Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is jó konstrukció...

Szerintetek is jó konstrukció lesz jövőre a munkáshitel?

Figyelt kérdés
Óriási segítség lehet az arra jogosultaknak. Ilyen lehetőség még nem volt korábban Magyarországon.
dec. 28. 12:51
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
24 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Mivel hitel, és az emberek nagy része nem befektetésre használná azt a pénzt, nem.
dec. 28. 12:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A használtautó piacot jól bepörgeti majd. xd
dec. 28. 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

A diákhitel miatt is rengeteg hiszti volt és az is bizonyította milyen hasznos. Szabadon lehet eldönteni, hogy aki jogosult rá az felveszi-e vagy sem. Ahogy a babavárót vagy a CSOK-t is.

25 év alatti, dolgozó fiatalok vehetnek fel maximum 4 milliós, kamatmentes hitelt 10 éves törlesztéssel, amihez csak annyit kell vállalniuk, hogy 5 évig Magyarországon fognak dolgozni.

Ez nem egy olyan nagy összeg amivel meg lehet váltani a világot, arra viszont ó lehet, hogy ne kényszerüljenek külföldi munka vállalására csak hogy a saját életüket el tudják kezdeni mert nincs pénzük egy önálló lakás bérlésére vagy egy használt autó megvásárlására sem. Ez a pénz ennyire elég, ki lehet belőle fizetni egy bérlakás kaucióját és első bérleti díját, meg tudnak venni egy régi kocsit, amivel be tudnak járni dolgozni onnan ahonnan akarnak, kényelmesebben. Sok fiatalnak pont ez hiányzik és ennyiért már nem is megy ki dolgozni. Hogy mennyi fiatalnak lesz segítség az majd kiderül, de az ötlet szerintem jó, ideje volt, hogy ne csak azok életkezdését támogassuk akik egyetemre mennek.

dec. 28. 13:00
 4/13 DK-s ***** válasza:
42%

Munkáshitel. Ja.

Miközben vállalkozó is igénybe veheti, igaz?

A kormány felelőssége lenne az munkások szociális feltételeinek biztosítása, ehelyett adnak kölcsön? Hát a qrva anyjukat!

Nem akarnak felköpni és aláállni? Tetű banda.

dec. 28. 13:01
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Egyáltalán nem. Ékes példája ismét annak, hogy nem az értelmiségi osztályt akarják erősíteni, hanem a kétkezi munkásokat de azoknak ez egy adósságcsapda lehet.

17-18 évesen az emberek 90%-ának fogalma nincs a hitelekről de már eladósítja magát x évre. Természetesen egyidejűleg ezzel leköti magát x évre de ha véletlenül nem talál olyan munkát, amiből megfelelően tudja törleszteni a futamidő végééig a hitelt, akkor jöhet a sz*póroller (hacsak nem oldja meg máshogy, akár "okosba").

Mindamellett az a maximum felvehető 4M Ft ma már semmire sem elég. Egy autót esetleg tud venni, vagy egy kevésbé frekventált helyen fekvő, eldugott zsákfaluban egy házat (felújítandót).

Külföldi nekiindulásnak elegendő lehet de akkor azonnal buktavári és lehet visszafizetni (legalább is amikor olvastam ez volt).

Viszont pont amiatt, mert a 17-26 év közöttiek javarésze nem is tudja hogyan kellene a pénzzel gazdálkodni (természetesen ez nem csak a fiatal korosztályra igaz), valami h*lyeségre veri el és úgy kezdi a felnőtt korát, hogy a nyakában van a hitel.

dec. 28. 13:02
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

3.

Én diákhitelből vettem autót.

Levelezőn beiratkoztam egy MSC-re, állami ösztöndíjasra.

Aztán vettem diákhitelből autót, mert sokkal kedvezőbb, mint a piaci hitelek.

dec. 28. 13:02
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
#6 Jól tetted. Miért írtad le nekem?
dec. 28. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

Jó esetben vesznek belőle majd egy 17 éves BMW-T és egy iPhone-t.

Szomorú,de ez a jobbik eset.

Rosszabbik esetben majd a 17-25 éves gyerekeknek a szülei erőltetni fogják,hogy vegye fel a gyerek a melós hitel...

A szülők pedig majd utazhatnak belőle olaszba, Törökországba Dubai -ra

dec. 28. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Nincs olyan hitel, ami jó konstrukció lenne. Ha az lenne, nem érné meg a hitelezőnek.
dec. 28. 13:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez egy baromság. A kormánynak nincs pénze osztogatni, se a gazdaságot pörgetni, így az embereket akarja rávenni arra, hogy azok adósodjanak el és pörgessék ezáltal a gazdaságot.

Aztán majd a sok agyatlan ork majd sír, mert azt hitte, hogy ingyen pénz, amit nem kell visszafizetni.

dec. 28. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!