Tényleg valaki azt gondolja, hogy a palackvisszaváltó-rendszerrel bármit is spórol?
Ezen is csak a fidesz kormány nyerészkedik. Ha spópolni akarsz, ne vegyél annyi műanyag palackot és gyűjtsd inkább szelektíven!
Hajléktalanokat és az étterem
tulajdonosokat megértem, nekik talán tényleg megéri. De elképedve látom mekkora sorok állnak néha egy autómata előtt. Amióta ezt bevezették, többször is meggondolom, hogy szükség van -e épp egy palackos vízre.
Mivel a rendszert bevezették, a palackokat ki kell fizetni, az emberek a pénzüket egyszerűen vissza akarják kapni. Te miért hisztizel miatta? Csináld amit jónak látsz, ennyi.
Mi most vettünk egy szódagépet, így innentől szénsavas vizet már nem fogunk palackban hazahordani. A rendszer bevezetése óta 2-szer váltottam vissza palackot, legutóbb közel 5000Ftért. A kuka viszont legalább nem telt meg közben ahogy szokott.
Az egész egy oltári nagy átvágás!
Mikor Németországban bevezették ezt akkor a flakon árát levonták az árból és hozzáadták a Pfand-ot. Ez azt eredményezte, hogy a legtöbb termék ugyan azon az áron maradt, mint előtte és tényleg spóroltál ha visszavitted! Ezzel lehetett ösztönözni a lakosságot úgy hogy nem háborodnak fel rajta.
Itthon letolnak mindent az emberek torkán, sőt! Idővel kérik is az ostort, ha nem kapják! Mindenki előre fizeti a termék árának durván 10%-át pluszban és ha megdolgozik érte visszakapja. A legnagyobb poén, hogy a MOL-nak ez óriási bevétel! A hipermarketeket bízzák meg a visszaváltott üvegek szállításával kamion számra annyira megéri nekik!
"étterem tulajdonosokat"
Az étterem tulajdonosok minden egyes üveg után nyernek 50 forintot, mert amikor megveszed az italt akkor felszámolják, de az üveget nem viheted el, de ők nem adják vissza.
#6 - Ezt én se értem.
Kérdező, idézz már valamit, ahol írják, hogy ezzel spórolni lehet.
Talán az egyetlen pozitívnak mondható hatása. Mondjuk nagyon jól néz ki, hogy nincs kuka amit ne turkálna egy hajlesz a nagyvárosokban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!