azzal nem foglalkoznak már 16 éve, hogy felépítsenek kompetens jelölteket. Ez most is elmarad a Tiszának hála és csak reménykedni lehet abban, hogy akiket majd kiválogatnak azok jobb kvalitású politikusok, mint akiknek a helyére be fogja szavazni őket a sok agyhalott.

Ezért lenne nagyon fontos, hogy a helyén kezeljük a Fidesz győzelmét és azt is, hogy mit ajánl a nagy ellenfél vele szemben, mert ebből 4/5 is lehet ha továbbra is full kreténbe tolja az átlag ellenzéki szavazó azzal, hogy szerinte a 20,9% rossz eredmény és a Tisza simán nyer majd Tolnában vagy bárhol.

tegnap 16:22
 27/35 anonim ***** válasza:
42%

Az a baj, hogy jóindulatú vagyok, és zavar, ha az emberek buták, és megeszik a demagóg, populista szövegeket. Hogy a fideszeseket nem lehet meggyőzni, az már tény. De hogy az ellenzékiek is ennyire elszektásodtak... erre nem számítottam.

tegnap 16:24
 28/35 anonim ***** válasza:

ma 16:16

Megpróbáltam az összes Dombóvári szavazókör eredményét összeszámolni. (remélem sikerült az összeset megtalálni és nem nyomtam semmit se félre)

A Fidesznek 1936 szavazatot számoltam. Szóval a szimpatizánsaik fele nem ment el feltételezve, hogy a 2024-es EP választás óta semmi se történt ami miatt még többen elpártoltak volna tőlük.

tegnap 16:38
 29/35 anonim ***** válasza:

#26: "vannak vicces kedvű trollok de választások alkalmával ki szokott derülni, hogy elhanyagolható a számuk."

Ott nem a választásokról volt szó, hanem a nemzeti konzultációról.

"Mennyire jól? Szerinted hány százalékát tudták a szimpatizánsaiknak elvinni? Ha lett volna egy komoly ellenfél pl. a Tisza képében akkor mennyit tudtak volna még elvinni a Fideszesek?"

Ezt sajnos nem tudom megítélni.

"Azt miért nehéz elképzelni, hogy a Fidesz nem gyengül országosan?"

Nem nehéz ezt sem elképzelni, én nem állítottam, hogy 26-ban biztosan bukni fognak.

"Mert amit most letolnak az ellenzékiek a legfőbb indoka annak, hogy nem lehet a Fideszt leváltani."

Nem hinném, hogy a fideszesek azért szavaznak a Fideszre, mert az ellenzékiek szerint az adott választás egy végső küzdelem.

"közben meg azzal nem foglalkoznak már 16 éve, hogy felépítsenek kompetens jelölteket. Ez most is elmarad a Tiszának hála"

Miért gondolod, hogy nem lesznek kompetens jelöltek időben felépítve? A mai gyors információáramlás idején nem kellenek évek, hogy megismerjenek egy-egy jelöltet az emberek.

"mert ebből 4/5 is lehet ha továbbra is full kreténbe tolja az átlag ellenzéki szavazó azzal, hogy szerinte a 20,9% rossz eredmény és a Tisza simán nyer majd Tolnában vagy bárhol."

Az átlag ellenzéki nem gondolja, hogy Tolnában a Tisza simán, vagy bárhogy nyer. Benne vagyok tiszás csoportokban, hidd el mindenki tisztában van vele, hogy az egy erősen fideszes kerület.

A választás amúgy se azon múlna, hogy mit hisznek erről az ellenzékiek. Kellenek jó jelöltek ebben egyetértek. Ez a fontos, nem pedig az, hogy ki milyen narratívát épít fel magának egy időközi választás kapcsán.

Jó jelöltek felépítéséhez viszont ki is kell őket választani, ami időigényes. Ne menjen a gyorsaság a minőség kárára, én így gondolom.

tegnap 16:40
 30/35 anonim ***** válasza:

"Ott nem a választásokról volt szó, hanem a nemzeti konzultációról."

Aki választásokon nem mer trollkodni, mert felfogja hogy az élete múlik rajta az miért lenne bátrabb egy nemzeti konzultáció során?

"Nem hinném, hogy a fideszesek azért szavaznak a Fideszre, mert az ellenzékiek szerint az adott választás egy végső küzdelem."

A fideszesek azért szavaznak a Fideszre, mert nincs jobb alternatíva, mert az átlag ellenzéki számára nem elvárás az, hogy hiteles, kipróbált emberek képviseljék őt az aktuális félelmei, ki tud hangosabban O1G-ni mozgatja.

Ha lenne olyan párt akinek elhiszik, hogy tudják ezt jobban is csinálni akkor azt sokan választanánk azok közül is akik most a Fideszre szavaznak jobb híján. (tudod a verseny az jó)

"Miért gondolod, hogy nem lesznek kompetens jelöltek időben felépítve?"

Hogy lehet valaki kompetens politikus aki ma még azt se tudja, hogy ő 2026-ban be fog kerülni a parlamentbe vagy legalább esélye lesz rá? Ez amit mondasz kb. olyan mintha úgy toboroznál focistákat a jövő vállogatotjába, hogy feltétel az, hogy előtte nem focizhatott.

Valahol ezek a szuper Tiszás politikusok kellett volna már bizonyítsák, hogy ők legalább egy várost el tudnak vezetni ha országgal még nincs is tapasztalatuk. Van bármilyen természetes verseny a kiválasztásuk során?

Egy bemondásra elhiszed, hogy ők jók lesznek.

"A választás amúgy se azon múlna, hogy mit hisznek erről az ellenzékiek."

Azért az, hogy kik indulnak az múlik ezen. Aztán ha sokaknak csak ennyi számít, hogy az esélyes jelöltre adják le a szavazatukat az eléggé kontraproduktív tud lenni, mert így olyan ellenzéki képviselőket is ki fogtok csinálni akik már valamit letettek az asztalra és beraktok helyébe újoncokat.

tegnap 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!