Mit szóltok ahhoz, hogy a Fidesz kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét?
A járulékemelésből befolyó összeg ugyanis egyes információk szerint azt a célt szolgálja, hogy a a nők, ha legalább 40 évet dolgoztak, (szolgáltai idő)nyugdíjba mehessenek.
Na amúgy a legalább szónál van a hangsúly.
Nem tartozik bele a gyed és a gyes, táppénz.
Akkor is milyen 40 év????
Amúgy meg tényleg sunyi gyáva módon intézték, erről eddig szent viktorunk egy szót sem mondott.
És félre ne értsetek, támogatom magát az ötletet, mert igen is megérdemlik a nők 40 ledolgozott év után a nyugdíjazást.
10:55!
Azért nézd már meg Svájcban és Svédországban a munkakörülményeket is. Munka mellett ott egészen másképpen lehet, azaz valóban lehet is gyereket nevelni.
Azt meg utálom, amikor valaki azt szajkózza, hogy "miért mentél szociológiára?", "Miért vagy csak takarítónő?" stb... stb...
Takarítónőkre és szociológusokra is szükség van. Történészekre is szükség van, nem csak közgazdászokra meg informatikusokra, meg mérnökökre.
Ha mindenki elvégezné a közgázt, meg 3 nyelven beszélne, akor a közgáz diploma max popsitörlésre lenne elég, azazl mennének sokan takarítani.
Szóval ezt hagyjuk.
Az a nem normális, hogy ebben az országban, egy ápolónői fizetésből éhenhalsz. (Svájcban és Svédországban ez nem így van). Megkérdezheted, igen, hogy akkor "miért nem tanultál?". de én meg akkor visszakérdezek: "Ki fogja utánad takarítani a hányást a kórházban? A közgazdász? Netán a mérnök?".
Nyugaton azért akarnak az emberek visszamenni dolgozni mert normális fizetést kapna érte. Nálunk ilyen szar fizetésért az emberek inkább otthon maradnak. És tragikomikus, hogy egy ápoló nem tud megélni. Pont tegnap olvastam (talán blikk), hogy van egy kanadai házaspár aki megnyerte a lottót de elajándékozták, mert már túl öregek és most jön a lényeg, hogy eddig is jó körülmények között éltek. A férj Szakmája HEGESZTŐ a feleségéé pedig ZÖLDSÉGBOLTI ELADÓ. Mondjátok nálunk hol lehet így jómódúan élni.
És lehet csodálkozni, hogy sokan miért mennek el.
11:39!
Na erről van szó, egyetértek!
Arról nem is beszélve, hogy Svájcban, amíg anyuci dolgozik, a gyerek a céges bölcsödében van, és anyuci napközben vagy 5-ször leugorhat hozzá.
Nem az van, mint itthon, hogy a bölcsikben gyakorlatilag putri állapotok uralkodnak, a gyerekek vajaskenyeret, meg csupa efféle egészséges kaját kapnak, és le se sz..rják őket egész nap, ugyanis a gondozók is iszonyat keveset keresnek, tele vannak anyagi, és ebből fakadóan magánéleti gondokkal, ami miatt nyűgnek érzik a munkájukat, elfásultak, a legtöbbjének tiszta depressziós feje van.
Hasonlítsatok már össze egy svájci vagy svédországi, meg egy magyarországi bölcsödét.
Ami meg az idegen nyelveket illeti, megsúgom, hogy ahhoz is kell valamiféle veleszületett készség. Nem mindenki tud idegen nyelvet tanulni. De ettől még lehet belőle kiváló mérnök.
11:27! Ez igaz, hogy rájuk is szükség van. Most voltam kint mind a Közgázos, mind a BME-s állásbörzén, mint munkaadó. Nyelveket beszélő mérnökökért sorban állnak a cégek, míg szociológusért nem. Miért is nem képzünk akkor feleannyi szociológust és kétszer annyi mérnököt? Az emberek mit gondolnak akkor, amikor pl. szoc-komm szakot választanak? Fura másra fogni azt, hogy nem kapsz diplomáddal munkát, amikor TE választottad azt a diplomát adó képzést.
"Ha mindenki elvégezné a közgázt, meg 3 nyelven beszélne, akor a közgáz diploma max popsitörlésre lenne elég, azazl mennének sokan takarítani. "
Akkor talán még több olyan magyar cég lenne, amelyik versenyképes a nyugati cégekkel szemben... vagy esetleg a multik nem csak az összeszerelő műhelyeket hozná ide, hanem a fejlesztést, a tervezést, a központot... nem a takarítókból építesz olyan gazdaságot, ami eltartja a takarítókat...
"Ami meg az idegen nyelveket illeti, megsúgom, hogy ahhoz is kell valamiféle veleszületett készség. Nem mindenki tud idegen nyelvet tanulni. De ettől még lehet belőle kiváló mérnök."
Aki akar, megtanul. Max. több időbe kerül. És ahogy a bölcs magyar mondja: nem akarásnak nyögés a vége. Jelen esetben meg panaszkodás.
Bocs az OFF-ért, én a kérdésre válaszolnék :-)
Nem örülök ennek, az adót csökkentik nagy reklámmal, a járulékot meg növelik suttyomban. Gondolom azért mert nincs több pénz, de megígérték az adócsökkentést. Na kb. ennyit remélek...(nullszaldó)
Az indoklás is nyilvánvaló hazugság. Ez a nyugdíjfizetési rendszer sokkal összetettebb ennél, mintsem hogy ilyet lehetne felelősséggel mondani.
Nem gondoltam, hogy a főiskola illetve az egyetem ekkora vitát váltana ki, az még egy dolog akinek módja van rá tanuljon.
De én sokkal gusztustalanabb dolognak tartom, hogy a gyedet és a gyest nem számolják bele, hiszen akkor szültek az anyák és a gyermekeikkel voltak otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!