Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Alapjáraton ilyen szar Budapes...

Alapjáraton ilyen szar Budapesten a munkaerőpiac mint most, csak a 2020 előtti pár év volt kiemelkedően jó?

Figyelt kérdés

Most a munkaerőpiac valami iszonyú fos. 40 helyre jelentkezik az ember, sehonnan még válasz se jön. Valószínűleg ghost jobok. Amik nem csak itt elterjedtek, hanem így máshol is vannak, szerepük az hogy egy ilyen gazdasági kamu. Tehát, hogy azt mutassák a cégek a befektetők felé, hogy ők keresnek munkaerőt, ők náluk pörgés van, hogy a cég részvényeinek értéke ne kezdjen el zuhanni, de a valóságban senkit nem keresnek és senkit nem vesznek fel.

Most kb. mindenhol ez van Budapesten.

A kérdés az, hogy ez régebben is így volt, ez az alapállapot? Csak a 2016-2020-as évek voltak kirívóan jó évek a munkaerőpiacnak, amikor tényleg kerestek embereket és tényleg visszajeleztek a munkahelyekről és fel is vettek?

tegnapelőtt 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%

Én is észrevettem.

Alapból én vidéki (GYMS megye) de az egyetem után BP-ra költöztem, mert sokkal jobbak voltak a lehetőségek, bérek.

A Covid óta viszont, mintha összefosta volt magát a budapesti munkaerőpiac és még mindig nem kelt volna fel.

Nem csak az állás kevés, még pofátlanul alacsonyak a bérek is.

GYMS megyében már magasabb bért ajánlanak minőségbiztosítás területén, mint BP-n.

tegnapelőtt 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Hány éves vagy, férfi vagy nő, megvan-e a nyolc általánosod, meg tudsz-e jelenni egy felvételin?

40 helyre az életben nem jelentkeztél...kapásból tudok tíz helyet mondani, ahová azonnal felvennének(még ezzel a stílussal is)..

nőj fel.

tegnapelőtt 18:17
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Attól függ milyen munkát keresel? Mert pl. orvosból, ápolóból, könyvelő, mérnökből, informatikusból, vagy jó pár szakmában mint pl. lakatos, villanyszerelő, burkoló, vízszerelő, pincér, szakács, sofőr, cnc gépkezelőből...stb. továbbra is iszonyat nagy a munkaerőhiány.

Ha meg sima betanított melóra vagy szakmát nem igénylő érettségi munkára keresnél állást mint pl. gyári szalag meló, csomagoló, raktárosmeló, adminisztrátor, irodai asszisztensi munkára vagy telefonos munkára mint pl. ügyfélszolálati vagy adósságkezelői telefonos munkára nem vagy nagyon minimális az álláslehetőség most.

tegnapelőtt 18:35
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

"Attól függ milyen munkát keresel? Mert pl. orvosból, ápolóból, könyvelő, mérnökből, informatikusból, "

Le vagy maradva 10 évet.

Az orvos, ápoló még igen.

De, a többi már nem.

A mérnöki képzésekkel (1-2-t leszámítva) az történt mint a gazdaságiakkal.Telítődött a piac.

Az IT piac is változott, a juniorok szenvednek az álláspiacon.Már kevés a kezdő, junior IT állás, főleg seniorokat, mediorokat keresnek.

tegnapelőtt 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

4-es

Pffffűűű barátom, ahogy olvaslak, te valahol a 2008-as válság utáni 2011-12-es év körül vagy lemaradva... de nagyon xD Nagyon nem vagy képben a realitással bro.

tegnapelőtt 18:47
 6/11 anonim ***** válasza:
De az ingatlanárak drasztikusan emelkednek tovább.
tegnapelőtt 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

#3 kamu, ez a kormánypropaganda csak.

Pont pénteken kérdezte egy új ismerősöm, aki megtudta, hogy informatikus vagyok, hogy mi a franc van az informatikus munkaerőpiacon, mert 2 évtizedes tapasztalatú informatikus ismerőse is felmondott az eciskedő cégvezetők miatt, és a kormánypropaganda alapján azt hitték simán találnak új melót... nem, aktívan kellett keresniük, hónapok után sikerült találni.

Mindenhol hasonlókat hallot az it-n belül, és az IT-s podcastokban is erről van szó, pl a hwsw-n is.

Ha munkaerőhiány van, az olyan munkaerőt hiányol, ami minimálbré-ért, tegnapra elkészít egy félkész szoftvert, vállalja a 12 órázást (nem hivatalosan), 5 diplomája van, és 25 évesen 30 éves tapasztalata, az éppen cég által vágyott platform profi ismeretével a 40 közűl...

tegnapelőtt 20:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Folytatva a #7-et ami kimaradt, 21-ben nekem nem kellett aktívan keresnem, kint volt a linkedinen a profilom (ingyenes), és hívogattak, nem kellett keresgélnem.

Ma mindenhonnan azt hallom, hogy ez már nincs így.

tegnapelőtt 20:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Milyen kormánypropaganda ember? Ne legyél már 5 bites fideszes, aki nem ért veled egyet, azt le hazudozod meg lepropagandázod.... tovább nem is olvasom inkább.
tegnap 00:48
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 1 bites egyébként, és meg is mutattad, hogy ilyen vagy. Ja a tények nem számítsnak, csak a kormánypropaganda, hogy itt bizony milyen jó minden 🤣

Nincs valós munkaerőhiány, abból van hiány amit írtam, irreális elvárásokat teljesítő droidokból.

Már 1 éve is az volt a mondás az IT csoportokban, hogy most inkább érdemes megfogni a munkahelyet ha nem annyira elviselhetetlen.

tegnap 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!