Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg valaki azt gondolja,...

Tényleg valaki azt gondolja, hogy a palackvisszaváltó-rendszerrel bármit is spórol?

Figyelt kérdés

Ezen is csak a fidesz kormány nyerészkedik. Ha spópolni akarsz, ne vegyél annyi műanyag palackot és gyűjtsd inkább szelektíven!

Hajléktalanokat és az étterem

tulajdonosokat megértem, nekik talán tényleg megéri. De elképedve látom mekkora sorok állnak néha egy autómata előtt. Amióta ezt bevezették, többször is meggondolom, hogy szükség van -e épp egy palackos vízre.

dec. 28. 20:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
46%

Én a cégnél kidobott múlt heti energiaitalos dobozok árából vett piával itatok le szilveszterkor egy egész házibulit!

BUÉK!

dec. 28. 21:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
szerintem te nem tudod mit jelent a "spórolni" kifejezés.
dec. 28. 21:42
 13/15 anonim ***** válasza:
33%

"A kuka viszont legalább nem telt meg közben ahogy szokott."

Nincs is jobb dolog, mint az üres kukáért fizetni a szemétszállítási díjat. De hát ha valaki így éli meg a spórolást, lelke rajta.

dec. 28. 22:20
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

"Meg egy kicsit kevesebb műanyagszemét lesz."

Nem tudom mennyivel többet tudnak így újrahasznosítani, mint korábban. Mi például ezelőtt is szelektíven gyűjtöttük. Így viszont a szelektív kukáért ugyanúgy jön az autó mint eddig, hiszen szelektív szemetünk továbbra is van, de emellett a visszaváltókból is külön el kell szállítani az odahordott üvegeket, ami csak plusz környezetszennyezés a rengeteg plusz kamion miatt. Amit eddig elvitt egy kukásautó, azt most vissza kell hordani a bolthoz ahonnan elviszi egy másik autó, miközben az eredeti kukásautó ugyanúgy jár. Ez minden csak nem környezetkímélő. Nem beszélve az automatákról, amik legyártása sem kíméli a környezetet, és az üzemeltetésükhöz szükséges áramot sem megújuló energiából termeljük, hanem jobb esetben atomenergiából, rosszabb esetben importáljuk, de lehet hogy valamilyen jó szennyező, fosszilis energiahordozó az alapja a környezetvédelem nevében.

De legalább több munkája lett az egyszeri embernek, mert ahelyett hogy otthon kidobná a kukába, gyűjtögetheti a panelban az üres palackokat, gondosan ügyelve rá hogy össze ne nyomódjanak, csak hogy a gépben aztán azonnal összepréseljék őket. Fantasztikus, ezt nevezem én fejlődésnek. Még véletlenül se egyszerűsítsük a visszaváltási folyamatot :D

dec. 28. 22:28
 15/15 anonim ***** válasza:
23%
Azt az X-szer 50 forintot értelemszerűen megspórolja vele, amit egyébként csak úgy elbukna, ha simán kidobná a palackokat.
dec. 28. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!