Abban NEKEM mi a biznisz hogy átjelentenek minimálbérbe, és ugyanannyit kapok mint eddig csak immáron minimál + zsebbe konstrukcióban? Ez NEKEM miért lenne jó?
Nem fogok kevesebbet keresni, csak épp a teljes bérem legális bejelentett bér volt most meg majd a minimál lesz a fehér bér a többi meg fekete. De nem fogok semmivel se többet kapni mint eddig.
A cégnek ez nagyon jó mert járulékot sprórol.
És NEKEM mi benne a biznisz?
Mert ez csalás. Amivel semmi gond, ha mindkét fél érdekét szolgálja. Na de ez csak az egyik fél érdekét szolgálja!
Ha mind a két fél érdekét szolgálja a csalás akkor rendben van, ha csak az egyikét akkor felháborító.
Ha nem tetszik keress másik munkát.
"Amúgy ez később a nyugdíjadat nem csökkentheti?“
ez most komoly kérdés? Dehogynem... valamitn egy sima mezei áruhiteltől is elbúcsúzhatok, mert minimálbéresként eleve ki vagyok zárva meg ha beteg vagyok csak a minimélbér 60%-a lesz elszámolva, ha szabin vagyok, nem kapom a „zsebpénzt“ csak a hivatalos minimált...
És ha a NAV véletlen mégis rájön, akkor szarrá büntet-engem IS.
Ugye mennyire megéri?
Legalább van munkahelyed.Máshol sem járnál jobban, mert akkor kerestél volna már másikat.
3 lehetőséged van.Dolgozol itt tovább, dolgozol máshol minimálbérért zsebbe pénz nélkül, vagy munkanelküli leszel.
"Máshol sem járnál jobban, mert akkor kerestél volna már másikat."
ez egy KETTŐ napos történet... ne szaladjunk előre. és már keresek mást, nem is maradok itt, max addig amíg nem lesz más.
"3 lehetőséged van.Dolgozol itt tovább, dolgozol máshol minimálbérért zsebbe pénz nélkül, vagy munkanelküli leszel."
Már miért is? Anno 2020-ban állást vesztettem és 1 héten belül Wolt futár lettem. 1 héten belül és bőven bőven nem minimálért.
"Akkor mi a gond?"
feltettem egy kérdést. és nem az volt a kérdés találok-e mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!