Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg valaki azt gondolja,...

Tényleg valaki azt gondolja, hogy a palackvisszaváltó-rendszerrel bármit is spórol?

Figyelt kérdés

Ezen is csak a fidesz kormány nyerészkedik. Ha spópolni akarsz, ne vegyél annyi műanyag palackot és gyűjtsd inkább szelektíven!

Hajléktalanokat és az étterem

tulajdonosokat megértem, nekik talán tényleg megéri. De elképedve látom mekkora sorok állnak néha egy autómata előtt. Amióta ezt bevezették, többször is meggondolom, hogy szükség van -e épp egy palackos vízre.

tegnap 20:16
A kérdező szavazást indított:
Ezen is csak a fidesz nyerészkedik.
Azóta én is kevesebb műanyag palackot veszek.
Megéri 100ft-okért sorban állni, hogy újra kifizessem.
Passz vagy kifejtem.
13 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%
Na és a sör?! Azt hogy vegyem meg?!
tegnap 20:18
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
Én papírdobozos sört veszek.
tegnap 20:30
 3/15 anonim ***** válasza:
58%

Mivel a rendszert bevezették, a palackokat ki kell fizetni, az emberek a pénzüket egyszerűen vissza akarják kapni. Te miért hisztizel miatta? Csináld amit jónak látsz, ennyi.

Mi most vettünk egy szódagépet, így innentől szénsavas vizet már nem fogunk palackban hazahordani. A rendszer bevezetése óta 2-szer váltottam vissza palackot, legutóbb közel 5000Ftért. A kuka viszont legalább nem telt meg közben ahogy szokott.

tegnap 20:32
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Az egész egy oltári nagy átvágás!

Mikor Németországban bevezették ezt akkor a flakon árát levonták az árból és hozzáadták a Pfand-ot. Ez azt eredményezte, hogy a legtöbb termék ugyan azon az áron maradt, mint előtte és tényleg spóroltál ha visszavitted! Ezzel lehetett ösztönözni a lakosságot úgy hogy nem háborodnak fel rajta.

Itthon letolnak mindent az emberek torkán, sőt! Idővel kérik is az ostort, ha nem kapják! Mindenki előre fizeti a termék árának durván 10%-át pluszban és ha megdolgozik érte visszakapja. A legnagyobb poén, hogy a MOL-nak ez óriási bevétel! A hipermarketeket bízzák meg a visszaváltott üvegek szállításával kamion számra annyira megéri nekik!

tegnap 20:36
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

"étterem tulajdonosokat"

Az étterem tulajdonosok minden egyes üveg után nyernek 50 forintot, mert amikor megveszed az italt akkor felszámolják, de az üveget nem viheted el, de ők nem adják vissza.

tegnap 20:41
 6/15 kutyafule4 ***** válasza:
78%
Senki nem mondta, hogy spórolni fogsz vele, ezt honnan vetted?
tegnap 20:46
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#6 - Ezt én se értem.

Kérdező, idézz már valamit, ahol írják, hogy ezzel spórolni lehet.

tegnap 20:55
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
A Fidesz így gondoskodik a hajléktalanokról. Senkit nem hagynak az út szélén.
tegnap 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:
51%

Talán az egyetlen pozitívnak mondható hatása. Mondjuk nagyon jól néz ki, hogy nincs kuka amit ne turkálna egy hajlesz a nagyvárosokban...

tegnap 21:04
 10/15 kutyafule4 ***** válasza:
51%
Meg egy kicsit kevesebb műanyagszemét lesz.
tegnap 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!