Hogy látjátok, milyen eredmény születik majd 2026-ban?
Fidesz 2/3-ot írtam de igazából csak abban vagyok biztos, hogy sima Fidesz győzelem lesz.
"Fidesz dombóvári kudarca "
Az elmúlt 10 év időközi választásaiból (5 volt) ez a 2. legjobb eredményük ha a szavazásra jogosultak arányában nézzük. (20,9% szavazott rájuk az összes szavazásra jogosult közül, miközben a részvétel 33,55% volt)
Van esély a kormányváltásra, a Tisza 2/3-ra nem.
Másik oldalról pedig a fidesz 2/3 lebontása nagyon esélyes, fidesz megbuktatása már kevésbé.
Erre jön még az, hogy sajnos jelenleg is indirekt módon a mihasznák támogatja a fideszt (nem a szavazóik), de lehet simán egy koalíció trükkökkel köztük (ezért is indirekt jelenleg, mert elfogyna a mihaszna szavazó gyorsan).
Kb ugyanolyan arányban támogatták a Fideszt, mint korábban. Nem volt különösebb tétje a Fidesz részéről a választásnak, elég volt ekkora részvétel is.
Azt, hogy ki szavazott volna a Tisztára, nem tudni, hiszen nem volt jelölt.
ma 14:25
Tudnál mutatni egy olyan időközi választást ahol a győztes megközelítette / elérte a rendes választáson elért eredményt?
Én értem, hogy valahogy a Fidesz fölényes győzelméből is ki kell hozni, hogy árad a Tisza, de azért lehetne nézni a valóságot is.
Tegnap kiderült hogy ebben a körzetben ugyannyian támogatják a fideszt mint eddig.
22ben 60%os részvételnél kaptak 24 ezer szavazatot
Most 30%os részvételnél kaptak 12 ezret.
Mind a két alkalommal 60%os győzelmük volt itt.
Az meg hogy feleannyian mentek szavazni nem a Tiszának köszönhető, hanem annak hogy érdektelen volt ez a választás a DK meg a Mi Hazánk ellen nem volt akkora a lendület bennük, meg tét nekik mint anno az országos kampány mellett az összellenzékkel, amikor féltek is hogy veszíthetnek mert kb fej fej mellé mérték őket..
De ez csak egy körzet ebből nem lehet országos adatokat levonni.
"Én értem, hogy valahogy a Fidesz fölényes győzelméből is ki kell hozni, hogy árad a Tisza, de azért lehetne nézni a valóságot is."
Fölényes győzelem 34%-os részvétellel? Ha 10 ember ment volna el összesen, és abból 7-en a Fideszre szavaznának, az is fölényes győzelem lenne?
A Mi Hazánk nyer 4/5-del.
Igazából nem annyira érdekel, ha a Tisza nyer, ha a Fidesz nyer, akkor is keményen megbszódunk... 😕
Ezen csak az enyhíthet, ha a Mi Hazánk legalább mérlegnyelv pozícióba tud kerülni. Mondjuk, ha kormányra kerülne, az igazán jó lenne.
Mindegy is, én amúgy is csak a Mi Hazánkra vagyok hajlandó szavazni a jelenlegi felhozatalból, bármik is az esélyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!