Tényleg csak találgatni lehet arról, hogy miben hisz a tisza?
Az alábbi temakra gondolok:
Israel- Fogjuk e tartani Israel és a Zsidók támogatását? Vagy számíthatunk e majd arra, hogy pro Palesztinai emberek fogjak ellepni Budapestet egy honapban többször is?
Abortusz- Engedni fogja?
Migráció- Fell kell e majd tényleg adni a "szuverenitás"-ból?
Mint első szavazó ezek fontos kérdések.
És lehet, hogy én vagyok a hibás de nem eleg egy facebook komment MP-tol, hogy nem fogjuk beenegdni a migransokat, de kozben a legnagyobb migració támogatóval, manfreddel haverkodik, aki szerint ő MO jövője.
#20: Sok mindent lehet hinni, de akkor ez már átmegy egyféle vallásba. Ameddig nem bizonyítja az ellenkezőjét, addig nincs okom elutasítani azt, amit ezerszer hangsúlyozott már. Másrészt jöttem példákkal is más országból, hogy miért nem tartok én ettől. Ezt az egész narratívát azért tolja ennyire a Fidesz, mert belpolitikai előnyt látnak benne. Hidd el, az élet megy tovább akkor is, ha nem a Fidesz van kormányon, és nem lesz világvége akkor sem, bármennyire is ijesztgetnek ezzel.
Egyébként idehaza néha elfelejtjük, hogy nem 100 évre választunk kormányt, hanem 4-re. Ha úgy van, ahogy mondod, akkor 4 év múlva majd választanak az emberek mást. Lehet persze folyamatosan félni a változástól és mindenféle veszélyekkel megmagyarázni saját magunknak is, hogy miért maradjon a Fidesz, de változás nélkül igazi fejlődés sincs. Nem előnyös, ha egyetlen erő van folyamatosan hatalomban.
"Sok mindent lehet hinni, de akkor ez már átmegy egyféle vallásba"
Ezt csak azert mondod mert beleirtam, hogy "nem hinném"?
"Ameddig nem bizonyítja az ellenkezőjét, addig nincs okom elutasítani azt, amit ezerszer hangsúlyozott már"
Tudsz forrást adni, ahol MP el utasítja a bevándorlást?
"Másrészt jöttem példákkal is más országból, hogy miért nem tartok én ettől"
A példádban feltételezted, azt hogy lehet tudni valamit és arra se válaszoltál, hogy Weber miert volt az illegális bevándorlás mellett és a kerítés ellen. Ja és mondtad, hogy Weber nem tamadja a Románokat de Románia nem is annyira bevándorlás ellenes mint MO. [link]
"Hidd el, az élet megy tovább akkor is, ha nem a Fidesz van kormányon, és nem lesz világvége akkor sem, bármennyire is ijesztgetnek ezzel. Egyébként idehaza néha elfelejtjük, hogy nem 100 évre választunk kormányt, hanem 4-re. Ha úgy van, ahogy mondod, akkor 4 év múlva majd választanak az emberek mást. Lehet persze folyamatosan félni a változástól és mindenféle veszélyekkel megmagyarázni saját magunknak is, hogy miért maradjon a Fidesz, de változás nélkül igazi fejlődés sincs. Nem előnyös, ha egyetlen erő van folyamatosan hatalomban."
Ez mindig fel van hozva, hogy 4 évente választunk de sose értem. És akkor mi van? Nem tudjátok elkepzelni, azt hogy MO-bol 4 ev alatt egy szarkupacot lehetne csinálni biztonság szempontjából? Nem tudom mennyire kovetitek a kulpolitikat de az egyesült királyságban most rohadtul az a téma, hogy éveken at pakisztáni-muszlim ferfiak britt lányokat eroszakoltak és a rendőrség nem tudott semmit sem csinalni mert nem akartak rasszisták lenni. Ha tenyleg megtortenik az amit irt valaki folotted, hogy MP akarata ellenere de beengedi a migránsokat és ha tenyleg elkezd az tortenni mint az Egyesült Királyságban akkor lehet pattogni a "4 evente valasztunk" erven. Az erőszakot nem lehet visszavonni mert 4 evente választunk. Tényleg szerintem az a legnagyobb baj, hogy túlságosan bíztok MP-ben a fidesz miatt.
#23: "Ezt csak azert mondod mert beleirtam, hogy "nem hinném"?"
Nem, de abból, amiket mondasz és ahogyan érvelsz, az jön le, hogy ez nálad hitkérdés, még ha ez nem is tudatos.
"Tudsz forrást adni, ahol MP el utasítja a bevándorlást?"
Többnyire meg szoktam hallgatni, amiket mond, akármikor előjön ez a téma, mindig egyértelműen és határozottan elutasítja. Most nem kezdem el böngészni ezeket a videókat, de elmentem ezt a kérdés és ha legközelebb belebotlok, akkor bemásolom ide.
"A példádban feltételezted, azt hogy lehet tudni valamit"
Nem feltételezem, ezt lehet tudni hivatalos adatokból és tapasztalatból is, hogy ott nincs ilyen probléma.
"és arra se válaszoltál, hogy Weber miert volt az illegális bevándorlás mellett és a kerítés ellen."
Erről Webert kellene megkérdezni, de feltételezem azért, hogy ne csak Olaszországra és Görögországra háruljon minden teher. De ekkora hisztéria egyik tagállamban sem volt emiatt, mégsem lepték el a környező országokat sem a menekültek.
"Ja és mondtad, hogy Weber nem tamadja a Románokat de Románia nem is annyira bevándorlás ellenes mint MO. [link]
Igen ez így van. A románok kivándorolnak, de ettől még jöhetnének illegális bevándorlók, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Magyarország nem job hely annyival, hogy oda ne akarnának menni, de ide viszont tömegesen jönnének.
"Nem tudjátok elkepzelni, azt hogy MO-bol 4 ev alatt egy szarkupacot lehetne csinálni biztonság szempontjából?"
Bármit el lehet képzelni, de akkor ennyi erővel soha ne váltson senki kormányt, mert bármi lehet. Igen, egy új kormány valamilyen szinten zsákbamacska, de ugyanígy lehet annyival jobb is. Amit biztosan lehet látni, hogy a jelenlegi nem jó, vagy legalábbis én nem vagyok elégedett, a Tisza pedig számomra alternatíva az alapján, amit eddig láttam belőle. De persze kíváncsian várom a képviselőjelölteket is. Ha te elégedett vagy a kormánnyal és félsz a Tiszától, akkof szavazz a Fideszre, én nem akarlak meggyőzni.
"Tényleg szerintem az a legnagyobb baj, hogy túlságosan bíztok MP-ben a fidesz miatt."
Ez nem igaz, arra alapozom a bizalmat, amilyen alternatívát előrevetített. Pusztán a Fidesz iránti ellenszenvem ehhez kevés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!